Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada Nancy Meyers. Nie, v porovnaní s inými režisérmi točiaci romantické malichernosti, ju priam zbožňujem. Nancy pozdvihla tento inak priemerný námet o téme nasiaknutej klišé "žena sa rozvedie - má depresie - vytriezvie - nájde lepšieho - ex začne žiarliť" a svojím svojským režisérskym prístupom a entuziazmom k danej látke, mu dodala šťavu a príchuť príjemnej americkej sentimentalitky, ktorá možno prinúti samotné žienky domáce stojace nad kypiacimi hrncami, zamyslieť sa nad svojím rutinným životom. Celý film som sa vynikajúco bavila na ústrednej dvojke Alec - Meryl, ktorí si to zjavne vychutnávali a aj v strednom veku dokázali vyťažiť zo seba maximum. Nancy, teším sa na ďalší film z tvojej dielne a pevne verím, že si vezmeš do tímu nestarnúcu Meryl :-) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo naprosto originální, ani nic jiného, ale pořád mě to neuvěřitelně bavilo, za což tu rozhodně může obsazení, které kdyby bylo slabší, tak je film naprosto jinde než u 60%, ale pořád mi přišlo dát tomu ty tři hvězdičky málo, tak jsem hold šel se svým instinktem a jdu až na ty čtyři, i když k tomu kromě příjemného hřejivého pocitu z atmosféry a filmu jako celku nemám jiný důvod. Alec a Meryl jsou spolu prostě geniální dvojice. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia o starších ľudoch, ktorý ešte stále túžia po láske a sexe. Páčilo sa mi, že to má deväťdesiatkovú takú trochu naivnú a pohodovú atmosféru. Rozbeh filmu mi ale pripadal slabší a vlastne ma tam tá romantická línia príliš nebrala. Zase až tak veľmi nežeriem Meryl a Martina príliš nemusím. Našťastie si ale od chvíle, keď sa znova vyspí s Meryl, ukradne film pre seba Alec Baldwin. Zároveň od tej chvíle film poriadne dupne na komediálnu stránku a jedna vtipná scéna strieda druhú. A Alec je tu proste božský. Aj s tým zarasteným bachorom vyzerá jak roztomilý medvedík. Neviem prečo, ale typovo mi tu pripomínal Jima Belushiho. Finále ale zase zvážnie a mne bolo viacmenej jedno koho si Meryl vyberie. Naviac okrem ústrednej trojky tu sú ostatné postavy len do počtu. Hlavne zamrzí, že nejak zmysluplne nevyužili postavy detí. Celkovo to je taký príjemný trojhviezdičkový film, ktorý na tú štvrtú prevážila ťažká váha Aleca Baldwina. 7/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a sympatická romantická komedie někde na hranici středního a důchodového věku. Tam, kde se normálně pohybují herci do "třicítky" se tentokrát prohánějí herci, kterým není pod padesát. Příběh je jednoduchý a v podstatě je o tom jak starší žena dostane "na stará kolena" choutky a zaplete se se svým exmanželem, který jí před lety vyměnil za mladší verzi a do toho se do ní bláznivě zamiluje starší architekt, který jí vylepšuje dům. Škoda zbytečně přepálené stopáže a pár pomalejších částí jinak se jedná o povedenou romanci, která převážně díky hercům (stalé slušná Meryl Streep, tělem a celkovou podobou legrační Alec Baldwin a megasympaťák Steve Martin) a zajímavému příběhu potěší. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Celkem milá, příjemná komedie, avšak ničím nepřekvapí a ničím není nová.. Nic výrazného ve filmu neobjevíte, ale pobavíte se. Maryl Streep se mi líbila, za to Steve Martin se mi do role příliš nehodil (už od začátku jsem jim to prostě nepřál). Takže když to shrneme, jedná se o průměrnou komedii, která rozhodně neurazí, ale ani nenadchne.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Interiér domu hlavnej hrdinky filmári vybudovali na obrovskom broadwayskom pódiu v Brooklyne. Jeho stavba a výber každého doplnku trvali niekoľko mesiacov. (pokerkiller)
  • Meryl Streep požádala univerzitu Vassar College, jestli by se scény z Lukovy promoce mohly natáčet v areálu jejich univerzity, avšak škola toto odmítla a to i přesto, že zde studovala nejen Meryl Streep, ale také její dvě dcery. (jezurka42)
  • Film, ktorý sledujú hlavné postavy pri rodinnom večeri s pukancami, je Absolvent. (Sharnax)

Reklama

Reklama