Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (88)

sud 

všechny recenze uživatele

To že si dal scénář na většinu filmu pauzu bych mu odpustil. I ten zub času by mi až tak nevadil (vždyť je mu už přes padesát). Ale to, že jsem skoro celý film prozíval, že jsem kromě Johnnyho (který se navíc většinou chová jako idiot) ve filmu nespatřil jedinou sympatickou postavu a že mi celá ta revolta přišla na levačku - to už přehlídnout nedokážu. Když filmy o revoltě, pak radši Bezstarostnou jízdu nebo Buzíky. Za charisma Marlona Branda a závěrečný úsměv 40%. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Divoch tematizuje osud, jelikož ze svobody motorkářů, kteří vlastně nikam konrétně namířeno nemají, paradoxně utváří predestinaci nevyhnutelné katastrofy. Ovšem spíše než by film reagoval na Sartrovo „odsouzen k svobodě“ a Nietzscheho, který upozornil na obtížnost a nepohodlí svobodného života, vyčkává a objektivisticky finguje vědeckou nezúčastněnost. Nejvíce to dává najevo postavami na hraně, jako třeba pragmatický policista nebo děvče zaseklé v místním zapadákově. Tyhle postavy fungují jako soudci Brandona a jeho party a na nich záleží, kam se osud přikloní. Jsou tak svobodnější než motorkáři. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věcička z mnoha úhlů pohledu, dobová atmosféra velmi pěkná a podmanivá, mladý Marlon Brando jako vůdce motorkářské bandy rebelů skvělý, zejména jeho mužné charisma, půvabná Mary Murphyová je krásnou ozdobou tohoto filmu a její nejednoznačná postava se mi zamlouvala.. Vše má své pro i proti, nicméně tady očividně vyznívá, že násilím se nikam neposuneme a mládí rebelovat bude, tak to prostě je.. Stojí za to vidět, čas není podstatný.. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti netypický film. Hollywood začal pomalu dávat prostor revoltujícím rebelům. I když byl Marlon Brando výborný herec a v toto filmu byl ještě ve skvělé formě, nedá se říct, že by sledování hlučných motorkářů a rádoby spořádaných občanů, chtějících zjednat pořádek, bylo něčím, co dokáže strhnout. Spíš bych řekl, že se mohlo z námětu dostat mnohem víc, což se však nepodařilo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film, který už slušně ohlodal zub času a to co bylo před sedmdesáti lety kontroverzní a odvážně dneska už nemá šanci vyvolat podobné emoce. Osobně mám tyhle staré filmy rád a nedá se jim upřít jisté (naivní) kouzlo, ale ne vždycky se potkáme i když jim jdu hodně naproti. A dávat tomu čtyři a víc jen proto že Brando a "klasika" se mi v tomhle případě moc nechce...60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Film byl v Británii do roku 1968 zakázaný. (formelin)
  • President San Francisko Hell's Angeles Frank Sadílek nosil pruhované triko jako měl Chino (Lee Marvin) ve filmu. (Mol)
  • Motorka (1966 650cc Triumph 6T Thunderbird) která byla ve filmu nedílnou součástí Marlona Branda, byla jeho osobní. (formelin)

Reklama

Reklama