Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

gumli 

všechny recenze uživatele

Prečo sa dal Val Kilmer nahovoriť na ten film?Má omnoho lepšie filmy.Ani on nezachránil tento film.Najviac mi vadilo to bezhlavé pobehovanie a strašne hlúpe rozhodnutia mladých študentov.Niekedy mi to pripadalo ako paródia,čo na takú citlivú tému vôbec nebolo vhodné.Len dúfam že sa nenájde nik,kto by tento film chcel prirovnať k filmu od Johna Carpentera The Thing.Na túto tému by sa dal nakrútiť naozaj dobrý film a nie tento banálny a dosť hlúpy film. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten druh filmov, ktorý mám rád. Skupinka ľudí niekde mimo civilizácie je napadnutá neznámou nákazou a razom sa z veľkohubých záchrancov planéty stávajú sebci a z flegmatikov hrdinovia zachraňujúci nepriamo civilizáciu. Napätie má stúpajúcu tendenciu, atmosféra mrazivá, herci OK, postavy rôznorodé a nezameniteľné. Na malý oddychový film je výsledná atmosféra a gradujúce napätie obdivuhodné. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Laciná kamera, podprůměrní herci, papundeklové zpracování, scénář ze kterého trčí vycpávka a nastavovaná atmosféra. Téma bylo slibné, ale někdo s ambicemi bez hranic se bůhvíproč rozhodl, že místo klaustrofobického thrilleru na který byly prostředky, natočí ekologický moralizující horor. Snaha dosáhnout všeho způsobila, že film nakonec nedosáhl ničeho. Thaw není ani horor, ani psychologické drama, ani akční film a selhává i jako poselství. Vyznění je jasné, ale v takovéhle formě nemá šanci zapůsobit. A i kdyby čirou náhodou ano, tak v paměti neutkví. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a nejsem zklamaný, takže palec nahoru. Sice to na mne působilo dojmem, jakobych už všechno viděl předtím někde jinde, ale nerušilo mně to. Více než zprvu očekávanou Věc mi snímek spíš připomněl díl Ice z Akt X (což už zmínil CISTICZ) nebo vážně pojatý Cabin Fever. Atmosféra ze začátku trochu drhne, ale časem se znatelně lepší a od určitého momentu zásadně přispívá k velmi příjemně nepříjemné podívané. The Thaw je sympatický sci-fi horor, jehož zhlédnutí můžu doporučit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že na zdi vedle mojí televize je flek od komára ve tvaru bojovníka Kung-fu? Já to teda do včerejška nevěděl. Až díky Smrtícímu parazitu jsem učinil tenhle kolosální objev týdne, protože i sledování fleků na zdech bylo dvakrát, co dvakrát, třikrát, co třikrát, čtyřikrát, co čtyřikrát, klidně napíšu desetkrát zábavnější. Podrobnou zprávu o téhle hovadině, která i přes svou nabubřelou snahu působit vznešeně pořád zůstává jen a pouze hovadinou, už podala Phobia. Jen nevím, jestli tím promarněným potenciálem myslela snad film samotný anebo spíš dvě večerní hodiny, které jsme mu obětovali...? Já k tomu všemu přihodím už jen povzdech, že kdyby to chaotické, zkratkovité a unlogické chování před kamerou naplnilo sliby obsahu (tedy, že se ve filmu bude pálit povrch Země), bylo by za pět minut vymalováno a já bych mohl v klidu přepnout zpátky na fotbal. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama