Reklama

Reklama

Léto s liškou

  • Francie Le Renard et l'enfant (více)

Obsahy(1)

Pravdivý příběh o přátelství holčičky a lišky.  Dívenka Bertille zahlédne v lese lišku a chce se s ní spřátelit. Trvá dlouho, než se jí to podaří, ale liška si na ni postupně zvyká a projevuje jí čím dál větší důvěru. Bertille je šťastná, když si s ní může hrát a dovádět s jejími liščaty. Pak se ale začíná na lišku zlobit, protože ji neposlouchá a nechce si s ní hrát tak, jak si to holčička přeje. Jednou si ji přivede domů a chce si s ní hrát ve svém pokoji, ale liška začne být nesvá a proskočí ven oknem. Teprve pak Bertille lituje. Odnese lišku zpátky do lesa, a přestože se poraněná liška uzdraví, je to pro dívku velké ponaučení. Příběh je zarámován jako vyprávění matky, jíž se Bertille stala. Ve stejném pokoji jako kdysi ona teď bydlí její syn a ona mu vypráví před spaním o svém letním přátelství s liškou. Půvabný příběh se odehrává v krásném horském prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako prírodopisný film o živote líšok to je celkom fajn, no ako hraný film do bola dosť nuda, navyše to nespratné decko sa správalo tak infantilne, až mi riadne liezlo na nervy. Mohla ďakovať všetkým svätým, že tie svoje zábavky s líškou prežila bez ujmy na zdraví a rodičia by si zaslúžili návštevu zo sociálky, že ju nechávali celé dni behať po lese a ešte ju podporovali v tom, aby sa hrala s divou nezaočkovanou líškou. Som zvedavý, akého filmu sa dočkáme nabudúce - o kamarátstve decka s kobrou? ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jeden z vánočních filmů, týdenního vánočního festivalu s rodinou nějstaršího syna. Program: Emil a detektivové, Léto s liškou, Odvážná školačka a Limonádový Joe. Pro mě představují filmy - jako je tento - dost závažný ambivaletní problém. Je to hezké, je to o zvířeti, které znám a není to padlé na hlavu. Na druhé straně tu ale jde o ostré vniknutí do soukromí zvířete. a jeho životního prostředí, a z toho moc radost nemám. Záverem je, že když už je to natočeno, tak se na to podívám, ale Kdyby se mě někdo zeptal, zda se má tento film natáčet, řekl bych rozhodně: ne. ()

Reklama

kabel 

všechny recenze uživatele

Zpátečka do dětských let, kdy určitě každý chtěl mít nějaké zcela nevídané zvíře doma. U mě konkrétně to teda byla liška, hlavně kvůli její pověsti a vystupování. Co se týče filmu tak mě asi nejvíce zaujaly záběry krajiny,zvířat a hudba. Být asi o nějaký ten rok zpátky asi by se mi to líbilo mnohem víc. No a jak už tak bývá na konci by mělo být rčení a to zní:"Pečený holub chutná líp, než ten nevopočenej." ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Nedá sa inak,vskutku citlivo natočená malebnosť.Niektoré zábery sú absolutne unikátne.Pán expert na zvieratá p.Chaloupek má určite špeciálnu radosť z podobne žánrového filmu ako on produkuje. Spomenul som si na sekundy aj na veľký film "tanec s vlkmi" .Všetka česť dievčine a samozrejme lištičkám. Skvelá "obrazová" show...Stačí sa pozrieť do galérie z tohoto filmu a pochopíte že to je neobyčajná záležitosť. p.s. Netuším prečo tu nie je uvedené meno dievčiny,ktorá hrala vynikajúco hlavnú postavu a volá sa Bertille Noël-Bruneau... ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Krásný záběry okouzlující přírody skrz všechna roční období. Do toho se motá přitroublá holka, která celý dny nemá na práci nic jinýho, než nahánět lišku po lese, a když už ji nenahání po lese, tak na ní aspoň myslí doma. A určitě se jí o ní i zdá (já vím, to pouto, o to v tom filmu jde). Takže pokud to člověk pojme jako přírodopisnej dokument s občasným rušivým elementem v podobě poletující rusovlasý školačky à la Pipi dlouhá punčocha, tak se to dá. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu se v roli lišky prostřídalo okolo deseti různých lišek. (Stanislaus)

Reklama

Reklama