Reklama

Reklama

Che ora è?

  • Francie Quelle heure est-il ? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Kolik je hodin? patří mezi poslední společné filmy režiséra Scoly a jeho dvorního herce Marcella Mastroianniho. Ten zde ztělesnil muže, který se pokouší navázat kontakt se svým synem, s nímž se odcizil. Jeho syna ztvárnil tehdejší talent italského filmu Massimo Troisi. (JimJam)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Ve Scolově drhnoucím pingpongu otce se synem mě Mastroianni a Troisi dávali zapomenout na místy papírový scénář. A setkání s Lou Castelem v roli rybáře oněměvšího po vítězství nad nezbadatelnou přírodou potěšilo. ()

JimJam 

všechny recenze uživatele

Marcello Mastroianni ztvárnil římského advokáta, který přijede na návštěvu do provinčního města za svým synem Michelem (Troisi), který je zde na vojně. Celý den chodí po městě, navštěvují různá místa, mluví o životě. Za zdánlivě idylickým vztahem však záhy začneme tušit napětí. Otec se brzy pokouší synem manipulovat a vnucovat mu své plány (koupené auto a byt v Římě, kariéru advokáta, cestu do Ameriky). Za každou cenu chce poznat synův život a přátele, nedokáže však akceptovat, že syn žije jinak než on, což mezi nimi vede k hlubokému konfliktu. Film je hodně konverzační (připomenul mi O rodičích a dětech) a je vynikající díky výkonům Troisiho a Mastroianniho, kteří neslezou z plátna. ()

Reklama

Reklama

Reklama