Muž, o němž nic nevím

Muž, o kterém nic nevím

• CZ název

Muž, kterého mám ráda

Love with the Proper Stranger

Muž, o ktorom nič neviem

Komedie / Drama

USA, 1963, 102 min

Robert Mulligan

• Houdini

Oscar 5 nominací: Herečka HR - Natalie Wood, Kamera ČB, Výprava ČB, Kostýmy ČB, Scénář(8.4.2004)

Okouzlující romantický film s vynikající ústřední dvojicí. Natalie Wood a Steve McQueen v rolích "zamilovaných cizinců" opravdu jen září. Škoda, že tak nápaditý film lehce tupí úspěchaný konec. 4,5*(21.2.2009)

• anderson

Trikrát s ... Steve McQueen: ČST 1 = 1.4.1983, réžia českého znenia = SONJA SÁZAVSKÁ (ČST Brno 1970) (17.2.2011)(17.2.2011)

• danecek24

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - nominace (2) - Nejlepší herečka (drama) - Natalie Wood, Nejlepší herec (drama) - Steve McQueen(11.1.2009)

Krásný romantický film, který je skvělou směsicí dramatu a komedie. Ústřední dvojice byla prostě okouzlující. Pro Steva mám velkou slabost a v této komediální roli se mi obzvláště líbil. Jsem zvyklá spíše na jeho drsnější (vynikajicí) hrdiny a tak mě tohle velmi mile překvapilo. Půvabná Natalie byla jako obvykle výborná a to v komediální i vážnější poloze. Moc jim to spolu slušelo! Skvělé scény s pozváním na večeři nebo se Stevem a jeho monoklem poté co se všemu postavil jako chlap a šel za bratry Natalie. :) Pro mě ještě skvělá atmosféra New Yorku 60. let a hudba, na kterou jsem vždycky zaměřená:) - úžasný Pan Bernstein. Píseň ''Love with the Proper Stranger'' - zpívá Jack Jones. http://www.youtube.com/watch?v=hPCSCZmKVP0 Kouzelné!!(9.7.2011)

• d-fens

ocenenia : MFF Mar del Plata 1964 - Najlepšia herečka (Natalie Wood)(9.3.2010)

Love with the proper stranger je starý filmový klenot, který ani během dlouhých let neztratil svůj lesk a krásu. Sledujeme v něm příběh dvou lidí, kteří spolu prožili jednu malou aférku a vzešlo z toho nežádoucí těhotenství. Nyní se musí se situací co nejlépe vypořádat, přičemž se však v průběhu akce „umělý potrat“ začínají nečekaně sbližovat a vzkvétá mezi nimi zvláštní pouto. Je jasné, že toto rozkošné romantické drama si nalézá fanoušky i dnes, vždyť vztahové problémy jsou věčné a proto také příběhy o nich nikdy nezestárnou (Will Shakespeare mi to jistě rád dosvědčí). Tento film však nesleduji s oblibou jen proto, že je nadčasový, ale také kvůli jakési sladkosti a roztomilosti, se kterou nám předkládá jinak dost závažné téma. Steve McQueen a Natalie Wood mají mezi sebou skvěle fungující chemii a jejich herectví je potěchou pro oko. Jedinou vadu na kráse nalézám v tom, že v závěru se trošku zrychlilo tempo a konec tak vyznívá uspěchaně. Jinak je to ale moje srdeční záležitost a ten, kdo má rád romantiku, určitě shledá, že ve svém žánru je tohle stále výjimečný snímek.(19.7.2011)