Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Křesťanský magazín je zpravodajsko-publicistický pořad ze světa náboženství. V jeho zorném poli jsou jak velké světové události s náboženským podtextem, tak i aktivity, při nichž se potkává svět domácích církví s českou společností. Nevyhýbá se složitým kauzám ani názorům křesťanských osobností na ně. Snaží se také představovat nejrůznější duchovní, charitativní a výchovné aktivity církve i blízkých organizací a jednotlivých křesťanů. Důraz je kladen na ekumenické zaměření respektující názorovou pestrost české ekumény, na podtržení základních křesťanských hodnot, které jsou současně i hodnotami obecně evropskými. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Petroff

všechny recenze uživatele

Jak to, že nedávaj taky muslimskej magazín? Asi jsem mistr světa (dle jednoho zaníceného komentátora tady), ale připadá mi, že MY VŠICHNI máme s církví docela dost přímou zkušenost... asi tak poslední 2 tisíce let, řekl bych... Moc jste to, páni z církví, kteří jste po většinu těch staletí de fakto vládli světu, nevytrhli. Neznám nic, co by víc uškodilo vývoji lidského druhu (a ve jménu čeho bylo pod rádoby vznešenými pohnutkami zavražděno víc lidí), než je křesťanská církev. ___ velmi zajímavý komentář: RadimFišer ________ Víra dělá z nepřemýšlení ctnost. To není nic, čím bychom se měli chlubit. A ti, kdo kážou víru, jsou otrokáři rozumu. Drží lidstvo spoutané iluzemi a nesmysly, které způsobily a ospravedlňují tolik šílenství a zkázy. Náboženství je nebezpečné, protože si díky němu lidé myslí, že mají na všechno odpověď. Většina lidí si myslí, že je úžasné, když někdo řekne: "Jsem povolný, Pane. Udělám vše, co chceš." Ale jelikož k nám žádní bozi nemluví, zaujímají jejich místo lidé se svou zkažeností a omezeností. A vám, kdo tvrdíte, že prostě víte, co bude po smrti, vám říkám, že to není pravda. Jak si můžu být tak jistý? Protože já to taky nevím a vy mě nijak duševně nepřesahujete. Jediný správný přístup k "velkým otázkám" není arogantní jistota, ten znak náboženství, ale pochybnost. Pochybnost je skromná. A lidé musí být skromní, když uvážíme, že dějiny lidstva jsou jen jeden průser za druhým. Proto rozumní lidé, nevěřící, musí vytáhnout toho kostlivce ze skříně a prosadit se. A ti, kdo věří jen tak trochu, se musí podívat do zrcadla a uvědomit si, že útěcha, kterou vám náboženství poskytuje, za tohle všechno nestojí. Kdybyste patřili k politické straně nebo klubu, který by měl na svědomí tolik bigotnosti, misogynie, homofobie, násilí a nevědomosti jako náboženství, vzbouřili byste se a vystoupili. Učinit jinak by znamenalo umést cestičku skutečným ďáblům:ďáblům extremismu, jimiž se zaštiťují jejich příznivci. Ať už svět skončí nebo se doplazí do budoucnosti, zdecimován náboženským terorismem, nezapomeňme, v čem byl skutečný problém: Že jsme se naučili způsobit masová úmrtí dřív, než jsme překonali neurologickou poruchu, kvůli které jsme si smrt přáli. Bill Maher, Religulous (2008) ... A ještě jedna divná poznámka k Holly Bible: Ty jo, jakej úchylák mohl (a proč?) očíslovat věty v knížce? :D:D ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Vysvětlují tu věci okolo víry poměrně jednoduše a srozumitelně, to je dobré ne všichni mohou navštěvovat kostel (lidé v nemocnicích ...). Místy se to táhne a je to i nasládlé, ale vzhledem k záběru na co největší diváckou (příp. křesťanskou) obec (mladí, staří) je to pochopitelné. Bezvěrci je to k čemu? Může se přesvědčit že křesťani nekoušou, tím spíš pořádají spoustu dobročinných akcí. Nakonec slovní hry (příběhy) ve kterých se snaží dokazovat Boha či mu vzdávat dík (...), tedy směřují k přesně danému cíli, nejsou špatný trénink i pro mysl bezvěrce. __ Chybí něco podobného pro židy, na co by koukali ti co nejsou židi. ______ DOPORUCENO ______ Dokument o náboženstvích http://www.csfd.cz/film/257842-svetova-nabozenstvi-spurensuche-die-weltreligionen-auf-dem-weg/ . Středověký soudní proces s prasetem http://www.csfd.cz/film/13290-hour-of-the-pig-the/ . Kněz co si přidá ke kázání humor a lidé se vráti do jeho kostela http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/ . Velice chytlavá písnička http://www.youtube.com/watch?v=Bu5leW_aCYc . ______ STRANOU ______ Následuje nechutně sarkastická verze komentáře. Věřícím může činit potíže to číst, podobně jako pravověrnému ateistovi číst bibli : ______ Náboženství je stejně zlé jako nůž, někdo si s ním namaže chleba (případně díky němu - červenou marmeládou), jiný poruší 6-té přikázání (5-té v katolické verzi). Jo a skus popřít nůž ... komu's tím pomohl? Tak vidíš, nuž prostě je. Nemá smysl ho popírat stejně jako náboženství, protože to je jako nůž. Už jsi někdy s někým mluvil o Kristu ? ..... (a tak dál) ______ Náboženské sešlosti (zvlášť pak křesťanské), jsou jak MMORPG kde se hraje na hledání důkazů, či chytlavých podobenství. To vše je nutné vymýšlet na věty v knize, která se pro jednoduchost jmenuje Kniha. I kdyby jsi byl velice senilní tak ji dostaneš "Já chci ... knihu .... eee ... tu knihu ..." . Tady je. ______ Odměnou této hry bývá nesmělý sex s mladými nadrženými křesťankami. Až doděláš poslední nezapoměň na řeč o prvotním hříchu, holky to maj rády na zapřenou a pak to pro tebe bude ještě větší výzva. Doporučuju! Ty věci co ty "malé Venuše" dělaj s růžencem! ... Tábor plný mladých křesťanek s chvějícím se hlasem plným zbytků po vytržení .... vibrátoru neb právě dočetli Solomonovu báseň. ()

Reklama

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Sledování tohohle u mě znamenalo velmi rychlé změny nálad. Buď jsem byl skoro oslepený adrenalinem, jak jsem se nasíral nad těma strašnejma hovnama. Nebo jsem se skoro nepříčetně smál, až se v kuchyni třásly skleničky. Nebo jsem na to jenom tupě zíral a nevěřil, že je něco takového možno vysílat v televizi. A takhle třikrát za díl. Na to, že má něco přes deset minut, je to celkem síla. Následující frázi si půjčím od verbala a použiju ji u dalších hodnocení ještě tak pětkrát, víckrát určitě ne. Odpad odpadů. 0% ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Buďme rádi, že Česká televize vysílá něco takového, jako je Křesťanský magazín. Kdyby to byl Muslimský magazín, parafrázováním klasika: "boli bysme všici v ryci, prisahám Bohu, Kefalín!" Je zvláštní, že některé komentáře se jaksi vlastně ani k tomuto pořadu vůbec nevztahují (spíše využívají jejich prostor ke svým vlastním výplodům), ale to taky o něčem svědčí. Holt, klasický český kocourkov, no... Nejlepším řešením by asi bylo jednoduše doporučit, kdo se nechce dívat, ať se prostě nedívá. Pro ty, kdo se podívat chtějí, tady tento pořad je. A je to, ne? ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama