Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak ma zasa raz oklamal zavádzajúci distribučný názov filmu. Vo svojej naivnej predstave som očakával sociálnu drámu o mladom moslimskom migrantovi zo subsaharskej Afriky, ktorý sa infiltruje do nemeckej rodinky slniečkárov, ktorých nakoniec kultúrne obohatí tým, že ich okradne, znásilní im dcéru a všetkým im odreže hlavy. To si predstavujem pod slovným spojením "Smrtiaci parazit". Toto bol však len akýsi béčkový, šablonovytý, ekologický sci-fi horror, v ktorom si malú vedľajšiu úlohu strihol zostarnutý Val Kilmer. ** ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

povedený mrazivý sci-fi horor (i když hororem bych to úplně nenazýval, jelikož jsem se takřka vůbec nebál.. ale napětí si člověk užije, to zas ne, že ne :), kterému neschází tísnivá atmosféra a ani poselství ohledně globálního oteplování.. dost se tu píše o podobnosti s Věcí a s Akty X - určitá inspirace Věcí je v základní myšlence filmu jasně patrná, ale jinak to s ní má společného v podstatě jen to, že se film odehrává rovněž za polárním kruhem.. a inkriminovanou epizodu Akt X jsem neviděl, takže nemůžu soudit.. každopádně v daném žánru kvalitní počin :) jenom bych teda čekal, že když už Val Kilmer hraje v takovém neambiciózním filmu, tak že v něm bude alespoň hrát hlavní roli.. chyba! on se tam v podstatě jen chvíli tak nějak mihne... slabší 4* ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Podobné téma ako zo seriálu "Faktor Psí" (šlo o nejakú cca. poslednú časť asi, neviem presne), alebo niečo na štýl klasiky "Thing". No a popravde mne to prišlo hrozne slabé, necítil som ani napätie ani strach... (ani seriál ani klasika) len trápny scénar z "jačajúcou" dcérou hlavného hrdinu, ktorý ako správny džentlmen rozhodne... proste slabé 3/10 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko, ke kterému, bych se nebýt tipu od kamaráda, nedostal ani za tisíc let. Pracuje se tu sice s mnohokrát použitými a okoukanými motivy (Věc v tom prostě vidím a né, že né), ale zároveň jde vidět snaha nezavděčit se divákovi za každou cenu. To se odráží i v atmosféře, která dává zejména ve střední pasáži divákovi pociťovat pocit nejistoty, který mám já osobně u podobných filmů velmi rád. K minusům - herci jsou podle očekávání toporní, Val Kilmer má nejlepší (herecká) léta za sebou, hudba jakoby zkopírovaná z kteréhokoliv jiného B-horroru dnešní doby. Mezi sci-fi horrory dnešní doby solidní nadprůměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna oproti akčním horrorům s kokainistickým střihem a epileptickou kamerou, ale kdo nemá rád pomalejší, televizně působící filmy, bude se nudit. Já ani ne. Severský (i tak trochu seversky střídmý) thriller o agresivním glaciálním parazitovi, který se vylíhne z rozmrzlého mamuta a pustí se s chutí do lidí, mě docela bavil. Jen mě trochu zklamal zavádějící "text distributora", který sliboval nějaké vypalování celého povrchu Země. Bohužel se jednalo jen o jednu výzkumnou stanici, takže v žádná globální jatka nedoufejte. Ale i přes tohle zklamání lehce nadprůměrná spokojenost, protože mnohé detaily ze života brouka byly příjemně nechutné. Jen mě dost iritoval hysterický ufňukánek v červené vestě s flintičkou (kterou mu ostatní mohli asi desetkrát bez problémů vzít) a rozmazlená buchtovitá Kilmerova dcera bez hereckého talentu, která zacházela s řeznickým sekáčkem jako s plácačkou na mouchy. A také to celé byla vlastně jen taková ekologická agitka, ke konci už dost otravná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama