Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mi to přišlo naprosto skvělé, ale v poslední třetině mě to hrozně zklamalo. To z toho fakt vypadlo jen tohle? Vlastně je to jenom obyčejné rodinné drama o rozhádané rodince, která se potřebuje semknout dohromady, jen se tu objevuje fantasy (a lehce mysteriózní) prvek v podobě zázračného mimina, které ale ve výsledku v tom jednoduchém poselství i v ději nemá pořádné opodstatnění. Chápu, zázračné dítě všem svým zázrakem připomene důležitost rodiny, ale stačilo jen něco málo přepsat u postavy Rickyho a vyznělo by to vlastně stejně. A upřímněji, protože ten fantasy prvek přímo vybízí k něčemu mnohem většímu a propracovanějšímu, než k čemu je tu nakonec použit. Nehledě na to, že poselství o důležitosti rodiny vám řekne i x animáků pro děti, takže by člověk od takového režiséra jakým je Ozon čekal opravdu něco víc. Natočené to má sice skvěle a atmosféricky, mnoho scén z toho si určitě ještě budu pamatovat a ten fantasy prvek je opravdu zajímavý a nápaditý, ale všeho bylo využito pramálo. Btw, rád bych napsal, že je dobré vyhnout se všem spoilerům, protože Ozon tu s tou tajemností ohledně Rickyho pracuje perfektně, ale tomu se dá vyhnout jen těžko, když to stěžejní vlastně vyspoileroval i název na DVD... 3* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějná zápletka, která se cestou k závěru poztrácela v rozpačitém scénáři. Sociální drama a fantasy motiv prvního člověka s křídly zní opravdu lákavě, navíc se podařilo vybrat výborné herce (malou dívenku v roli Rickyho starší sestry nevyjímaje), kteří dokáží zachovat přirozenou mimiku i v krkolomných obratech, ale celkový potenciál byl oproti výslednému dojmu naprosto jinde. 50% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na jeden obyčejný partnerský svazek se závazky. Katie (Alexandra Lamy), matka samoživitelka, potkává svoji záchranu v osamělém tvrdém životě v podobě španělského dělníka Paca (Sergi López). Prvotní nadšené zamilování je vystřídáno všedností a náročností života obyčejných lidí, odcizením, odloučením a opětovným sblížením. Kořením vztahu je jejich společné dítě, létající Ricky (Arthur Peyret) a jeho postupné krůčky v létání, kterým vzbuzuje pozdvižení. Chtěli ho ukazovat jako cirkusové zvíře a vydělávat na něm peníze. On jim uletěl, aby získal svoji svobodu a možnost rozletu. Z dalších rolí zaujme malá Lisa (Mélusine Mayance), Katienina dcerka, která se musí vypořádat s tím, že už není středobodem života své matky, a nemocniční lékař (André Wilms), který by Rickyho nejraději zkoumal. Netradiční pohled se svou až zvrhlou představou malého anděla, který dává v nelehkém životě jistou naději. Lehce ironické a směšné zároveň. ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Z velice zajímavého,klasicky francouzského dramatu v úvodní čtyřicetiminutovce se vyklubala nehorázná kravina.Dítě,kterému narostou hnusná drůbeží křídla a její matku to ani trochu nepřekvapí?Když začal malý okřídlenec poletovat v supermarketu a zaměstnanci ho začali chytat,jako-by lovili holuba,nestačil jsem kroutit hlavou nad tím,s čím jsou dnešní režiséři schopni přijít.Tohle už je moc...Jedna hvězda za logické sociální drama z úvodu filmu a za Sergiho Lópeze,který svůj potenciál projevuje zdatně v každém svém filmu.A to i v takovém obludáriu,jako je toto... ()

decay 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma u ktorej prvý raz vidím použitie “fantaskného“ prvku. Nie je tu nič nasilu a tak všetko vyznieva veľmi prirodzene, až na občas dosť nepravdepodobného vývoja scenára na základe niektorých rozhodnutí postáv. Celkovo je však jasný zámer poukázať na konanie rodiča – matky v situácii keď je jej dieťa nejakým spôsobom “postihnuté“ a taktiež na citové rozpoloženie pri vyrovnaní sa s jeho stratou. Zaujímavá a veľmi netradičná paralela. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)
  • Postavu dětského hrdiny Rickyho si zahrály čtyři děti. (claudel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno