Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

whack 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál, ktorý deťom vnesie do duše trošku potrebného ekologického cítenia. Každý diel  (okrem nudného prvého) rozoberá iné problémy z iného kúska sveta, od udržateľného hospodárstva v Afrike, až po ušľachtilú myšlienku redukcie áut vo vyspelých krajinách. Pozitívne naladená, nenásilná forma rozprávania nemôže uraziť nikoho. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnoho zaujímavých a poučných vecí o našej planéte. Síce často-krát je problematika zobrazovaná dosť čudnou formou, no aspoň sa človek zasmeje. Netreba zabúdať, že tento seriál je určený pre tých najmenších a im môže dať veľmi veľa užitočných informácií, čim sa úplne splní poslanie tohto animovaného dokumentu. ()

Reklama

Deimos

všechny recenze uživatele

Po první části zatím ponechám bez hodnocení/// Konečně! Mojí staří známí v novém seriálu, pojďmě se mrknou na první dojmy. Hned ze začátku vás zpraží otřesná hudební znělka. Na ni si budu dlouho zvykat. Ovšem grafická stránka doznala změn. Animace je moderní, lepší, prostě nádherná. Je pravdou, že s tou původní by si dnes již tvůrci neškrtli a možná proto tento seriál dostal nový kabátek. Opravdu líbivý. Námět: EKOlogie. Tak z tohodle jsem vyrostl. Tohle nám tloukli do hlavy ještě když na tom Země nebyla tak špatně. Takže zřejmě nic pro mě. Dějiny nebo lidské tělo je mnohem zajímavější. Nadruhou stranu proč ne? Vidět tohle všechny děti světa, tak za 20 let jsem na tom s ekologií mnohem lépe. Proč tak dlouho? Přece než současná mladá generace povyroste a bude schopna s tím něco dělat. Věříte tomu? Já možná, ale určitě v to věří tvůrci, jinak by tento seriál nědělali. Z první části jsem se toho dozvěděl hodně, jsem zvědav jaké budou další...7.1.2009 ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Planetu jsem zblýsknul v televizi úplně náhodou, vůbec jsem netušil, že něco takového existuje. Ale když jsem zjistil, že jde opravdu o následovníka slavných Byl jednou jeden... úplně jsem se opotil, orosil, zhrozil, až jsem byl málem vůbec celý ill. Nechci hodnotit témata, která se tu probírají, protože jsem viděl jenom kousek, ale ta počítačová animace je naprosto šílená. Kam se ztratila ta dokonalá hravá kresba z Vynálezce a Objevitele? Škoda. ()

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

No tak první díl je těžce nestravitelný ekofašistický blábol. Problémy jsou, ale takhle to podat. To jsem nezažil. Je to plné ekologických klišé, které jsou jako z úst ekofanatiků, kteří jen umí kritizovat, ale kloudné řešení nevymyslí. Tohle je vymívárna pro dětské mozky a omezuje jejich vlastní pohled a možné nové řešení věcí budoucích. Cpát dětem do hlavy ekofašistické klíše, to fakt neberu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama