Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Šialená akcia, šialené naháňačky, šialené prevleky., kaskadéri si určite prišli na svoje. Niekedy to bola neuveriteľná zábava, dnes už trochu zostarla, ale stále sa na mnohých gagoch dá pousmiať, ale hlasno rehotať už nie. –––– Je to tak průhledné, že je to past. – Ne, je to tak průhledné, že to nemůže být past. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzdařilejších dílů Růžového pantera. Jsou tu opravdu silné komické momenty, obzvlášť scény s Kattem. Při druhé polovině filmu, kdy si Katto nasadí silně dioptrické brýle a odletí s Clousseauem do Hong Kongu, se budete náramně bavit. Ale i první půlka není špatná (Clousseau přestrojený v dámských šatech nebo Clousseau na hřbitově). ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pomsta nám trochu pokulhává, nevím, zda to bylo přechodem do nového desetiletí, ale mafiánská zápletka mi do série vůbec neseděla. Týpkové s kulometama by mi spíš seděli v Bondovkách s Moorem. A co je velké mínus je Cato. Tato postava měla zůstat vedlejší a pak bychom se na ní mnohem víc tešili, jako u předchozích dílů. Tady se dostal do popředí a vlastně neměl co předvést, scéna s brýlemi je dokonce celkem trapná a to mi k panterovi nejde. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější Panter, Clouseau pořád jede jako splašený. Krásná konverzační komika, když se Simona snaží zjistit, kdo je to u ní v bytě a Clouseau, kdo je Filip:-) Slepý Kato na letišti a ve výtahu nemá chybu, kdykoli jedu výtahem, tak si na tu scénu vzpomenu....No a samozřejmě Dreyfuss, který se naštěstí po vymazání hradu Mondschein nerozplynul! To, jak čte smuteční projev, mě vždycky umrtví, směju se i teď, když o tom píšu:-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by v Pomstě Růžového pantera šla laťka humoru nějak výrazně dolů, spíše naopak. Tenhle film mi připadá ještě lepší než třetí díl "Návrat". Všechno důležité je na svém místě, navíc Clouseau tady používá převleky, ve kterých ho miluji nejvíce (obzvlášť jako Číňan a vypasený Kmotr nemá chybu) a seznámíme se i s jejich výrobcem, už-zase-vrchní inspektor Dreyfus pronese senzační smuteční řeč, Cato toho v Hongkongu zničí více než samotný inspektor, půvab Dyan Cannon nelze přehlédnout a Henryho Manciniho obzvlášť během finále přeslechnout. Škoda, že je tenhle Panter poslední, kterého se Sellers dožil. Následující rýžovačku na peníze si mohl Blake Edwards odpustit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)

Reklama

Reklama