Reklama

Reklama

VOD (1)

Maxovi se do rukou dostane prototyp mobilního telefonu, na který mu chodí podivné SMS předpovídající budoucnost. Dokonce mu přikazují, co má dělat. Další zpráva ho směruje do pražského kasina, kde vyhrává velké sumy. Tam si ho všimne šéf ochranky, který chce přijít na to, kdo jeho šéfovi krade peníze. Případ je ale složitější, než se zpočátku zdá, a všichni chtějí najít autora záhadných zpráv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na pomery béčkových vôd ide o naozaj vydarený kúsok. Určite by som film nezrovnával s Eagle Eye, ktorý kope predsa len inú ligu. Vo svojej kategórii je The Gift alias Echelon Conspiracy príjemným prekvapením na večerné hodiny. Film, pri ktorom musím už po x-tý raz zopakovať starú dobrú vetu "Nenadchne ale ani neurazí". Jednoducho splní svoj účel. V pamäti vám sice dlho neostane, ale určite ten čas strávený jeho pozeraním ľutovať nebudete. Ja osobne tento snímok považujem za kvalitný protipól ku megaefektnému blockbusteru Eagle Eye. Je samozrejmé, že tento súboj Dávida s Goliášom vyhrá ten väčší z nich, ale tento chudobnejší bratríček opakujem na svoje pomery poskytne naozaj viac než len priemernú zábavu, preto aj hodnotenie troch hviezdičiek je len v jeho kategórii. Kvalita za rozumnú cenu... :-) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slábe 4*, veľmi slabé, ale mohli byť silné 4* avšak film s podobnou tématikou som videl vcelku nedávno, takže ma to vykrádanie dosť sklamalo. Inak film nebol zlý, v podstate mu nič nejak výrazme nechýbalo okrem originality. Akurát Burns na mňa pôsobil možno trochu nepresvedčivo. Nechcem prezradiť ďalej aby som nespoiloval. Môžem vám akurát sľúbiť svižný akčný thriler s zaujímavým začiatkom, lacnou pointou a tipickým americkým gýčom na konci. Ale keď nad tým rozmýšlam boli tam aj dobré nápady. Proste slabé 4. ()

Reklama

peto580 

všechny recenze uživatele

Fakt ma to prekvapilo. Pozeral som to v TV a dokonca po slovensky (GRRR). Priznám sa že predtým som si pozrel recenzie a komentáre a nebol som moc nadšený. No výsledok bol prekvapivý. 4* pretože film si nezaslúži tak nízke hodnotenie. Malo to svoje chyby a medzery ale celkovo to vyznelo fakt na žánorový lepší priemer ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

CML z nějaké třípísmenné agentury v USA se zase zbláznil, děda Drchlík s dřevěným klínkem není zrovna k dispozici a mně se tyto hi-tech thrillery už začínají notně zajídat. Sice s Burnsem, Rhamesem a tátou Estevezem, co od posledního setkání s plukovníkem Kurtzem zešedivěl a přibral v pase, ale s hlavním hrdinou o charismatu zmoklé hyeny a v obzvláště sterilním filmařském provedení vyvolávajícím u diváka příznaky narkolepsie. Se skřípěním zubů bych příště upřednostnil o píď lepší Orlí bulvu a v ní přetrhdílo Šiju, šiju si botičky LaBeoufa, ale proč lézt na déšť, nebo pod okap, když může být člověk v suchu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S lepšou reklamou by tento film skončil v súboji o tržby v našich kinách určite na slušnej pozícii, najmä keď sa pozrieme aké úbohé snímky do nich v súčasnosti tuzemskí distribútori pchajú. Na technickom spracovaní a nenáročnom príbehu by si divák určite zgustol, najmä na väčšom plátne by mal film určite lepší šmrnc. Spočiatku totálny scenáristický chaos sa po polhodinke našťastie trošku ukľudní a konečne to celé začne vyzerať ako pozerateľná namotávačka na námet typu mačka-myš, kde však tento námet je len ďalšou do zbierky menej dôležitých. A film The Game od Finchera je na svojom tróne v tejto téme zdá sa naďalej nedotknut(eľn)ý. Napriek faktu, že sa jedná o čistokrvne béčkový film, je akcia a hi-tch spracovanie naozaj na dobrej úrovni. Celkom slušné a nápadité momenty behom chvíle zhadzujú do sivého priemeru nezmyselné omyly a kiksy v scenári (napríklad aj to, že všetci ľudia v Prahe hovoria plynulou angličtinou je predsa samozrejmosť). Pokiaľ svetová kríza zasiahla herecký segment, tak mi je jasná aj účasť toľkých hviezd. Lahôdkou je ale Ving Rhams ako lúšti sudoku a následne si láme jazyk nad výslovnosťou ulice Křižovnická. 70%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na konci filmu, kde počítač hlásí, že se vypíná, je záběr na zhasínající se panely počítače. V dálším záběru však panely opět svítí. (7ynek)
  • Po záběru na auto jedoucí přes Čechův most, kde vede rozhovor hlavní postava a agent, je možné si všimnout, že se prostředí za okýnky v pozadí mění. Rozhovor je zakončen pod Jiráskovým mostem u Rašínova nábřeží, takže dvojice skončila na opačné straně, než jakým směrem původně jela. (7ynek)
  • Jednou z chýb vo filme je aj scéna, v ktorej Edward Burns cúva s autom Renault Kangoo, pričom sa pozerá dozadu cez plece. V nasledujúcom prestrihu však môžme vidieť, že auto má zamaľované zadné okná. (genetique)

Reklama

Reklama