Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

decay 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma u ktorej prvý raz vidím použitie “fantaskného“ prvku. Nie je tu nič nasilu a tak všetko vyznieva veľmi prirodzene, až na občas dosť nepravdepodobného vývoja scenára na základe niektorých rozhodnutí postáv. Celkovo je však jasný zámer poukázať na konanie rodiča – matky v situácii keď je jej dieťa nejakým spôsobom “postihnuté“ a taktiež na citové rozpoloženie pri vyrovnaní sa s jeho stratou. Zaujímavá a veľmi netradičná paralela. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výlet mláďata z rodičovského hniezda rodičov bolí. Asi aj o tom je tento film, v ktorom sa stretáva pre Ozona typicky realistické rozprávanie “príbehu zo všedného života” (s opäť trefne vypichnutými kľúčovými partnerskými okamihmi) s maximálne WTF nápadom okrídleného dieťaťa lietajúceho okolo obývačkového lustru. Divák musí byť veľmi open-minded, aby to vstrebal, ale záver mu hádže záchranné koleso. Jeden z najlepších filmových plagátov vôbec :-) ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Podivný film. Zo začiatku dráma o obyčajnej frantícko - španielskej rodine sa v polovici sťaby mihnutím čarovného prútika zmení na akési zmagorené fantasy, ktorého ústrednou postavou je decko lietajúce po izbe a obchoďáku s rastúcimi krídlami s vypelichaným perím dosť podobnými sliepke. Dívať sa na ten blanitý "aparát" na chrbte malého dorastenca však vo mne vzbudzovalo neurčité pocity. Ale možno má film nejaký hlboký filozofický podtext, ktorý mne chlapcovi z dediny ovšem unikol. Do kina absolútne nevhodný film, ale aspoň už viem, ako to myslia niektorí ľudia, keď vravia: "Ten váš malý je ale anjelik" :) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějná zápletka, která se cestou k závěru poztrácela v rozpačitém scénáři. Sociální drama a fantasy motiv prvního člověka s křídly zní opravdu lákavě, navíc se podařilo vybrat výborné herce (malou dívenku v roli Rickyho starší sestry nevyjímaje), kteří dokáží zachovat přirozenou mimiku i v krkolomných obratech, ale celkový potenciál byl oproti výslednému dojmu naprosto jinde. 50% ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Z velice zajímavého,klasicky francouzského dramatu v úvodní čtyřicetiminutovce se vyklubala nehorázná kravina.Dítě,kterému narostou hnusná drůbeží křídla a její matku to ani trochu nepřekvapí?Když začal malý okřídlenec poletovat v supermarketu a zaměstnanci ho začali chytat,jako-by lovili holuba,nestačil jsem kroutit hlavou nad tím,s čím jsou dnešní režiséři schopni přijít.Tohle už je moc...Jedna hvězda za logické sociální drama z úvodu filmu a za Sergiho Lópeze,který svůj potenciál projevuje zdatně v každém svém filmu.A to i v takovém obludáriu,jako je toto... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)

Reklama

Reklama