foto

Johann Wolfgang Goethe

  • nar. 28.8.1749
    Frankfurt nad Mohanem, Hesensko, Německo
  • zem. 22.3.1832 (82 let)
    Výmar, Durynsko, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Faust - divadelní hra
2009 Faust. Der Tragödie erster Teil - divadelní hra
2002 666 - Traue keinem, mit dem Du schläfst! - divadelní hra
1993 Lekce Faust - divadelní hra
1989 Faust (TV film) - divadelní hra
1988 Clavigo - divadelní hra
Faust - Vom Himmel durch die Welt zur Hölle - divadelní hra
1985 Nacht, Die - divadelní hra
1984 Egmont (TV film) - divadelní hra
1983 Der Groß-Cophta (divadelní záznam) - divadelní hra
1982 Clavijo (TV film) - divadelní hra
Stella (TV film) - divadelní hra
Stella (TV film) - divadelní hra
1979 Goethes Faust in ursprünglicher Gestalt (TV film) - divadelní hra
Götz von Berlichingen mit der eisernen Hand - divadelní hra
1978 Clavigo (TV film) - divadelní hra
1970 Clavigo (TV film) - divadelní hra
Genius - divadelní hra
1969 Torquato Tasso (TV film) - divadelní hra
1967 Die Mitschuldigen (TV film) - divadelní hra
1966 Stella (TV film) - divadelní hra
1964 Mi alma por un amor - divadelní hra
1961 Egmont (TV film) - divadelní hra
1960 Faust - divadelní hra
1957 Faustina - divadelní hra
1954 Ballett und Pantomime (TV film) - divadelní hra
1926 Faust - divadelní hra
1925 Götz von Berlichingen zubenannt mit der eisernen Hand - divadelní hra
1909 Faust - divadelní hra
1900 Faust and Marguerite - divadelní hra

TV seriály

1976 Muzika pozornice (TV seriál) - divadelní hra
1964 Theatre 625 (TV seriál) - divadelní hra

Spisovatelská filmografie

Filmy

2015 Král duchů - povídka
2010 Werther (TV film) - kniha
2009 Na sklonku srpna - povídka
2008 Werther (TV film) - kniha
2003 Poem - Ich setzte den Fuss in die Luft, und sie trug (Hilde Domin) - kniha
2002 .com for Murder - kniha
2001 Johann Wolfgang von Goethe: Faust (TV film) - kniha
1999 Damnation de Faust, La (TV film) - kniha
1996 Spřízněni volbou - kniha
1995 Ein Traum, was sonst (divadelní záznam) - kniha
1994 Hölderlin Comics - povídka
1990 Werther - kniha
1989 Reineke Fuchs (TV film) - kniha
1986 Tarot - kniha
Werther (TV film) - kniha
Werther - kniha
1985 Torquato Tasso (TV film) - kniha
Vonzások és választások (TV film) - kniha
1982 Affinités électives, Les (TV film) - kniha
Faust (divadelní záznam) - kniha
Wilhelm Meisters theatralische Sendung (TV film) - kniha
1979 Affinità elettive, Le (TV film) - kniha
1978 Werther (TV film) - kniha
1976 Utrpení mladého Werthera - kniha
1975 Chybný pohyb - kniha
Tagebuch - kniha
1974 Výběrové příbuzenstvo - kniha
1961 Urfaust (TV film) - kniha
1955 Sorcerer's Apprentice, The - povídka
1950 Leggenda di Faust, La - kniha
1949 Begegnung mit Werther - kniha
1943 Čarodějův učeň - kniha
1938 Le Roman de Werther - kniha
1932 Wenn zwei sich streiten - kniha
1931 Le roi des aulnes - povídka
1930 Roman de Renard, Le - povídka
1898 Faust and Mephistopheles - kniha

Dokumentární

2000 Gladiators: Bloodsport of the Colisseum - povídka
1962 Černá liška - povídka
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace