Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

jahol 

všechny recenze uživatele

Sympatický film, který asi neměl být variací na Prcičky a proto je hřích ho s nimi srovnávat. Z pozice rodiče, kterému potomci zrovna na růžích nestelou, straní film výrazně těm mladším, ale dělá to tak inteligentně a neokázale, že mě mladá banda kolem Loly skorem nevytočila. Anglická pasáž výborná, dialogy zkomponované citlivě a se srdcem, občas je všechno až příliš jednoduché a snadné (otec na konzertě), ale na slabou čtyřku to dá. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Možná pro mladé punlikum něžného pohlaví je to trhák, ale já jsem zůstal neosloven. Děj je předvídatelná a schematický, charaktery jsou ty nejotřískanější figurky a vše se veze v zajetých kolejích - kluci mají kapelu, všichni jsou zajištění, on je hodný a naslouchá, ona je krásná a zamilovaná a všichni válčí s rodiči. No prostě nuda, jen ta Sophie tomu dává šťávu, ale proč do toho vlastně šla, vůbec nechápu. Mladí a neklidní v Paříži - přesně tak prázdné, jak to zní... 30% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš odlehčené drama s několika úsměvnými momenty než komedie. Zajímavé především proplétámím velmi podobných trablů matky a dcery, které v podstatě prožívají a řeší totéž, byť každá z perspektivy své role a věku. Christa Theret sympatická a věrohodná, Sophie Marceau výborná. U omladiny jsem se slzou v oku zavzpomínal na vlastní školní lásky a první milostné trable, a Sophii jsem dokonale rozuměl a chápal ji snad v každém okamžiku. I když občas mě napadlo jestlipak si při tom připomněla své dva Večírky. Jinak pohoda. Nic, co by urazilo, i když také nic, co by zůstalo zaryto někde hluboko. Výlet do Anglie pobavil, všechno ostatní běží hladce a předvídatelně, situace se nikdy nevyhrotí tak, aby to drásalo nervovou soustavu. Pokud jsem měl nějaký problém, pak to byli kluci. Nejenže byli jak přes kopírák, takže jsem ještě v půlce filmu tápal a nevěděl který je který, ale navíc jsem se nedokázal nesmát tomu roští co nosili na hlavách. A na adresu všem posměváčkům z řad mladých i jejich rodičů, tedy i sebe, připomínám – Co jste vy, byli jsme i my, co jsme my, budete jednou vy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komedie? Neee...Lehce humorné drama? Ano. Co bych chtěl ve filmu vypíchnout a co mi přišlo nejzajímavější, byl vztah LOLy s mamkou. Další výhodou tohoto mládežnickýho filmu je, že působí z dějového hlediska poměrně uvěřitelně a přirozeně. Zatímco to, co rozhodně není uvěřitelný, je sestava kluků metrosexuálků s orlím hnízdem na hlavě. Musím co nevidět vyrazit do Paříže a zjistit, jestli je teď skutečně taková móda :-D :-D. Je paradox, že na filmu o puberťácích mě osobně nejvíc zaujaly jejich vztahy s rodiči a taktéž vztahy mezi samotnými dospěláky, zatímco, ty pubertální starosti mě opravdu míjely. Pokud však hledáte komedii, tak tady nehledejte. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nejvíc si tenhle film musela užívat Sophie, kdo viděl její filmovej debut ví o čem mluvím. Jenže nepíše se rok 1980 a tam kde šlo dřív o první nesmělé polibky, jde dneska o celkem smělé šukačky. A dostáváme se k jádru pudlíka, protože těm mladejm holkám sexuální apetit skutečně nechyběl a tak třeba při pobytu v Londýně to v jednu chvíli jelo v duchu hesla, kdo nešuká s náma, šuká proti nám. Pěkný baby, sympatický děj, při kterým si mnohým z nás vybavěj naše školní léta. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisérka Lisa Azuelos natočila stejnojmenný film LOL (2012) také o 4 roky později. Svými příběhy se však liší. (iampatrik)
  • Lisa Azuelos sa rozhodla natočiť tento film po tom, čo si uvedomila, že filmy založené na živote tínedžerov vo Francúzsku takmer úplne chýbajú. Často videla svoju dcéru chodiť do kina len na americké tínedžerské filmy, alebo horory, ale nič francúzske. (Arsenal83)
  • Christa Theret se objevuje už podruhé v celovečerním filmu jako středoškolačka, kterou sužují problémy s láskou. Předtím si zahrála ve filmu Et toi, t´es sur qui? (claudel)

Reklama

Reklama