Reklama

Reklama

VOD (1)

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (98)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vytýkat teenagerské vyvražďovačce to, že je to jen teenagerská vyvražďovačka bez jakéhokoliv vyššího smyslu a myšlenkového přesahu, mi přijde nelogické. A navíc je to můj oblíbený žánr, který mě stále baví. Děj (scénář i zápletka) je ale samozřejmě totálně lobotomizovaný a herecké výkony často hrozné (ale zase mě potěšil vyšinutý učitel Brad Dourif a "Lady Jigsaw" Betsy Russell). Vraždičky jsou ovšem velice nápadité, šťavnaté a bolestivé - roztržení auty, rozfrézování hlavy řetězem, rozšmelcování padajícím motorem, harpunování nerda střešním oknem... Trochu mě tedy nakrklo nemilosrdné vyjebání s divákem na konci, no ale co, dvojka to snad napraví... ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická americká hororová sračka poslední doby. Parta nesympatických teenage chcípá hezky jeden po druhým ošklivou smrtí, ale divákovi je to naprosto jedno. K postavám si ani nešlo získat nějaké sympatie. V roce 2010 je úsměvné si posílat řetězové zprávy nebo maily. Každý snad musí znát Facebook. Dokonce i My Soul to Take mi přišlo lehce zajímavější než tohle. Po celý film mi příšlo že film musel mít původně 180 minut a pak na scénu nastoupil vášnivý střihač. Překvapí pouze fakt, že tohle šlo do kina. PS: Z obsahu o filmu se divák dozví více než při jeho projekci. To o nečem vypovídá. ()

Reklama

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Mezi středoškoláky se začíná šířit podivná řetězová zpráva - znáte to - pokud ji nepošlete dalším pěti lidem, do deseti vteřin vás přejede letadlo, v opačném případě vám zemře alespoň šest babiček, a po každé z nich zdědíte sto miliónů. Jenže středoškoláci se na přeposílání nevyprdnou, a zprávu posílají dál - a o to je větší jejich překvapení, když každý kdo zprávu dostane, zhyne bídnou smrtí. Jessie Campbell (Nikki Reed) má podezření, že za vším by mohla stát "antitechnická" skupina, která díky znalostem technologií (!) dokáže teenagery sledovat a pak je za pomoci řetězů vraždit ... Někdy si říkám, jestli je mi tohoto zapotřebí? Ač je mi technologie blízká (a troufám si tvrdit že o ní i něco vím), jsem ochoten se nechat unést do roviny scifi, nějakou tu nelogičnost jsem ochoten překousnout (Echelon Conspiracy, Die Hard 4.0), ale čeho je moc, toho je příliš. Tohle je jeden z nejblbějších filmů co jsem kdy viděl (možná úplně ten nejblbější) a vyjmenovávat vše, co se mi na filmu nelíbilo by mi zabralo několik hodin (a stovek řádků). Ale ve zkratce - "geniální" spojení Řetězové zprávy a vraždících řetězů, wow - to muselo někomu zabrat hezkých pár chvil. Hlavní hrdinka už má středoškolská léta hodně dlouho za sebou, a navíc její řešení situace (rozflákat mobil a noťas) je vskutku brilantní. To, že si na jakémkoliv mobilu (a že jsou ve filmu vidět kdovíjaké staré plečky) všichni přečtou krásnej barevnej mail je už pak jen pověstný hřebík do rakve (tohoto filmu)... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Snaha byla, tady se ale necení...Může mi někdo říct, proč tohle je jeden z dalších, kde středoškoláci vypadají jako kdyby doma měli dvě děti? A ta pointa se evidentně v průběhu skvostu taky ztratila. Jediné pozitivní, co si tu jednu zaslouží, je ten začátek a konec, jak neotřelé! Třeba to ale za dvacet let budou dávat jako malinové béčko. ()

Anarvin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nehorázná ptákovina. Jde o poměrně klasický slasher, ve kterém postavy vraždí dvoumetrový zástupce jakéhosi tajného spolku, který už po staletí bojuje proti technologii. A mládež ji samozřejmě používá nejvíc. Jenže vrah je trapný a drtivá většina úmrtí bez nápadu, špatně nasnímaná a nasvícená. Takže ani milovníci bezduchého násilí si na své dvakrát nepřijdou. Nic moc dalšího totiž film nenabízí. Chybí děs nebo vtip, místo nich je tu jen nuda. Nemastným "hrdinům" se nedá fandit, detektivní pátrání po vrahovi nikam nevede a vůbec celá story nedává nijak zvlášť smysl (už třeba jen to, že bratrstvo, které nesnáší technologii používá samo tu nejmodernější). Takže všechno špatně, vyhněte se tomu! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Betsy Russell, ktorá vo filme stvárnila seržantku Hamill, hrala aj v snímke Saw (2004). Keď jedna z osôb - Neil (Cody Kasch) - dostane prvý krát email, v pozadí beží práve tento film. (beso74)

Reklama

Reklama