foto

John Krasinski

  • nar. 20.10.1979 (37 let)
    Newton, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celé jméno tohoto amerického herce, který má kořeny až v Polsku zní John Burke Krasinski. U nás zatím příliš známý není, za oceánem si už ale popularitu vydobyl. Narodil se v Massachusetts, kde později i vyrůstal jako syn lékaře a zdravotní sestry. Má dva starší bratry – Kevina a Paula. Úspěšně dokončil střední školu Newton South a poté v roce 1997 nastoupil na univerzitu Brown, kde vystudoval anglickou literaturu.

V showbusinessu začínal jako pomocný dramaturg v Late Night Show Conana O'Briena. Před filmovou kameru se tento téměř dva metry vysoký herec dostal poprvé v roce 2000, ale představil se pouze v epizodních rolích v seriálech, jako KRIMINÁLKA LAS VEGAS či BEZE STOPY. Až do roku 2005 se mu nedařilo na sebe výrazněji upozornit. Mihnul se v americké verzi akční komedie Tima Storyho TAXI nebo dramatu KINSEY. V křoví zůstal i ve snímku Sama Mendese MARIŇÁK. Zlom nastal až díky populárnímu americkému komediálnímu seriálu THE OFFICE, který už několikátý rok sbírá různá ocenění včetně Zlatých Glóbů a kde ztvárňuje postavu Jima Halperta. Tím se mu otevřely dveře k dalším nabídkám.

V roce 2006 si střihl menší role v komedii PRÁZDNINY a muzikálovém dramatu DREAMGIRLS. Stihl také namluvit Lancelota ve třetím pokračování animovaného SHREKA. Jedním z jeho posledních filmů je komedie, kde se potkal s Robinem Williamsem KNĚZ JE PODĚS. Významnější položkou v jeho filmografii by se mohl stát snímek George Clooneyho TVRDÉ PALICE, odehrávající se v prostředí amerického fotbalu na počátku 20. let či zatím blíže nespecifikovaný projekt Sama Mendese. Brzy by se měl předvést i coby režisér a scénárista díla nazvaného BRIEF INTERVIEWS WITH HIDEOUS MEN, což by měla být filmová adaptace kolekce krátkých povídek Davida Fostera Wallace.

John žije střídavě v Los Angeles a New Yorku. Mezi jeho dobré přátele patří herec David Schwimmer. Zajímavostí také je, že dříve pracoval v reklamě. Spolupracoval se značkou Apple či Dunkin´ Donuts, kterým navrhoval slogany.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Quiet Place
2017 Animal Crackers
Detroit
God Particle
2016 Hollarovi
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
2015 Aloha
2014 Prorok
2013 Movie: The Movie 2V
Univerzita pro příšerky
2012 Máme rádi velryby
Movie: The Movie
Nobody Walks
Země naděje
2011 Mupeti
Tvůj snoubenec, můj milenec
2009 Monstra vs. Vetřelci
Něco na těch mužích je
Nějak se to komplikuje
Všude dobře, proč být doma
2008 Tvrdé palice
2007 Chechták
Kněz je poděs
Noví gauneři
Shrek Třetí
2006 Doogal
Dreamgirls
Nominace na Oscara
Prázdniny
2005 Duane Hopwood
Mariňák
2004 Kinsey
Taxi
2002 Alma Mater
Fighting Still Life

TV seriály

2014 BoJack Horseman (TV seriál)
2005 Kancl (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Ed (TV seriál)

Dokumentární

2016 Born in China - vyp.
2013 Letters to Jackie: Remembering President Kennedy
2012 Hlavolamy (TV seriál)
2007 Operation Homecoming: Writing the Wartime Experience

TV pořady

2017 23rd Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 A Quiet Place
2012 Země naděje

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2018 A Quiet Place
2016 Hollarovi

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace