Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Hrozně unylá ,okleštěná autobiografie Coco Chanel, kterou ztvárnila Audrey Tatou mezi dvěma muži, jednoho nechce a druhého nemuže mít, nijak oslnivé výkony od pánů . Bez jiskrného náboje, na který jsem pořád čekala a nic. Vyloženě špatný scénář, těžko říct co si o tom myslet. Z jejího tvůrčího invenčního období se defakto nedozvíme nic. Sama si nemyslím, že celý její život byl vyloženě extravagantní, ale tohle pro mě opravdu byla bída. Škoda toho převelice zprzněného dílka, takhle zpracovat téma Coco je pro mě osobně nuda a hrůza.To mě opravdu mrzí, protože jsem se moc těšila. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdyby se film moc nezabíral milostným příběhem před Coco Chanel a zaměřil například na výrobu světoborného parfému, na první znaky rebelky která navždy změnila svět módy, svět žen, až by si vytvořila přívlastek módního guru a vytvořila až do dneška trvající impérium. Tak by profil zde, možná zářil červení a film by se zdál více záživnější než ve skutečnosti je. ()

Reklama

dehlie 

všechny recenze uživatele

dlho som sa v kine tak nenudil. neverím, že coco chanel žila tak nudný a plochý život ako bol film o nej. o jej rebelstve a promiskuite v ňom nebola ani zmienka. o tom ako vlastne prišla k svojmu svetovému úspechu sa divák dozvedá zo záverečných titulkov. film mi prišiel ako príbeh pani pilcherovej, tvorcovia akoby opomenuli úlohu deja. 1000. hodnotený film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že co se týče hudební stránky, pojmutí kamery a zejména volby kostýmů, tak jde o skvělý a vizuálně dokonalý snímek. Co však musím říct po úvodu, je jeden smutný fakt, který tkví v tom zatraceném a všude známém a omílaném slově "klišé". Tady mi naservírovali pěknou porci. Na druhou stranu - který film dnes není o klišé! Zkrátka jsem myslel, že snímek bude více o Coco a její návrhářské práci, ale pro člověka jako jsem já, který se vyžívá v dobových kostýmech to byla lahoda. Takže jak říkám dejte Coco šanci - není to až tak úplně ztracené dílo. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Audrey je pro mě stále ta neprůbojná osamělá Amelie z Montmartu, přesto ale i jako Coco jí to moc sluší a ujala se své role skvěle.. K ní tedy skoro bez připomínek, ale celkově film působí chvílemi dost nudně, zdlouhavě a předvídatelně. Dal by se určitě pojmout lépe a zaujmout více. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama