Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poměrně známý zahraniční pořad dorazil v době krize i k nám. Budete svědky snahy mnoha podnikatelů získat peníze na své originální projekty. Investory se tentokrát stali již finančně zabezpečení podnikatelé. Pan Tomio Okamura ještě před pár lety prodával popcorn a colu v Tokiu, nyní k nám vozí japonské zákazníky. Dalším příkladem je paní Dana Bérová, která se starala o majetek šlechtice Schwarzenberga. Každý se může přihlásit a pokusit se získat peníze na nové projekty, a televizní divák je svědkem, jak se bude žadatelům dařit. (RadimFišer)

(více)

Recenze (178)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vznikají reality show na všechna možná témata a povětšinou nemají valný smysl a po jedné sérii jich spousta zapadne. Za mě Den D smysl měl a ještě měl i vcelku dobrý formát, který dokázal pobavit. Uvítal bych i další pokračování show. Ano, je pravda, že reálně mnoho nápadů neprošlo a realizované a úspěšné investice by se asi daly spočítat na prstech jedné ruky. Nicméně i tak je to přínosné a nápady alespoň pobavily a mnohdy mě žádající udivili svoji naivitou, ale i svoji kreativitou. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1004. hodnocení: Rozhodně inovativní pořad, kdy skupinka několika "vynálezců" nebo jen chytrých mozků, postupně předkládá zajímavé návrhy, které by chtěli realizovat za přispění jejich finančního kapitálu, o který si přišli do pořadu říct. 4* si pořad jasně zaslouží a Tomio Okamura je jednoznačně moderním mužem, který ví o byznysu své. 4* ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem dala čtyři hvězdy, teď jsem povýšila. Proč? Protože je tu konečně zábavný a chytrý pořád, tudíž na našich televizích nevídaný. Čtveřice investorů byla vybrána opravdu dobře, ví, co říkají a ještě k tomu baví. A potom ti vynálezci - zlaté české ručičky. Nakonec musím pochválit prostředí "Doupěte". Opravdu povedené. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý pořad. Asi nejvíc mě šokoval Marek Hlávka, který si přišel říct o 300 000,- na svojí cestovní kancelář Toy traveling (cestovka, jejímiž zákazníci jsou plyšáci). Což mi přišlo jako šílená hovadina, která pak k mému ještě většímu překvapení měla obrovský úspěch a peníze od investorů dostal. Neuvěřitelný, co všechno česká hlava dokáže vymyslet. Další velkou peckou je investor s přezdívkou "Mr. Sorry", který všechny ty chudáky, co si tak věřej opravdu tvrdě vypíská. ()

ab.dul 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že si investoři na nic nehrají. Nechodí kolem horké kaše, chtejí fakta. Z očí jim srší touha po dalších milionech, které jim mohou nově začínající podnikatelé přinést. Lidé, co jdou do této reality show, mají nelehký úkol přesvědčit a svým nápadem nadchnout třeba i jednoho investora. Co je na některých investorech nepříjemné a velmi nesympatické? Arogance, která stoupá s přibývajícím kontem, ale tím nechci osočovat všechny. Já vím, jde přece o jejich peníze, hodlají je poskytnout. Investoři poznají člověka tápajícího v tom či onom a my můžeme sledovat plný ranec reakcí, gradující s každou další otázkou. Pustí se do už tak nervózního, finančně nepřipraveného "vynálezce" a udělají z něj prostě a jednoduše blbce. Možná i to je jeden z úspěchů pořadu, kdy diváci čekají, do koho se zrovna v daném díle pustí a nenechají ho vydechnout, zahltí ho záludnými otázkami a ne každý dokáže rychle a správně reagovat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • V prvním díle první série se objevil i projekt "Ideální podprsenka", u kterého dodnes není známo, zda byl považován za recesi, jelikož v seriálu Ajťáci  (od r. 2006) je jeden díl parodující britskou verzi pořadu se stejným nápadem. (DexMASTER094)
  • John Vanhara, jeden z investorů 4. řady, se narodil a vyrůstal v ČR. Jméno si nechal změnit až poté, co začal podnikat v USA, protože "Jan" je v Americe ženské jméno. (skrblik007)
  • Pořad vychází ze zahraničního televizního formátu, který odstartoval před jedenácti lety v Japonsku. (Olík)

Reklama

Reklama