Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uběhly již tři roky od událostí, při nichž shořelo sídlo rodiny Phantomhive. Mladý hrabě Ciel i nadále setrvává na svém postu „hlídacího psa" a po jeho boku ho stále doprovází vždy oddaný komorník Sebastian, trpělivě čekající na pánovy rozkazy. Jednoho dne je Cielovi doručen dopis od královny. V něm se nachází, kromě samotného listu, i dvě vstupenky do kočovného cirkusu, který má již brzy rozbít svůj stan i v Londýně. Nejedná se však o pouhé pozvání na představení, ale o nové vyšetřování. Kdekoliv se totiž kočovná společnost zastavila, ztratilo se neznámo kam velké množství dětí. Policie je bezradná a proto je Ciel povolán, aby záhadné okolnosti prošetřil. Co asi před světem skrývá tajemná společnost plná bizarních jedinců? (EMIA)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (10)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět tu máme pekelného Sebastiana a jeho pána Ciela, kteří tentokrát dostali za úkol od královny zjistiti, kdo v londýnských ulicích unáší malé děti. A tak se dostávají v přestrojení do cirkusu, ke kterému vedou všechny stopy. Je to krátký příběh, který nám dá jen ochutnat trochu z Kurošicudži, aby ve chvíli, kdy to divákovi zachutná, řekl: „Ne, ne, to stačilo, pac a pusu,“ a zabouchl dveře. Skvělá reklama na mangu. Příběh není špatný, i když je poměrně jasné, o co tam běží a lze většinu předvídat, stejně koukáte a nijak zvlášť se u toho nenudíte. Nejprve se to tváří jako filler, ve kterém se pokouší naučit Ciela se usmívat, takže zažíváme rozličné veselé situace, ale později příběh nabere na vážnosti a začne bitka na několika frontách, kterou jsem si užila. Končí to v podstatě jako hraný film – takoví jsou lidé, Sebastiane. --- Ano, jsou, proto mi přijdou zajímaví. Tečka. Neurazí, fanoušky potěší. Lehký nadprůměr. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto bolo naozaj dobré a zábavné a desať dielov ubehlo ako voda ani som sa nenazdal a bol koniec. Určite odporúčam na zhliadnutie a som si istý, že sa zabavíte. Zaujímavé nové postavy a veľmi dobrá atmosféra počas celej dĺžky anime a hlavne žiadne hluché miesta, všetko do seba perfektne zapadá a príbeh je fakt dobre premyslený. (Hodnotenie 4,5) ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Butler ma komplikovanu historiu. Prva seria najprv sledovala mangu, ale velmi rychlo isla vlastnou cestou. Potom prisla druha seria, ktora bola vlastne cela takpovediac filler. Nato v roku 2014 vysla dalsia s podtitulom Book of Circus. Ta sa opat pevne drzi mangy a pokracuje tam, kde sa v prvej (!) serii skoncila epizoda 15. Spracovava len jednu konretnu arc s nazvom Noah's Ark Circus Arc. Co do kvality, je to navrat ku korenom prvej serie, aj ked rieseny pripad je obsirnejsi a roztiahnuty az na 10 casti. Tolko milovana atmosfera ostala, ale nemozem tvrdit, ze by sa ine komponenty nejako kvalitativne zlepsili, takze sa drzim svojho hodnotenia aj komentaru k prvej serii. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď moje plece zdobí Ciel, vždy som mala radšej Sebastiana. Vždy niečím prekvapí, na druhej strane Ciel je ten lepšie vyzerajúci, čo sa týka jeho módnych kreácií. Je to už dávno čo som videla dáky diel s touto dvojicou a rada som si oživila znova pamäť. Prvá polka seriálu ma ale skôr nudila, tá druhá už potom fakt stála za to. Staré dobré krvavé Kuroshitsuji. Trošku som sa bála, že nič takého sa nedočkám ale našťastie tvorcovia nesklamali. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaměnitelná atmosféra, která provází královnina psa a jeho věrného sluhu, mi těch pár let od skončení druhé série citelně chyběla a alespoň ještě jeden kratší návrat do osvědčených končin proto nadšeně vítám. Přestože v sídle ústředního rodu tentokrát strávíme podstatně méně času, o žádnou z prstu vycucanou bezvýznamnou rychlokvašku se rozhodně nejedná. Dostaví se snad všichni, kteří stihli v původním seriálu zaujmout, přibude pořádná dávka nových charakterů a postupem času i po čertech výživných otevřených konců. Základním problémem celého Cirkusu tak zůstává otázka, jak divák přistoupí k nekompromisnímu závěru. V některých chvílích se totiž rozehraje natolik chladně nelítostné představení, že jsem mu nějakou dobu téměř odmítal uvěřit. Právě kvůli pochybnostem, jestli celé vystoupení bylo nutné zakončit takto, tentokrát jen s nadprůměrným hodnocením. Díky stabilní kvalitě to ale bylo jen o fous. Pro otaku základnu Ciela a Sebastiana naprostá povinnost. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (3)

  • Hadí muž Snake má své mazlíčky pojmenované po slavných osobnostech literatury 18. a 19. století. Wordsworth podle Williama Wordswortha, Emily podle Emily Brontë, Oscar je samozřejmě pojmenován po Oscaru Wildeovi, jehož dílo má na svět Kuroshitsuji jistý vliv a Goethe je samozřejmě odkazem na Johanna Wolfganga von Goethea, kterého napsal „Fausta“ – jedna z inspirací pro démona Sebastiana. (AloeB)
  • V 9. epizodě je řečeno: "Jste jak Solomon Grundy - rychle žít a rychle umřít." Film naráží na fiktivní komiksovou zombie postavu Solomonda Grundyho, který žil jen jeden týden. (Natami)
  • Dětská říkanka „Over the hills and far away“ je skutečná britská ukolébavka ze 17. století. (AloeB)

Reklama

Reklama