foto

Petr Novotný

  • nar. 6.8.1947 (68 let)
    Olomouc, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Novotný se narodil 6. 8. 1947 v Olomouci a v současné době žije v Praze. Je ženatý a má 3 děti vlastní a 1 adoptivní. Věnuje se podnikání, rádiu i televizi, a když zbývá čas cestuje nebo se věnuje adrenalinové zábavě.

Jeho povolání je bavič, moderátor, producent, podnikatel, herec, kuchař a i když o sobě říká, že neumí zpívat, tak i zpěvák. Jeho dráha moderátora začala u kapely Greenhorns a později působil po mnoho let jako spíkr skupiny Fešáci, u které je vlastně stále. Na televizi Nova jsme mohli Petra Novotného zaznamenat ve dvou zábavných pořadech, a to NOVOTY a později DOBROTY. Velmi rád se věnuje vaření i o tom měl pořad spolu s Jiřinou Bohdalovou a Josefem Aloisem Náhlovským. Produkuje mnoho akcí přičemž ta největší byla asi Nedvědi na Strahově. Jeho firma zastupuje celou řadu známých a populárních osobností.

Mezi jeho koníčky patří cestování, ale především na těchto cestách shromažďuje informace a příběhy, které poté knižně vydává a na svém kontě má nejednu cestopisnou knihu i kuchařku. Je neustálým optimistou a dá se říci, že vyhledává dobrodružné a adrenalinem nabité akce. Jedna taková, kterou přišel asi nejvíce do povědomí lidí, je skok bungee jumping na Máchově jezeře, kde si rozbil hlavu o dno jezera a od té doby má výraznou jizvu na čele. Je hráčem slavného fotbalového klubu Amfora, složeného ze slavných osobností, kteří hrají exhibiční zápasy jak u nás, tak i v zahraničí.

Pár slovy by se dal Petr Novotný shrnout asi takto: optimismem věčně nabitý člověk, který od myšlenky realizace nějakého projektu k činu, má pár vteřin.

R "Komro" O

Herecká filmografie

2014 Modelky s.r.o.
2009 Veni, vidi, vici
2007 Angelika (divadelní záznam)
2000 Cesta z města
Pra pra pra (TV seriál)
1987 Přátelé Bermudského trojúhelníku
1986 Pytačky (TV film)
Vrať se, vše odpuštěno (TV seriál)
1980 Trhák
1974 Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi

Dokumentární

2014 Český žurnál: Dělníci bulváru (TV film)
2010 Tajemství dětí slavných rodičů (TV film)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
Tajemství celebrit (TV film)
13. komnata Petra Novotného (TV film)
2005 13. komnata Jana Nedvěda (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
2001 Lesk a bída země České (TV film)
Poslední kovboj (TV film)
1996 500. Saloon Zelenáčů (koncert)

TV pořady

2014 Všechno nejlepší (TV pořad)
2013 Kdopak by se Čecha bál (TV pořad)
Krampoloviny (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
Novotný za humny (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
Trampoty (TV pořad)
2010 Nikdo není dokonalý speciál (TV pořad)
2009 Elsa 2009 (TV pořad)
Politická střelnice (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
15 let TV Nova: Druhý dech (TV pořad)
15 let TV Nova: První (k)roky (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Evou z dua Eva a Vašek (TV pořad)
Den D (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
2007 5 proti 5 (TV pořad)
2006 Extra (TV pořad)
Jste to, co jíte (TV pořad)
Můžu u Vás přespat? (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Koktejl smíchu (TV pořad)
Nova sobě (TV pořad)
Scénky na scénu (TV pořad)
Silvestr 2005 (TV pořad)
Šárka! (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Na mušce (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
Životní zásady Petra Novotného (TV pořad)
10 let s vámi (TV pořad)
2003 Chuťovky (TV pořad)
Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
Vyhlášení ankety TýTý Týdeníku Televize o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2002 (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2001 (TV pořad)
2001 Bárymetr (TV pořad)
Bylo nebylo v Silvestru 2001 (TV pořad)
Co v Silvestru nebylo... (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2000 (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
P.F. (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Souhvězdí Novy (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1999 (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Bonzáčik (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
My rádi jíme (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Silvestr 99 (TV pořad)
Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1998 (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
DO-RE-MI (TV pořad)
Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prásk (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
1996 Je to jenom rokenrol (TV pořad)
1994 Caruso Show (TV pořad)
Riskuj! (TV pořad)
1990 Aby bylo veselo (TV pořad)
1987 Třikrát s Wildou (TV pořad)
1985 Galasuperšou (TV pořad)
1974 Zelenáči v bílém (TV pořad)

Scenáristická filmografie

1988 Sedm hladových
1987 Přátelé Bermudského trojúhelníku

TV pořady

2005 Šárka! (TV pořad)
2001 Dobroty (TV pořad)
1999 NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
1987 Třikrát s Wildou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace