Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

hrona 

všechny recenze uživatele

Asi si zde pár lidí rozezlim, ale tento snímek mi přišel dost podobný s filmem Líbáš jako bůh, avšak je zde jeden z hlavních předností české obdoby, a to jest, žádný z našich herců nebyl tak nadržený, jako Baldwin, potažmo i Streepka ( dost rušivé). Je to klasický příběh, který neocení lidé mladšího věku. Dle mého názoru společně s Mama Mia nejslabší film s Meryl v hlavní roli. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 30tych rokoch, v časoch veľkej hospodárskej krízy, sa točili v Hollywoode zámerne filmy s luxusnéh prostredia s bohatými hrdinami. Každý túto hru chápal a chodil sa do kina odreagovávať. Nejako sa to komplikuje je prípadom novodobým, ale podvratnejším, pretože v časoch novej krízy ukazuje strednú vyššiu vrstvu, ako si nažíva v luxuse obrovských rodinných domov, vždy má navarené veľké a nepotrebné množstvo jedla a jednotlivec si platí drahého architekta a psychológa. Takže tento film nie je úplne ukotvený v realite, ale nie je z nej ani úplne vyčlenený. Ústredné postavy sú výborne napísané, skvele to medzi nimi iskrí a hlavne uveriteľné. Lenže potom tu máme ich naleštené deti, ktoré ich bezhranične milujú, majú vzletné reči a nikdy sa snimi nehádajú. Vždy, keď sa objavili na scéne, mal som chuť film vypnúť. Vedie objímačka v posteli. Takže film plný paradoxov, ktorý nie je priemerný, ale jeho jednotlivé zložky sú buď vynikajúce, alebo urážajúce, takže výsledné hodnotenie priemerné je. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ackoli je tahle zapletka uz notne okoukana, v podani Meryl a Aleca me proste neskutecne bavila! Oba jsou vic nez skveli a navic jim to dohromady moc slusi a proste ladi. Klobouk dolu za takovou volbu! Myslim, ze jim i smele sekunduje Steve Martin. Ackoli nam taky dost zestarnul (a asi prosel plastikou ci co), herecky um ma proste v krvi. Jedine, co me vytacelo, byl pristup deti... klasicky americky pohled na svet, kdy se vsechno toci jen podle deticek a jejich rozmaru, brrrr. Rodice snad maji pravo na svuj zivot, i kdyz maji deti, ne? Ale celkove hezka ctyrka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers není nijak zvlášť dobrá scenáristka ani režisérka. Ale umí dát dohromady zajímavé herce. Je tu několik krásně vypointovaných scén, plných báječných dialogů. Ale film jako celek zase natolik dobrý není, je občas až zbytečně ukecaný, většina vedlejších rolí je jen nevyužité křoví (čestnou výjimkou je tu pouze John Krasinski) a možná by mu prospělo zkrácení. Skvostná je opět Meryl Streep, výborný Alec Baldwin a asi po deseti letech mě zase jednou bavilo sledovat Stevea Martina. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Devět dnů před druhým termínem státnic, kdy už mi občanské právo leze na mozek, mi komedie Nějak se to komplikuje náramně sedla. U přítelkyně jsem v den jejího svátku taky uspěl, takže všeobecná spokojenost. Meryl Streep a Alec Baldwin předvádějí oba vynikající výkony, zvláště u Aleca Baldwina si myslím, že takovou roli uvítal, poté co mu v poslední době nabízejí role všelijakých magorů, bláznů a buranů. Steve Martin překvapil civilní a citlivou rolí a John Krasinski mě bavil mnohem víc než v Away we go. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)
  • Interiér domu hlavnej hrdinky filmári vybudovali na obrovskom broadwayskom pódiu v Brooklyne. Jeho stavba a výber každého doplnku trvali niekoľko mesiacov. (pokerkiller)
  • Natáčení snímku probíhalo od dubna do srpna roku 2009. (jezurka42)

Reklama

Reklama