Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophia Loren jako prostitutka Pupa, Marcello Mastroianni jako gangster Charlie a Pierre Brice jako zamilovaný komisař jsou největšími magnety svěží komedie. Charlie přinutí Pupu, aby mu byla po vůli. Svérázné ženě však jde gangster brzy na nervy, a tak přemýšlí, jak ho dostat za mříže. Díky komisaři se to může zdařit, avšak ani pouliční kráska nemusí vyváznout bez šrámů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

andrii 

všechny recenze uživatele

Sólo pro burlesku, věrnou kopii, vnadně záškodnickou Sophii a tobě bude pěkně horko, Marcello, garantuji. Smyslně oháknutá, ikonická Gilda, fotogenická diva, kudrnatí se jí šarlatová hříva, eroticky prohrábne pramínek, lesk černých šatů bez ramínek, obratně prohodí fyzicky vzrušující pohyby, impulsivnímu, uhrančivému mafiánskému hraběti foukne do tváře ohnivý polibek, a ten si ji připisuje na seznam svých tajných přání, okamžitě, bez váhání. Pomačkán tvůj límeček, pod nímž vaří se krev, na němž ulpívá hrubosti více než drobeček. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či veci, odohrávajúce sa v tejto komédii sú zrovna klišé, spájajúce sa s bláznivou komédiou. Možno aj hej, len také nekonečné fackanie ženy už začne byť časom trápne a pôsobí to, no povedzme že až primitívne. Film ale obsahuje zopár dobrých hlášok, čo je to, čo ho u mňa vyťahuje aspoň na slušný priemer. Inak tu máme prostitútku, ktorá sa vymaní z bludného kruhu do ďalšieho bludného kruhu manželstva s tyranom. Ten má byť akože roztomilý, ale ako som písal, mal som ho iba za primitíva. Záver musí byť patrične akčný, aby sa splnila predpokladaná šablóna a Pierre Brice osedláva tentokrát namiesto koňa auto. Ak by som mal film chápať ako feministickú komédiu, to si radšej na nejaký rozbor v tomto smere vyberiem niečo vhodnejšie a viac vydarené. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo přiblblé až hrůza, ale postupně mě to svým způsobem dostalo. Některé dialogy a situace jsou vážně vtipné a herectví dvou legend Loren & Mastroianniho je natolik samo o sobě zážitkem, že povýší i sledování takové kraviny na dosti příjemných 90 minut. Nebýt těch dvou, dávno by se na tehle film nejspíš zapomnělo (i když soudě dle minimálního počtu zdejších hodnocení u nás stejně není moc známý). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání - Mastroianni nemá co hrát, jako gangsterka je to nuda k uzoufání, milostné to taky není, Sophie Loren zde vypadá už hodně za zenitem, nemůžu si pomoct, a jediný, na koho se dá koukat, je sice Pierre Brice, ale ten taky nemá moc co hrát a hodil by se spíše do vážnější role. To fackování by jinak dnes přes různé feministické spolky neprošlo, ale tady mi skutečně také přišlo hodně samoúčelné. A žel ani vtipné to není. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sophia Loren je vseobecne povazovana za sexy babu, hlavne v 60. a 70. rokoch. Tu uz ale bola vyslovene vydojena 40 -ka. mastroinni pomaly az zbytocny, hral hovno. Teda zase pardon, mne to uslo, ja sa ospravedlnujem a chcel som napisat ze sa nedostatocne vlozil do herekej roly a ze ma nepresvedcil hereckym vykonom. Ale jebat, teda zase pardon, pochopitelne filmovo -teoreticky som sa chcel vynadrit, ze ambivalentna determinacia bola ad hoc na mieste. Auto scenu tu mnoho uzivatelov kritizuje, a veruza sa rad pridam ja ja. No a co sa tyka dialogov, tak tie boli na picu. Teda zase pardon, ja neviem co sa to so mnou robi, ospravedlnujem sa a filmovo - teoreticky som chcel napisat ze dialogy boli narativne monotonne : 65 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama