Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 1

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

biergof

biergof (hodnocení, recenze)

až nyní, po šesti letech, mi bylo ctí  vychutnat si takový film. Drsný Odin vyvede ze své země křesťany do neobjevené Ameriky a tam je čeká čiré peklo. Temný film, slov netřeba, jatka, brutalita a testosteron. Slaboši nikdy nepochopí! Vynikající! Děkuji!

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Neviem či filozofické reči a barbarstvo idú ruka v ruke. V tomto filme tak nasilu. Zato spracovanie je úžasné, súboje uveritelné, filter sa hodí, Mikkelsen má dobrý ksikt na takéto postavy :) Menej snových výjavov a akejsi poetiky by neuškodilo. Hodnotenie: 65%

P.S: Český preklad filmu je riadny blud. 

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Jasně, Avatar má za úkol bavit. Je to popcorn se sladkým koncem. Proč, ale ti, co ten film haní nikdy neřeknou, že i tak komerční režisér jako Cameron měl koule na to, aby připomenul holocaust v Americe?

K Barbarovi... Bylo jasné, že peklo je nový svět. Co tím básník asi chtěl říct? Tipoval bych, že vyplouvali ze Skandinávie - vikingové bývali skvělí mořeplavci.

Lovec prasat

Lovec prasat (hodnocení, recenze)

Překlady jsou divné, no. Český sice trochu vystihuje myšlenku, ale ztrácí poetičnost. Slovenský moc nechápu, to je podle mě ze strany distributora lehká nadinterpretace. Ale jak to dobře přeložit? Říkám si, že nejlépe nechat prostě "Valhalla Rising" (když "Sucker Punch" také zůstal "Sucker Punch"), ale když už to musí být, tak jak?

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Pro někoho peklo pro někoho poznání :) rozhodně jsem neměl jasno, která země to je.. Ale Peklo to připomnělo asi nejvíce... Hlavně scéna, kdy se vrací ten ztracenej člen družiny, tak je neuvěřitelný psycho

zly.dvojce

zly.dvojce (hodnocení, recenze)

Vsak ja jsem taky radsi, ze jsem to videl driv, nez jsem cetl obsah, pak jsem i psal nekomu z CSFD, ze ten obsah predchozi, co sem daval mecislav 88 je zaspoilerovanej, ze prozrazuje dej, nic se nedelo no a ted tu defaultne naskakuje oficialni text distributora, kterej je zprasenej podobne. Jsem rad, ze sem si nestihl zkurvit jeden z tech zazitku ve filmu, vubec jsem totiz netusil ze narazaej vubec na pevninu, to vypadalo, ze tam pochcipaj vsichni a ze to je Novej kontinent my doslo az podle zpusobu pohrbivani, ktery jsem znal z mych dob maleho knihomola a ruznych kniho o divokem zapade.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Proto jsem si nečetl obsah, ale spíše komentáře :) A hlavně na začátku není jasné z v jaké zemi se to odehrává.. Někteří píšou skandinávii, někde jsem se dočetl, že by to mohlo být i snad skotsko

zly.dvojce

zly.dvojce (hodnocení, recenze)

No on ten spoileroidni obsah je taky bomba, i kdyz ten predchozi byl jeste vetsi prasarna. Ale ja kdyz jsem se na to dival poprvy, tak nebylo jasny ze dopluli do ameriky, rozhodne to nebyl zamer, takze to pekne zaspoilerovali.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

rounen:  Já rozhodně nepovažuju filmy co se mně konkrétně líbí za nejlepší, ale když už se mi nějakej film líbí, tak si umim rozumně obhájit proč a né že budu hájit film tím čím na mně zapůsobil přitom to byla největší slabina filmu na které se shodnou všichni dokonce i narůživý fanoušci. Ano mluvím teď  o Avatarovi. Tys napsal, že měl výbornej děj. Přitom děj je nejslabší  článek celého řetězu. A to, že se tobě líbil je opravdu jen tvoje věc, stejně jako je moje  věc, že se mi líbila Valhalla. Ale obhajuješ film nepravdivým argumentem.;) Příště si rozmysli co o filmu napíšeš, než vyplácneš nesmysl. Jak říkám to že se ti to líbilo z toho ještě nedělá dobré ;) A teď se asi pokusíš argumentovat tím, že my tu hajíme film, který se ti nelíbil a plno dalším lidem také ne. Moje odpověď? Ani se nedivím, protože ty lidé mají k filmu stejný přístup jako ty.. A to se pak těžko oceňuje umění... Můžu znát tvůj věk? Jen ze zajímavosti.

zly.dvojce

zly.dvojce (hodnocení, recenze)

Ech to je ulhanej malej zmrd, kdyby sli uzivatele ignorovat jinak nez v poste, uz davno bych se s Tebo nemusel trapit. Rounen priste mluv pouze za sebe, nikoli za ostatni a o tom, kdo tu pise drze sracky na ktere nikdo neni zvedavej, bychom mohli s uspechem polemizovat.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Pilgrim: jde vidět že máme trošku odlišné vkusy,já totiž beru Watchmeny od Snydera ze slabších filmů... já se nesnažím žádný film obhajovat,ale píšu ti ,jak k filmům shlížím... to že jsou pro tebe kasovní trháky nudné filmy je bohužel tvůj problem,ty se prostě snažíš obhájit že filmy které jsou pro tebe nejlepší musí být nejlepší ve všech směrech,ale stále ti opakuji,že každý má třeba (na hudbu) jiný vkus...
zly.dvojce: očividně tu budeš mít 2 nicky,a tento ti slouží aby sis vylíval vztek na uživatelích,s kterými nesouhlasíš,tak naber rozum do hrsti a raději si tento nick smaž,zbytečně tu píšeš drzé sračky,takže u mě budeš ted v ignorovaných - tudiž nevidím co píšeš,takže už tu v podstatě nemusíš přispívat,na tvé výlevy není nikdo zvědavej

zly.dvojce

zly.dvojce (hodnocení, recenze)

rounen uz drz Tvou smradlavou drzku, posledni tri stranky tu omylas stejny hovna. A stary prislovi rika, ze z hovna bic neupletes, kdyz upletes nezapraskas. Fakt uz me nebavi cist jednoho primitiva stale dokola, jak nam objasnuje jak ma vypadat spravnej film. Jsem v pokuseni te poprosit o adresu, abych ti prijel rozkopat drzku a zlamat vsechny prsty na rukou, tak aby bylo zajisteno, ze uz sem neprispejes ani pomoci klavesnice, ani pomoci akusticke pomucky, ktera by text psala za Tebe.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Ano Snydera miluju, Jeho Watchmeni byl první film co mě doslova uspokojil. Druhej byl až Lynchův Mulholland drive. Avatar ova Epická hudba začala i skončila v Traileru. Když jsme u epické hudby pust si cokoli od Two steps from Hell, Audiomachine, Epic Score atd. to jsou umělci dělající hudbu k filmům trailerům atd. Dobrý děj? CO na tom ději bylo dobrého? tenhle děj byl 100x viděnej jinde. Ano ve mě se střídalo plno emocí. Např nutkání po každých 30 min zamouřit oko. V kině jsem se snažil vžít jak jen to šlo! Ale očividně mě ten film nemá rád, tak k němu mam stejný přístup. Kluku jeden ušatej, tady ti nikdo nebere tvůj ( ty tomu říkáš vkus? dobrá ), ale když už máš názor, tak by sis ho měl obhájit něčím rozumným a hold u některých filmů to obhájit nejde a ty se mermomocí snažíš dál :) to je hlavní problém.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Pilgrim: jako nevím jak ti to už napsat,ale prostě někoho bere umění,někoho ne...to je jako když někdo se zajde podívat do muzea na nějaké obrazy které někdo známej namaloval,a někdo se zajede podívat třeba na GP moto do Brna...pořád se ti snažím říci že každý má na filmy jiný vkus...u mě jak už jsem ti psal měli skvělou atmosféru třeba Vetřelci...nebo v kině ve 3D TF3...atmosféra se podle mě také odvíjí u každého jinak...někdo napíše v komentářích že film měl skvělou atmosferu a další koment že ten film stál za H... a nudil se u toho,někdo hodnotí stejný film 5* nekdo odpad. to je jedno kolik mi je,třeba jsem zjistil že rodičům se libí jen starší filmy,ty nové moderní vůbec,tak co si budem vykládat o kvalitním filmu...ano máš pravdu s tím že Američané občas natočí remake,ale jen u některých filmů...znám hodně amerických scénáristů co se snaží vymyslet něco novýho...příkladem je třeba Zack Snyder a jeho Sucker Punch...a jde vidět že máš uplně jiný vkus na hudbu,pač Avatar měl skvěle epickou hudbu,dobré zpracování postav, dobrý děj, a střídalo se tam hodně emocí,kdyby ses v kině do toho filmu vžil,tak nebreptáš jak byl nudný a špatný

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

rounen: chlape jeden ušatej. Můžu vědět kolik ti je? Takhle jsem přemýšlel nad filmama ve 13.. Hraničí s knihou? Mě by zajímalo jak by si do knihy dostal takovou atmosféru jako měla Valhalla jen pouhým textem... Američani? Pár velmi dobrých režisérů se najde, ale z obrovské většiny to jsou patlalové. Kdykoli někdo v evropě nebo Ásii natočí úspěšný film, tak Amerika hned přijde s Remakem, který většinou dopadne dost tragicky. A prostímě nepoučuj mě o čem jsou filmy. Ano člověk si užívá vizuálu a hudba? Viděl jsi od Triera Melancholii? vizuál je špička. A Wagnerova předehra k Tristanovi a Isoldě se v rukou Triera stává hudbou konce světa. Ty si hrozně protiřečíš.. Cameron Máš na mysli Avatara? Tu zoufalost, která hajbá masami lidí, jen kvůli pohádkovému scénáři s vizuálem určeným 3D kinům, aby na nich lidé vydělali co nejvíce.... Avatar je nejdelší a nejnudnější film, který jsem v kině musel přetrpět! A dosud nechápu, jestli ty lidé jsou hotoví z vizuálu nebo z nejobyčejnějšího pohádkového scénáře co jsem kdy viděl... (JInak proti Cameronovi nic nemam jeho starší kousky žeru )

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Pilgrim: to je jedno co míchá nebo nemíchá Bay...film je od toho,aby si ho člověk třeba v kině užil a každý má různé pocity z různých filmů a žánrů,dám příklad nějaká mladá slečinka uvidí třebas svého oblíbenýho herce a začnou ji skvélé pocity,je schopna se z něj i udělat :D  Tarkovský,Trier atd. točí takovéto podobné filmy,ale ty filmy mě nebaví a neberou,jsou pro mě strašně nudné uspávačky...tohle už podle mě hraničí s knížkou,a pokud chci a mám náladu na knížku,tak si ji raději přečtu,ale filmy jsou od toho aby si je člověk užíval jak ve vizuálu,tak 3D, tak hudbě atd...a pro mě to všechno má třeba TF3,a jak sis možná mohl i všimnout filmy,které mam v Topce 33...strašně řešíš američany a jejich principy,není to zbytečný?ja si z nich neberu příklad,ale oni umí natočit hodně dobré filmy,mají na to prachy a různé Technologie...třeba Cameron si umí ze scénářem,filmem,kamerou hodně dobře pohrát,to je podle mě elitní režisér...

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

rounen: Vetřelce 2 mam v topce, je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ale atmosféru ? Je to jenom luxusní sci-fi jízda s jedním z nejlepších zvuků co jsem u filmů mohl zažít. A taky je to jeden z mála filmů co stojí za to vidět s českym dabingem. Ale atmosféru jsem tam ani nehledal. Jo v jedničce atmosféra rozhodně je, ale zase srovnáváš block buster s artem. To nejde. KOlik takových filmů je natočených ? Sakra řiká ti něco Trier?Lynch?Tarkovský ? Tak prosímtě neříkej, že těch filmů je málo. ;) A dál se koukej na filmy od Baye, kterej do sebe motá americkej patriotismus ( armagedon ) pohádku ( TF ) a přepísknutou rádobyvtipnou akci ( bad boys ) Tenhle Industrialista točí filmy jen kvůli výdělku, také je vidět jak to dopadá. Žerou to masy lidí, kterejm když se pak podívám do topky, tak je mi hned všechno jasné ;)

fililipekk

fililipekk (hodnocení, recenze)

Valhalla rising je zdárný důkaz toho, že pro mě zdejší procentuální hodnocení moc neznamená a nemohu se podle něho řídít.56%- hloupost.Tento film= silný to zážitek.rounen: mě tyhle filmy berou a dost.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Pilgrim: když už jde o atmosféru,temnou hudbu,napětí celej film,skvělej vizuál,tak pod tímto si spíše představují film Vetřelec 1,2 ... Barbar možná je umělecké dílo,ale nevím jestli se tohle dá zařadit mezi filmy...polož si otázku kolik takovýchto filmů je natočeno,a proč... a pochopíš že tyhle filmy lidi neberou... jo a já jsem nesrovnával TF3 s Barbarem,ale konstatoval jsem ti proč je TF3 na 5té pozici...tebe takovéto filmy nudí a někdo si je užije a nenudí ho,jak už jsem psal,je to jen o vkusu

Gadyn

Gadyn (hodnocení, recenze)

rounen: film se ti nelíbil, už jsi to tu napsal bambilionkrát, tak se to pořád nesnaž znovu obhájit. S nějakýma Transformerama to nemá nic společnýho, tak si je nacpi nekam...muzes u nich vyzdvihovat, co chces, ale to nic nemeni na tom, že je to pěkná nuda, a sračka navrch...

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

rounen: Pokud ses naučil číst, tak jsem o TF3 psal, že jsem jí neviděl, ale že se to o ní říká. Nechápu jak myslíš hodnotit film jako celek. Lepší než Valhalla to bejt ani nemohlo. Protože kasovních trháků se ročně točí desítky ;) uměleckejch kousků moc né. A že je to zaměřene jen pro publikum co to dokáže ocenit z toho špatný film nedělá, narozdíl od TF které se snaží zalíbit stále všem a každej díl je více přematlanej. TF jednička fajn pohádka se super hudbou. Dvojka infantilní zoufalost, těžící jen z úspěchu jedničky. Dialogy jsou možná horší než v posledním vládci větru, příběh je tuctovej. Efekty jsou sice paráda. Ale efekty nedělaj dobrej film ještě. Valhalla Neuvěřitelný vizuál, depresivní nálada celej film = atmosféra o které by si jakýkoli TF mohl nechat jen zdát, podmanivá temná hudba dodávají atmosféře větší důraz a nakonec démonickej Mikkelsen, kterej tomu všemu nasadil korunu... jo TF užívání fajn, ale u artovejch filmů to není o užívání. Je to o tom jaké pocity to v člověku nechá. ... Hereckejch výkonů v TF ?:D Né to nemyslíš vážně že ne? Megan Fox sice kočka, ale nejhloupější neherečka v Hollywoodu a to děcko, taky nepředvádí nic extra.. Americká jednotka jsou hrozní patrioté ( jako v každém Hollywoodském filmu ) Fakt nesrovnatelné ;)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune: akorát zly.dvojce mě zbytečně napadalo,aniž by mě pochopil,co chci vlastně říci...

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama