Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný zákusek k Watchmenům v podobě animovaného komiksu v komiksu. Je to náležitě temný, atmosféra by se dala krájet a děti by se u toho posrali strachy. Hlas Gerarda Butlera tomu taky hodně přidává a useknutejma časti těla se tu taky nešetří. Velká spokojenost a zde v komentářích zmíněného prostříhání s filmem bych se taky nebránil. Vypadalo by to určitě zajímavě ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jako minikomiks v megakomiksové fresce fajn, ale vlastně bez jakéhokoliv zřejmého smyslu vzhledem k fungování Watchmenů. Příběh o ztroskotaném kapitánovi lodi (Butlerův chraplák), který se ze samoty, paranoie a nedostatku jídla a pití zblázní není nijak originální příběh, který by si nějak zvlášť zasloužil zfilmovat, navíc mně osobně tenhle typ animace moc nesedí. Jak se říká: "Abys něčeho dosáhl, musíš jít přes mrtvoly." ()

Reklama

Clavius 

všechny recenze uživatele

Parádní převod z komiksové předlohy. Vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle zakomponovali přímo do filmu, když si postava tento komiks ve filmu četla. Animace, ve které je zmíněno jméno Zack Snyder nemůže být jiná, než fantastická. Butlerův hlas se zde, co by hlavní mluvčí, hodí parádně. Jinak k příběhu nemám co dodat, předlohu jsem měl přečtenou už před premiérou Watchmenů a vše spojené se Strážci si zasloužilo můj obdiv. 100% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jsem dostal naservírován v podobě krátkých útržků ve filmu Watchmen. Upřímně jsem nepochopil význam jeho výskytu, ale je to příběh hoden zamyšlení. Animace je zde na dobré úrovni a ikdyž by to chtělo nějakou výraznější zápletku, hlas Butlera nám vše vynahradí. Jako samostatné dílko by to vážně neuspělo, ale jako výplň to funguje. 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Silné, díky rodinným hodnotám možná až trochu lacinně-vděčné téma, ale atmosféra je těžká a hutná od prvních sekund. Temnota tímto vedlejším projektem prostupuje znatelně, ale přesto si myslím, že brutalita místy hraničí až se samoúčelností, navíc mě osobně nějak rozmrzela nulová spojitost s filmovými Strážci, ale to už je jen vina nevhodných osobních očekávání... 7/10 ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama