Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

sud 

všechny recenze uživatele

Černých komedií s inteligentně morbidním humorem není nikdy dost. Tahle má navíc sympatickou hospodyni Grace (výborná Maggie Smith), která (ač masová vražedkyně) je snad tím nejhodnějším člověkem z celého filmu :-). Rowana Atkinsona v roli sympatického mouly nelze nemilovat, Kristin Scott Thomas velice překvapila svým komediálním talentem a Patrick Swayze je zde nebývale slizký a zábavný. Velmi příjemné, velmi anglické. 85%. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, dokonale natočené a zahrané dílko naplněné výborným suchým černým humorem. V zásadě jde o mile podvratnou a geniálně pointovanou variaci na klasické britské detektivky, přičemž Grace je vlastně takovou na ruby otočenou paní Marplovou. Skoro mám chuť dát plných pět, neboť takhle vybroušené dílko se vskutku jen tak nevidí. Maggie Smith je skutečně okouzlující a také Rowan Atkinson se své úlohy zhostil rozhodně skvěle. Je občerstvující vnímat jeho komediální talent ve zcela jiné a nebojím se napsat vyzrálejší poloze než v jaké ho běžně vídáme... Zajímavé komentáře: hirnlego, Renton, maxi6, Lynn ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký comeback Rowana Atkinsona, který jednou řekl, že se vším sekne a tak to taky podle něj mělo být. Nakonec stejnak nevydržel, semtam rozsekal nějakýho sporťáka, zjistil, že ho život nebaví a tak se opět vrátil k filmu. Udělal rozhodně dobře. Univerzální uklízečka je klasická suchá, anglicky humorná komedie, která klasicky anglicky rozvádí svůj příběh vcelku pomalu a nudně. Jenže když si vezmu fakt, že se Atkinson oprášil a opět se k tomu všemu vrátil nejen díky tomu, zas tak špatné to není. Respektive, je to dobré proto, že se na to s radostí opět podívám. A tak to má u komedií být. --- To není fér. Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují... A co dělám já? Zbavuji se mrtvol. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení! Těšila jsem se hlavně na Rowana - a on nezklamal. Pokud někdo při pohledu na jím dokonale zahraného Waltera (ušlápnutý, nevinný, roztomilý) musel celou dobu myslet na Mr. Beana, pak je to jen a jen jeho vlastní chyba, protože mistr tu jasně dokázal, že se od nálepky "infantilní fazole" umí dokonale oprostit (až na pár pochopitelných xichtů - za to on totiž těžko může, když už je jeho obličej jednou takový, jaký je). Po nepřekonatelném Zmijákovi je tohle jeho zatím asi nejlepší filmová kreace, jakou jsem viděla. Ovšem ani ostatní herci nezůstali pozadu - třeba takový Patrick Swayze mi svým dokonale slizáckým Amíkem doslova vytřel zrak - exhibicionista jeden. Hříšný tanec zapomenut, Páťo, dík! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama