Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

Dont 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o fous lepší, děj po celou dobu směřuje k finální bitvě, která je skutečně grandiózní. Dokonce v těch generálech jsem se už orientoval mnohem lépe, a ani mi nepřišli tak nadbyteční. Zmínil bych také hudbu, která je u obou dílů dobře zvolená a hlavně ten ústřední motiv je líbivý. Přesto mám několik kritických připomínek. Ač jsem fanoušek sportu, nerozdýchal jsem nemístnou fotbalovou epizodu, kýčovitý poslední záběr a ze všeho nejvíc mě iritovala špiónka v utajení a její rádoby vtipné etudy v nepřátelském táboře. A že tahle linie dostala požehnaně prostoru. Přitom ta role byla celkem vkusně obsazená a třeba návrat princezny do tábora jižanů byl zpracován zajímavě a rozhodně ne špatně. Škoda těch zlehčujících pasáží, které se do snímku nehodily a ubírají mu na serióznosti. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

"Unbelievable" Woo na podruhé a ještě lépe než na poprvé. První část ač byla našlapaná, tak byla jen předzvěst toho, co na nás Woo pustí posléze. Ty taktické bitevní nápady jsou opravu nehorázné, tak jako celá hra taktického vyčkávání a škádlení se. Na straně "dobra" opět září individuality z první části. Woo se opravdu na konci vyřádil, námořní bitva excelentní (až na některé "low" efekty) a šermířské souboje taktéž. Velkou roli hrály maličkosti, které se staly z ničeho nic, krásně a nenásilně vložené do děje a hlavně účelně, funkčně a uvěřitelně. Stále jsem byl něčím překvapen. Např. tanec s mečem byl úchvatný. Není co dodat, Woo všem ukázal, že nepatří do starého železa a, že je velkým STRATÉGEM. Skoro 5ti hodinový Red Cliff I&II BluRay v DTS je filmová lahůdka vrcholné vojenstké/válečné strategie ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Konvenčnější snímek než první díl, leč stále výborný. Potěšila mě jeho svižnost, sevřenost a ráznost s jakou míře až k velkému finále, aniž by ztrácel něco na rozvážnosti a důrazu na taktizování, což jsou prvky které celé Chi bi odlišují od plejády obdobných filmů ze západní produkce. Někdo možná čekal vzplanuvší poslední bitvu monumentálnější a pamětihodnější, ale John Woo režíruje tak bravurně, že bych nebyl zklamán ani kdyby jeho historický opus uzavírala fackovaná hospodě. Vlastně toho není moc co vytýkat, výjma velmi lacině působícího digitálního ohně.... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úplně jinak pojatý film než Part 1. Namísto samoúčelného akčnění, všech možných mini-soubojů a vizuálního obžérství konečně John Woo začíná vyprávět hlubší příběh plný zajímavých postav s různorodými motivacemi, skvělou válečnou taktikou a zároveň sympaticky vyobrazuje některé typicky východní tradice křehkou obrazovou poetikou, kterou nezklame. Jako celek je však Red Cliff zbytečně natahovaný, místy repetitivní a technicky občas nevyrovnaný, plný odfláklých triků (především na konci). John Woo splnil nelehký úkol, natočil hollywoodským způsobem asijský spektákl plný heroických momentů a krvavých bitev, avšak trochu se v tom místy topí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Druhý diel velkolepého historického blockbusteru pokračuje v nastavenej latke a ohuruje predovšetkým v záverečnej trištvrtehodinovej megabitke. Tá tvorí de facto polovicu stopáže bežného filmu, čo však pri tejto obrej stopáži (keď počítam aj prvý diel) je vzhľadom na dlhé predvojnové taktizovanie zhruba akurátna dĺžka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama