Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Styxos 

všechny recenze uživatele

úžasný film, co se odehrává na klidném maloměstě, hraje tam plno starých songů a kde hlavně vyniká Casey Affleck jako totální magor, co buď ve chvílích volna hraje na piáno nebo zmlátí ženskou. Několik scén se Simonem "Mentalistou" Bakerem, který hrál detektiva, taky potěšilo. Mimochodem, už dlouho se mi nestalo, abych byl v celém kině úplně sám. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Filmy ve stylu retro a noir prostě miluju, tudíž jsem se na tenhle film vysloveně těšila. Nemůžu si pomoct, ale vyrazil mi dech. Tak naturalistické ztvárnění zmlácení ženy diváka chvilkama odradí ten film dokoukat, ale nutkání zjistit, co za tím skutečně je, je silnější. Casey v roli muže klidného, rozvážného a stále o krok napředu před všemi ostatními, mu sedla jako ušitá. Jelikož je to několik posledních let můj filmový oblíbenec, jsem ráda, že jeho výkony jsou stále vynikající. Jediné co pro mě bylo zklamáním ve filmu byly ženské herecké výkony. Příběh to byl pro mě skutečně hodně zajímavý a, i když nebyl zcela propracovaný a nezaměřil se úplně na hloubku vývoje hlavní postavy a jeho myšlení, i tak jsem byla spokojena. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Nedotažený, většinu času jsem nechápala proč Lou Ford dělá to, co dělá. Možná to bylo mnou (bez titulků jsem z tý angličtiny chytala, co se dalo a u Caseyho se to právě moc nedalo...), možná ale taky tím, že zpověď duše sadisticky narušenýho vraha tady prostě nebyla rozehrána tak, jak se slibovalo. Takže je film omezenej na pár nechutnejch scén masakrování krásnýho obličejíku Alby, či chuděry Kate a na pár mrazivejch upocenejch pohledů psychopatickýho Afflecka, kterej sice hraje dobře, ale tohle jeho umírněný, jednopolohový herectví, už jsme taky několikrát viděli. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím traileru jsem se na tento film neskutečně těšil. A výsledek mě… zklamal. The Killer Inside Me je film, který se odehrává v 50. letech. Jezdí tam stará auta, slyšíme starou muziku, vidíme lidi, jak chodí ve starých šatech. Ale bohužel, film postrádá to hlavní - onu "starou" atmosféru těch let. Opravdu to není jen o muzice, šatech a autech. Tohle byl pro mě klíčový problém. Snímek pro mě nedokázal zprostředkovat tu atmosféru, takže jsem musel upnout svou pozornost na něco jiného. Třeba herecké výkony, které jsou zde skvělé. Casey Affleck byl opravdu děsivý psychopat, Jessica Alba se pokoušela i hrát (a vůbec to nebylo špatné!) a Kate Hudson byla taky dobrá (prostor, který dostala, zužitkovala celý). Ale celý film se táhne a na některých místech to vyloženě z dramatu přepadá do jiného žánru - komedie. A tohle by se filmu s takovýmto tématem stávat nemělo. Chtělo to zřejmě zručnějšího režiséra a pak bych možná dal tomuto filmu víc, než tři průměrné hvězdy. A to jsem se fakt těšil… ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Podarený pokus o film-noir, ktorý ma najviac pobavil vďaka tomu, ako paroduje svoj vlastný žáner :-) Čierno-čierna duša Casey Afflecka je konfrontovaná komickým ladením a pri morbídnych scénach doslova vyráža dych vtipnými prvkami, ktoré sú do deja zakomponované (spomeňte si len na scénu, ako hlavný hrdina naháňa starca s nožom na ulici). Inak priznávam, že také extrémne násilie páchané na ženách, som ešte v žiadnom filme asi nevidela a svojou brutalitou zdvihlo úroveň snímky aspoň o hviezdu vyššie (že to hovorím práve ja, čo nenávidím krv :-). Nie je to žiadne L.A. Prísne tajné ani jemu podobné sofistikované thrilery, ktoré každú minútu otáčajú dej iným smerom, ale napriek tomu ide o príjemnú pohodovku, ktorá nie je až taká strašná, ako niektorí vykresľujú. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Je zajímavé, že o zfilmování tohoto příběhu se zajímali mnozí režiséři a v plánech figurovala ta nejslavnější jména filmového nebe. Z nejrůznějších důvodů ale vždy z realizace sešlo. Poprvé se plánovalo natočení už v 50. letech, kdy měli hrát hlavní postavy Marlon Brando a Marilyn Monroe. Po smrti Marilyn byl ale projekt zrušen. V dalším plánovaném projektu v 80. letech měli hrát Tom Cruise, Brooke Shieldsová a Demi Mooreová. Ani ten se ale neuskutečnil. A do třetice měl zájem Quentin Tarantino, plánoval natáčení s Bradem Pittem, Umou Thurmanovou a Juliet Lewisovou. Projekt byl odložen po 11. září jako příliš brutální. (Zdroj: HCE)

Reklama

Reklama