Reklama

Reklama

Jesse Stone: Nový začátek

(TV film)
  • USA Jesse Stone: Night Passage (více)

Obsahy(1)

Policista Jesse Stone (Tom Selleck) přišel kvůli problémům s alkoholem o práci i rodinu. Aby zapomněl, odjíždí do městečka Paradise, kde se chce ucházet o místo šerifa. Práci získá. Jednoho večera je donucen zasáhnout proti místnímu hrubiánovi Joe Genestovi, kter napadl svou ženu. Jeho zásah byl rychlý a tvrdý. Ne každému se ovšem jeho způsob zamlouvá. Místní právnička, se kterou se později sblíží, mu naznačí, že problémy se u nich tímto způsobem neřeší. Jesse Stone začne nahlížet pod zkorumpovanou pokličku napohled poklidného městečka. Když zjistí, že jeho předchůdce byl zavražděn, i on se ocitne v ohrožení života. (videofil)

(více)

Recenze (36)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pořadí natočen jako druhý, ale podle posloupnosti jako úvodní film této skvělé detektivní série. Charismatický Tom Selleck se zde bez rvaček, výbuchů a akčních honiček ve zvolna plynoucím příběhu vyrovnává s osobní i profesní prohranou minulostí a získává si na novém pracovišti sympatie a respekt podřízených svým nekompromisně vedeným vyšetřováním. Málomluvný Jesse sdílí zřejmě mou zásadu, že „blahoslavený ten, kdo nemá co říci a nic neříká“, čímž má i mé veškeré sympatie. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je utahaný asi jako ten pes na "smrtelné posteli". Pointa a závěr není nijak oslnivý, spíše takový průměr. Ale největší chybou u tohoto krimi, a to já nemám rád je odkrytí vraha hned, jak to spáchal. Pak už jen čekáte, kdy ho Jesse chytí či zabije. Hodně to vytáhl charismatický Tom Selleck s kterým jsem už sympatizoval v Přátelích. Obyčejná oddychovka na unavený večer(i když tenhle film možná unaví ještě více). 55% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá a lehce netypická televizní krimi. Pozvolna plynoucí vyprávění s působivou atmosférou, kde není zapotřebí honiček, explozí, postelových scén ani dalších tradičních berliček, aby divák udržel pozornost a zájem. Zásluhu na tom má nejen charismatický Tom Selleck, ale také hudba Jeffa Beala, která vyloženě nutí člověka pohodlně se opřít do křesla s hrnkem kafe nebo whisky, ponořit se do nálady vyprávění a nechat se unášet příběhem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jedu do Massachusetts.............. V první řadě upozorním, že ačkoliv je tento příběh natočen jako druhý, jedná se o první příběh. Proto se vám linie nebude schodovat z předchozím příběhem. CITÁT - Tohle počítání prachů mě strááášně unavuje............ Proto tu Jesse Stone má ještě svého původního psa dovezeného z Los Angeles. Je tu pár dobrých hlášek, třeba ta o koblihách nebo ta CITUJI - Já jsem šerif, já vím všechno......... Příběh je opět smutný a ponurý s velmi dobrým obsahem. Hudba je také povedená a ladí s příběhem. CITÁT - Zabil ho v mém rajonu a musím s tím něco udělat..........80% ()

KrajicHlad 

všechny recenze uživatele

Neupovídané, ale zároveň neusilující o artistnost, již by do verbálně strohého filmu mnohý ambiciózní režisér nasoukal. Bez přehršle rvaček se složitými choreografiemi, oslňujících akčních a pyrotechnických manýr. Skutečnost, že je vrah představen už velmi záhy, není ke škodě. O to silněji lze vnímat momenty, kdy se šerif a on spolu setkávají, a o to jednoznačněji to spěje ke konfrontaci. Zkrátka poctivý současný western ctící nezběsilým tempem, v němž o to více vynikne prostě ztvárněná postava (v lecčem antihrdiny) šerifa, povahu venkova (i jako konečné stanice). // Překvapivě mě potěšil dabing Pavla Soukupa, jehož dabovaných hrdinů bez bázně a hany jsem už přesycený. Zádumčivá málomluvnost outsidera mu seděla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Přestože snímek byl v rámci filmové série o Jesse Stonovi natočen jako 2. v pořadí, v dějové línii patří na 1. pozici. (ceskyhonza)
  • Přesto, že je Molly (Viola Davis) černoška, v románové předloze jsou všichni běloši. (Terva)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko. (Terva)

Reklama

Reklama