Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Epické vyvrcholenie jedného z najpútavejších historických filmov. John Woo kraľuje a vo finálnej bitke jasne dokazuje, prečo rozumie akcií, priateľstvu a láske viac ako ktokoľvek v akčnom žánri. Po prvom dieli postavy zbožňujeme. Každú nepriazeň osudu prežívame s nimi a rovnako sa s nimi tešíme keď sa vietor obracia. Rozdelenie na dve časti jednak umocňuje a prehlbuje emočné väzby medzi postavami, ale tiež pripravuje živnú pôdu pre finálnu bitku. Zároveň je to viac vrstvový film. Dozvedáme sa tu o čajovom obrade, Umeniu vojny - v praxi, máme tu trocha wu-xia, trocha holubíc a Kanešira a Tony Leunga. Uznávam, že Chow- Yun Fat trochu chýba, ale inak v sebe Red Cliff ako celok nazbieral všetky významné prvky čínskej kultúry a umenia. A tým myslím aj toho filmového. Pre mňa výborná vec, s parádnou hudbou, efektami a úžasným prostredím. A bezkonkurenčne najsilnejší historický film po naozaj dlhom, dlhom čase. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Druhá část Wooova historického eposu působí ještě velkolepěji než úvodní část. Gigantické loďstvo zakotvené v překrásné přírodní scenérii vytváří dokonalou pastvu pro oči, ostatně jako celá výprava snímku. Bohužel ubylo hrdinských soubojů, které předváděli v předchozí části generálové z království Xu, ale vše je vyváženo hloubkou postav, které zde dostávají ještě větší prostor než v první polovině filmu a divák získává větší šanci na sympatizaci s hrdiny příběhu. Na řadu přicházejí i intriky, pořádná dávka emocí a troška vkusně zakomponovaného humoru. Finální bitva je vskutku orgastická, navíc ji doprovází řada trikově bezchybných explozí, na jaké jsme u Johna Woo zvyklí. John se vrátil opravdu ve velkém stylu, takže stejně jako u první části neváhám udělit plný počet. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Druhá část je více pohádková, bohužel o to slabší. Nakonec mě klid před závěrečnou vřavou bavil víc, než samotná bitva. Jako válečný film tím pádem trochu strádá. Je to hlavně proto, že ač jsem přistoupil na heroické výkony ústředních sympaťáků, tentokrát nebyli nepřemožitelní bojovníci....ale prostě jen nesmrtelní:-(. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Druhý diel velkolepého historického blockbusteru pokračuje v nastavenej latke a ohuruje predovšetkým v záverečnej trištvrtehodinovej megabitke. Tá tvorí de facto polovicu stopáže bežného filmu, čo však pri tejto obrej stopáži (keď počítam aj prvý diel) je vzhľadom na dlhé predvojnové taktizovanie zhruba akurátna dĺžka. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Konvenčnější snímek než první díl, leč stále výborný. Potěšila mě jeho svižnost, sevřenost a ráznost s jakou míře až k velkému finále, aniž by ztrácel něco na rozvážnosti a důrazu na taktizování, což jsou prvky které celé Chi bi odlišují od plejády obdobných filmů ze západní produkce. Někdo možná čekal vzplanuvší poslední bitvu monumentálnější a pamětihodnější, ale John Woo režíruje tak bravurně, že bych nebyl zklamán ani kdyby jeho historický opus uzavírala fackovaná hospodě. Vlastně toho není moc co vytýkat, výjma velmi lacině působícího digitálního ohně.... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama