Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Desivá a stiesnená predstava ľudskej šialenosti a bezútešnosti okorenená o prvok existencionalizmu, ktorý vytvára jeden z kľúčových príbehov vo vesmíre zvanom Watchmen. Dokonalé animované dielko, ktoré je neskutočné sledovať a ktoré plynie naozaj pozoruhodnou rýchlosťou a pritom je schopné zanechať nám stopy vedúce k odhaleniu ľudského trápenia a bolesti. To čo Moore napísal a Gibbons nakreslil, previedli Del Purgatorio a Smith k dokonalosti čo sa týka animácie. Jediná otázka zostáva - vyzeralo by to lepšie ako hraný film? Rozhodne ano. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Parádní jednohubka ze světa Watchmenů, která potěší především ty, kteří četli comics. Temný a drsný příběh je nekompromisní a tím, že je kreslený, se nebojí ukázat i nechutné scény. Závěr, kdy se Captain dostane do města, nemá chybu. Akorát se mi celkový konec zdál uspěchaný a narychlo ukončený, to se dá ale přežít. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Butler má neskutečné charisma i v pozici ‚audio‘, ale zbytek je nezajímavá historka, která evidentně může fungovat jako ‚vyplňovací vata‘ komiks v komiksu, ale ne jako samostatný kousek. Na to mi přeci jenom chybí propracovanější animace a příběh, který by více vtáhnul. Dvojnásobná stopáž by tomu prospěla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I já se přidávám k pochvalným komentářům. Tento hororový animák je opravdu kvalitní, atmosféra pěkně mrazivá a děj „logický“ – čímž si mne získal na svou stranu a to i proto, že komiksový Watchmen neznám a ani jsem nikde nepátral, o co v něm jde. Animace rovněž ušla, přestože není nějak závratně špičková-byla dostačující. Navíc jsem tu nezaznamenal žádné nudné pasáže, takže spokojenost nadprůměrná, stejně jako mé hodnocení. Klidně to mohlo být i delší. K mému uspokojení tu bylo i dost krve a kvituju netradiční postavení voru…70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Silné, díky rodinným hodnotám možná až trochu lacinně-vděčné téma, ale atmosféra je těžká a hutná od prvních sekund. Temnota tímto vedlejším projektem prostupuje znatelně, ale přesto si myslím, že brutalita místy hraničí až se samoúčelností, navíc mě osobně nějak rozmrzela nulová spojitost s filmovými Strážci, ale to už je jen vina nevhodných osobních očekávání... 7/10 ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama