Reklama

Reklama

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (715)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom, pokojnom, americkom mestečku Ogden Marsh sa začali diať veľmi znepokojivé veci. Abstinujúci alkoholik napochoduje na školský baseballový zápas s brokovnicou v ruke. Slušný farmár upáli svoju rodinu vo vlastnom dome. Koroner napadne šerifa. Ľudia upadajú do zvláštneho stavu, ktorý vrcholí vražedným záchvatom. Krátko na to mesto obsadí armáda a dá miestných občanov do karantény. Lenže i toto opatrenie zlyhá. Zdá sa, že za to všetko môže neznámy vírus. Celé je to akési podivné. Snímok "Podivní" je ďalšou podivnou variácou na už sto krát obohratú tému zombie virus. ** ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl odkliknout tři hvězdy se slovy, že jednotlivé situace jsou tak repetitivní, až to bolí, ale co... Už si nevzpomínám, kdy mě naposledy nějaký horor takhle konstantně napínal, proto si Podivní nějaké to nadhodnocení zaslouží. 70% a velké plus za ty wtf srandičky a jiné nekorektnosti. Nečekal jsem je. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já Eisnerovi těch pět hvězd na čelo klidně připlácnu. Tohle je totiž snímek s nezaměnitelnou atmosférou (a výýýbornou kamerou!), který mě bavil od začátku do konce. Nečekaně "akční" scénář se s ničím nese*e, a hned v úvodních minutách do diváka hustí jednu akci - nebo minimálně napínavou scénu - za druhou. Před vstupem do sálu se pořádně nadechněte, protože tvůrci Crazies vám šanci k druhému nasátí vzduchu do plic rozhodně nedají. Když se nad tím tak ohlížím zpátky, tak snad jediná "klidná" scéna, kdy jsem se zavrtěl v sedadle, byla ta, když Radha Mitchell připoutaná k lůžku spatří svou kolegyni z práce a následuje asi půlminutový rozhovor. Stopáž tu překvapuje svou bezskrupulózností, výborně natočenými akčními scénami, a líbivými lekačkami. A jak bylo již několikrát zmíněno, tohle je jeden z mála hororů s opravdu inteligentními postavami, o které se divák bojí. Kdybych chtěl pokračovat ve vypisování všech plusů, pomůže mi k tomu jedině dvojtečka: výborný Olyphant, nezapomenutelný Anderson, sexy mysterióznost, scéna s vojákem ve stodole, hudba... a TEN KONEC! Až na minimum pitomoučkých scének jsem velmi spokojen - je to neskutečný nářez a již toužebně očekávám Blu-Ray! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Za málo peněž hodně muziky, aneb našlapaná jízda od začátku do konce. Hororový to sice moc není a celý je to spíše akčnějšího rázu, ale to nevadí. Atmosféru to má výbornou, je to svižné a člověk se ani na chvilku nenudí. Navíc postavám člověk opravdu fandí a nenadává tak nad tím, jaký jsou to tupci, jak už je u současných hororů zvykem. Ale to bude asi tím, že je tady opravdu hodně charizmatickej a drsnej Timothy Olyphant a výborná Radha Mitchel. Jen škoda, že scénář je docela klišoidní a i když se toho občas režisér snaží využít, tak se nějakým logickým lapsům stejně nevyhne. I tak ale hodně povedená žánrovka.70% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Žánrově si tenhle film splnil vše, co si splnit měl. Pro lidi, kteří horory s tímto tématem sledují sporadicky, to byla skvělá podívaná, pro absolutní neznalce průměrný film. Já tyhle filmy miluju, infekce, nákaza, postupný rozklad společnosti, to je přesně pro mě. The Crazies je skvěle zvládnutý film, ale je bohužel bez napětí. Vyděsit mě Eisner nedokázal ani jednou, zato mi nabídnul velmi kvalitní a originální scény. Odvoz lidí a třídění bylo geniální, scéna s vidlema se stane kultovní, stejně tak myčka aut. Hlavní herecké duo působilo velmi sympaticky, celkově herecké výkony byly nadprůměrné, škoda pouze té sterility, když mělo být pořádné dusno a ztísněno. Nadprůměrný film, který je ve skutečnosti tak na 80%. 10% přidávám za můj nejoblíbenější subžánr, který se povedl a Timothy Olyphanta, který mě utvrdil o svých kvalitách. 90% nejočekávanější film roku 2010 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Middle Georgii a v Lenoxu ve státě Iowa. Ve filmu si zahrál také Lenoxský baseballový tým. (Chatterer)
  • Rozpočet: 20 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Pošuk z Pařby krotí duchy

Pošuk z Pařby krotí duchy

27.02.2010

Zatímco Ivan Reitman připravuje Ghostbusters 3 (Bill Murray prý hned na začátku zemře a pak bude starým parťákům pomáhat už jen jako duch), konkurence chystá žánrový protiúder. Producent blížícího se… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Reklama

Reklama