Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Sympaticky nekompromisná záležitosť :)) Naozaj oceňujem, že si tvorcovia celého filmového adaptovania Watchmen dali tú námahu aj so zhmotnením tejto dejovej línie. Ale animák takto vytrhnutý z kontextu nemá svoju ozajstnú silu. V director's cute celého filmu sa bude určite znamenitejšie vynímať :)) ... (▼) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Desivá a stiesnená predstava ľudskej šialenosti a bezútešnosti okorenená o prvok existencionalizmu, ktorý vytvára jeden z kľúčových príbehov vo vesmíre zvanom Watchmen. Dokonalé animované dielko, ktoré je neskutočné sledovať a ktoré plynie naozaj pozoruhodnou rýchlosťou a pritom je schopné zanechať nám stopy vedúce k odhaleniu ľudského trápenia a bolesti. To čo Moore napísal a Gibbons nakreslil, previedli Del Purgatorio a Smith k dokonalosti čo sa týka animácie. Jediná otázka zostáva - vyzeralo by to lepšie ako hraný film? Rozhodne ano. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. Absolutne totiz netusim, co to ma spolecnyho s Watchmenama. Cely je to jen jednoducha historka o silenym kapitanovi plujicim na voru sestavenym z mrtvol za zachranou manzelky a dcer. Je sice fajn, ze je to cely radne drsny, temny a krvavy, ale neustale se jen mluvi a nezachrani to ani charismatickej hlas Butlera. Navic konec je fakt lehce odhadnutelnej a animace nijak neoslni. Nicmene tech 20 minut se u toho zabavit da. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jako minikomiks v megakomiksové fresce fajn, ale vlastně bez jakéhokoliv zřejmého smyslu vzhledem k fungování Watchmenů. Příběh o ztroskotaném kapitánovi lodi (Butlerův chraplák), který se ze samoty, paranoie a nedostatku jídla a pití zblázní není nijak originální příběh, který by si nějak zvlášť zasloužil zfilmovat, navíc mně osobně tenhle typ animace moc nesedí. Jak se říká: "Abys něčeho dosáhl, musíš jít přes mrtvoly." ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Silné, díky rodinným hodnotám možná až trochu lacinně-vděčné téma, ale atmosféra je těžká a hutná od prvních sekund. Temnota tímto vedlejším projektem prostupuje znatelně, ale přesto si myslím, že brutalita místy hraničí až se samoúčelností, navíc mě osobně nějak rozmrzela nulová spojitost s filmovými Strážci, ale to už je jen vina nevhodných osobních očekávání... 7/10 ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama