Reklama

Reklama

Preacher - Série 1

(série)
USA, 2016, 10 h (Minutáž: 60 min)

Scénář:

Garth Ennis, Sam Catlin

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, Joe Gilgun, Ruth Negga, Lucy Griffiths, W. Earl Brown, Tom Brooke, Anatol Yusef, Ian Colletti, Derek Wilson, Jackie Earle Haley, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (26)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série obsahovala celou řadu slabých momentů, ale vydýchal jsem je a užil jsem si radši momenty podařené, naštěstí ani těch nebylo málo. Seriál mixuje brutální krvák s komedií, která místy přechází až do frašky, přivádí na scénu dva anděly v ilegalitě, přátelského upíra, který ujíždí na alkoholu a opiátech, kazatele s temnou minulostí a obyvatele městečka, v němž bych se fakt nerad vyskytl. První řada mi přišla jen lehce nadprůměrná, ale na druhou stranu mě nijak nezklamala, takže druhou sérii určitě uvidím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako komiksem nepolíbený jsem neměl příliš velká očekávání, tak trošku jsem si myslel, že to bude hezky po Rogenovsku/Goldbergovsku prvoplánová jatka s mnoha wtf momenty. Pilot se v hodnocení poměrně vyšvihl i když mě osobně ničím příliš nenadchl a od té doby servíroval lepší či průměrné díly a jen jeden perfektní. Na rozdíl od jiných jsem ale nikdy nebyl proti samotnému Preacherovi Cooperovi, takže v tomhle směru v pohodě, ovšem absolutně nejvíc jsem fandil Tulip, která se stala mojí nejoblíbenější postavou. Celkově se tedy vrátím rád ke druhé sérii (zvlášť když neběží v hlavní seriálové sezóně) ačkoliv nás tedy opět nejspíše čeká seznamovačka s novými postavami...7/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako komiksový neznalec jsem byl po celou dobu mimo. Na druhou stranu jsem se bavil a to je důležité. Jsem zvědavý na druhou sérii. Absolutně netuším, co očekávat, tak snad jen dobře. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako znalec komiksu se mi chce zvracet nad vytřením si prdele předlohou, ale není to takový zděšení jako u Lucifera...i tak je to výsměch předloze, jednu super scénu vystřídá následně tuna nezajímavých scén, které nudí a děj nikam neposouvají. No, prostě zklamání na plné čáře...více v komentáři k seriálu ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiks patrí k mojich TOP 5 príbehom na poli žánru vôbec. A keď to začalo chodiť, dal som šancu pilotu, ale nebavil ma. Z odstupom času a po ukončení celého seriálu som sa rozhodol k tomu vrátiť a musím povedať, že som spokojný. Odklon od komiksu je síce výrazný, ale stále si to drží základné piliere, kvôli ktorým som predlohu miloval. A hoci vzťahovo, kauzálne a významovo ideme trošku inou cestou, stále je to výrazne iné, dokonca až artové a aj napriek krvi, nechutnostiam a morálne upadajúcim postavám je Preacher aj správne zábavný a hlavne emočne fungujúci. Niektoré diely sú síce naťahované a určité dejové línie mi prišli zbytočné, ale všetko sa posledným dielom pekne uzatvorilo. Som zvedavý kam sa to celé bude uberať. Masaker anjelov v moteli bol po všetkých stránkach perfektný. 1. séria 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost jsem se na tento seriál těšil (i když jsem komiksy o Preacherovi nikdy nečetl), ale bohužel moje cesta deseti díly první série byla poměrně trnitá. První díly mě příliš nenadchly - hodně postav, hodně dějových linek, v podstatě žádné nebo velmi pozvolné vysvětlování a hlavně minimum akce (ano čekal jsem nářez od první do poslední minuty). Zvažoval jsem, že dokoukám první řádu a na druhou se dívat nebudu. Ale nakonec poslední dva díly první série to pořádně rozjely a já v nich dostal to, co jsem čekal od začátku, tedy zábavnou krvavou jízdu, která se s ničím nemaže. Poslední epizoda byla naprosto luxusní, takže nakonec dávám 4* místo plánovaných tří a těším se na druhou řadu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

První série byla seznamovací a dost úchylná, ale ve výsledku zvláštní. Spíš tak čekám, co vypadne z té následující, pokud nějaká bude. Komiks neznám, takže se spíš nechám překvapit. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc nevím jak tento seriál definovat. Je to asi jeden z největších hitů poslední doby a má na to svým způsobem právo. Má nějakou svoji fanouškovskou základnu a vůbec to s jeho budoucností, co se týče kreativity nevypadá špatně. Ale to bych posoudil až se dostanu naplno ke komiksu. Preacher je úžasný v tom, že je to fakt jeba ve svém oboru, co se týče kreativity i jiných prvků. Problém u mne nastával v tom, že i když dokážu ocenit originalitu, nemá to co dělat s tím, že mne seriál třeba nebavil tolik jako takový (ne tolik, ale přesto též) originální Lucifer. A o to jde. Seriál je v pohodě na koukání a baví vás. Ale spíš v tom slova smyslu "Hej kámo, vyšel Preacher. Hmmm, tak se třeba za hodinu kouknu až budu mít čas." - než spíš v tom smyslu "Ty krávo, vole, vyšel Preacher seru na vše a jdu koukat!. Takže asi tak. Můj názor. Těším se na druhou sezónu. Lidi ohledně scénáře s postavami solidně vyjebávaj. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvních epizodách je to neokoukaný, nápaditý. Bitky jsou Ritchiovský a po všech možných netflixovských rádoby pánoprstenovkách (dopis pro krále, Zaklínač, Wheel of time) si užívám něco co si víc hraje, než aby hledalo vyjeté stezky... jasně, můžeme tu hovořit o variaci na Constantina, ale zatím baví moc. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznám, že mi komiksy utekly a po první sérii je mám rozhodně v plánu dohnat. Škoda, že už se většina dílů tak blbě shání. Zkušenosti ale rozhodně mám s ústředím scénaristickým duem, stejně jako s domovskou kabelovkou seriálu. A přestože se u nás Preacher-man dočkal spíš vlažného přijetí, mě nezklamal v jediném bodě. Pomalé tempo a styl vyprávění, práce s postavama a parádní vizuál - já vám nevím, ale když jsem to totálně žral u třeba takového Breaking bad, proč by mě to mělo srát tu? Mišmaš žánrů a nápadů a práce s pointama a gradováním mi hráli na notu a styl humoru celkem přes čáru + otevřené zlomeniny, ustřelené péra a motorovkou uřezané končetiny, jak by se mi to nemohlo líbit?. Je tam satira, teologické témata vyzní úplně přirozeně (z úst ožralého kněze a sfetovaného upíra to prostě beru), každá scéna má svůj účel, každá postava má svůj vývoj a přirostla mi k srdci a s divákem to co chvíli na oko vymrdává, což je hra, na kterou jsem velice rychle a rád přistoupil. A to že je to všechno prakurevsky stylové, to je snad jasné, či? Seriálový Constantine celkem pozbyl varlat, Lucifer všeho - možná je to tím, že zatím nemůžu porovnat s předlohou, no za mě je to seriálový objev roku. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem přistupoval s tím, že s původním komixem asi nebude mít mnoho společného. Nicméně i přesto je to hodně špatné. Herci přehrávají jak v nějaké parodii a humor je tu přítomný v podivné podobě, takže celkově to na mě působilo jako nějaký amatérský počin, kdy si parta kamarádů vezme kameru a hurrá na to. Další série nechám být, ztráta času... ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

V roce 2016 jsem viděl první sérii a přišlo mi, že z toho smrdí průměrnost na sto honů a protagonista má nesympatickou hlavu. Četl jsem první dva díly komiksové předlohy a ty se mi líbily. Tohle ale bylo ve všem horší. Nudné a nepamětihodné. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Fuuuuck a doprdele k tomu...Já jsem nadšená...Jednotlivé díly mají kolísavou tendenci, ale konec mě opět přesvědčil...Jesse s Cassidym jsou sqělá dvojka + Tulip, tomu dodává šťávu...Podotýkám, že neznám komiks, takže pro znalce to bude asi o něčem jiném...Mě jako neznalci se to , ale moooc líbilo...Je to takový mišmaš s šílenými postavami, divnýma týpkama a vůbec o divným městě v Texasu, který ovšem znázorňuje americký dějiny v kostce...Bůh masa a konzumu vyhrává a je na Kazateli, jestli najde toho skutečného...Za mě 85% ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musim uznat, že takhle jsem se dlouho nebavil. Na sérii wtf momentů, který vám dovysvětlili vlastně až pozdějš (nebo až o pár dílů později, nebo zatím vůbec) jsem si zvykl za tři čtyři díly a přitom jsem si užíval veškerou atmosféru a necenzurovaný pojetí jednoho bláznivýho kazatele, kterej pod vlivem alkoholu a boží nadpřirozený síly kalil s věčně v bordelu vysedávajícím, fetujícím upírem. Boží. Doslova. A Joseph Gilgun je pro mě castingová trefa jako prase. Nebo na to někdo koukal kvůli něčemu jinýmu, než Cassidymu? :)) ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Lidi, co jedou na párnu čtou dost komiksy, maj totiž tvrdý stránky a tak můžete v klidu dávkovat, zatim co si ještě stihnete trošku zalítat městem, nebo třeba zabojovat s mimozemšťany...což se dá na párnu ale i bez komiksu...no nic, perníku neholduju, tudíž jsem ani nečetl tenhle komiks a tudíž jako komiksový panic, chráním si svou nevinnost a střežím ji jako oko v hlavě, dychtíce přijít o to s tím pravým časákem. Právě proto byl pro mě Preacher totální objev a jsem rád, že jsem to našel. Do budoucna totiž slibuje víc než Merkelová uprchlíkům, tedy je na co se těšit. Problém ale nastává ve chvíli, kdy bych měl zhodnotit zatím to, co jsme dostali. Občas vás to, slovy erudovaného filmového kritika, "sežvejkne a vyplivne", občas si znuděně hledáte na varlatech bulku (pardon všem feministkám-občas znuděně hledáte někomu na varlatech bulku) a občas prostě jen tak čumíte, v očekávání, že konečně povstane něco jako Azazel a vypíchne vám konečně oči. Moc humoru, který tu všichni tak opěvují jsem taky nenašel. Nutno ale říci, že Gilgun by byl schopen táhnout seriál sám a doufám, že v příští sérii dostanne víc prostoru. Postava Kazatele toho zatím moc nepředvedla, snad dojde k rozvoji. Zatím to na mě působí tak, že Preacher chce být chladný jako Fargo, vtipný jako Misfits a záhadný jako Twin peaks, dohromady to ale moc nefunguje. Kamenem úrazu je taky fuckt, že všechno plyne hrozně pomalu, scénáristi nám fakta dávkují jak na odvykačce a to zásadní, díky čemuž bych chtěl dát 4 hvězdy, ale nemůžu, se dozvídáme až v posledním díle. Poslednní díl ale totálně vytře prdel všem, kdož zůstali věrni, bulku nenašli a vydrželi. Ten totiž považuju za víc než brilantní a hlavně otevírající dveře novým možnostem. Takže, miláčkové, do příště sežeňte herák, ať se nenudíte a těšte se na pořádnou prdel. A propos prdel. Dokážu ocenit to, že někde taky hraje Prdelní ksicht. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně se musím přiznat, že těsně před začátkem Preachera jsem se na něj opravdu hodně těšil. Komiks jsem nečetl a to málo, co jsem si zjistil, se mi velmi zamlouvalo a o to víc mě bolí to, jak jsem se šeredně spálil. Čekal jsem seroš, který si nebude brát s ničím servítky a kde se to černým humorem, brutalitou, nadávkami a bezbožnými prohlášeními bude jen hemžit. Bohužel jsem dostal facku v podobě otravné texasanky Tulip, hluchých míst, nagelovaného a modelovsky upraveného Preachera, podivného chování většiny postav a ještě podivnějších motivací. Tím neříkám, že seriálový Preacher neměl dobré momenty, ale bylo jich zoufale málo a ikdyž mě láká projet si jeho komiks, seriál mě už tolik neláká. Bohužel vybírání seriálů je občas trochu jako kopání do země. Ano, někdy můžeš najít něco zajímavého jako starobylé mince, ropu nebo kdovíjaký vzácný šmejd, ale občas taky narazíš na odpadní rouru plnou sra*ek. Neříkám, že Preacher je zrovna ten druhý případ, ale můžu Vám rovnou s klidným srdcem říct, že to není ani ten první. Nicméně Cassidyho jsem si užil a Prdelman je až na ten jeho změněný příběh původu taky super postava, takže doufám, že druhá série se polepší a už zažijeme Kazatelův Road Trip jak se sluší a patří! 45% ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Na Preachera jsem byl zvědavý od chvíle, kdy jsem se doslechl, že se do toho AMC pustilo. A byl jsem velmi příjemně překvapen. A pobaven. Místy bizarní, ale takovým tím fungujícím způsobem bez trapnosti a kdo aspoň trochu zná komiks, ten to čekal. První série přesně, jak má být. Super finále, hezky nás navnadila na druhou sérii, která už je prý přiklepnutá. Takže se těším a doufám, že tam to tvůrci pořádně rozjedou. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálové adaptace legendárního Preachera se podařila tak napůl. Ono se skoro vše podařilo tak napůl. Například casting. Joseph Gilgun v roli irského upíra je k nezaplacení. Naopak Ruth Negga je střela úplně mimo. Dominic Cooper mě ve výsledku tak moc nevadí, jak jsem z počátku očekával, ale taky bych si byl schopen představit někoho jiného. Příběh se hne dopředu v podstatě jen v prvním a posledním díle. Jinak se točí furt na místě. Na druhou stranu nejde upřít snaha tvůrců o různé absurdní situace, které někdy vyjdou a někdy ne. Každopádně pro neznalce komiksu bude neskonale náročné, se tím vším prokousat. Celkově se jedná o lehčí nadprůměr. 65% ()

Reklama

Reklama