Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všeumělka víla Zvonilka dostane od královny za úkol zhotovit žezlo pro obřad zahájení podzimu. Musí do něj zasadit modrý měsíční kámen, aby na slavnosti vyráběl kouzelný prášek. Pomáhá jí elf Terínek, ale Zvonilka je netrpělivá, dokonce se na něj rozzlobí a pak vlastní neopatrností modrý kámen rozbije. Aby situaci zachránila, rozhodne se vypravit na tajuplný ostrov, na němž údajně piráti kdysi ukryli kouzelné zrcadlo, které plní každé přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Obdobia sa menia a svet sa podivil, celé veky rozvíja sa kúzlo našich víl, však pod jesennou oblohou zmien najväčších tkvie jas, záhady sa odkryjú, keď príde žatvy čas, tento rok než modrý mesiac vyjde ospalý, to čo bolo stratené, hneď svitom odhalí." Týmito teplými slovami začína animovaný snímok "Cililing a stratený poklad", ktorý v roku 2009 vyprodukovala spoločnosť Walt Disney Studios. No a už letia víly, zvieratká veselo skotačia, už sa spieva a ja si hovorím, že som stupil do poriadne presladeného hovna. Toto veru nebude nič pre starého punk rockera odkojeného na horrorových filmoch. Nie som ani náhodou cieľovou diváckou skupinou tohto výtvoru, ktorý je vhodný akurát tak pre malé dievčatká v predškolskom veku. Ja tomu môžem pri všetkej dobrej vôli prideliť len jednu hviezdičku za profesionálne vypracované animácie. * ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka mi prišla o dosť lepšia ako prvý film. Minimálne je dobrodružnejšia, s peknou výpravou a aj síce klišovitými, ale stále platiacimi posolstvami. Dvojka už nie je tak dievčatkový animák ako jednotka a aj samotná Cililing mi už neprišla tak nesympatická. Ostatné kličovité prvky ostali, tých sa v disneyovských animákoch, minimálne vo videofilmoch, asi nezbavíme. Hlavne kvôli spracovanej dobrodružnosti si zaslúži 4 hviezdy. Ale občas vyšiel aj humor - duo trollov/zlobrov bolo podarené. ()

Reklama

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Asi se budu opakovat, ale i druhý díl je nudný, ne-li nudnější než první. Sorry, tomuhle nemůžu fandit,prostě ze všeho čouhá strašlivá mravokárnost a naivita, která hraničí se stupiditou. Rozpoznala jí i má jedenáctiletá sestra, která cynicky odpovídala na mé ironické dotazy (Myslíš, že to zvládnou? - Myslím, že ne.). Jediné, co nás pobavilo (hned několikrát),byli cvičení pulci v rybníku a jejich dokonale systematické a symetricky bezchybné zahučení (huuúúůůůúúúůůú, to nemá chybu, vážně a hluboce to ovlivní můj dosavadní život, tím jsem si jistá). Ale aspoň už jsem u toho nespala, jak se to stalo v případě předchozího dílu. Huúúúůůůúúúu!!! ()

Izmo123 

všechny recenze uživatele

O mnohem lepší než první díl u kterého byla animace dost průměrná ale tady je velká změna, ne jen že se animace zlepšila ale taky dokonce aji to změnilo postavy a příběh k lepšímů, sice ve filmu jsou jen dvě akční scény které jsou sice o něco lepší ale co tomu příběhu hodně pomáhá že se stále něco děje zajímavého a to je právě v magii, jinak hondotím: Animace 9/10 Postavy 7/10 Příběh 7/10 Celkově hodnotím ⭐⭐⭐⭐ 7/10 ()

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele

Ze tří Zvonilek, které jsem byl nucen (několikrát) vidět, je tahle má nejméně oblíbená. Hlavní "hrdinka" se tu poměrně často chová dost nesnesitelně - tak hloupě blondýnkovsko - bárbínovsky... Nevím, jestli to má působit roztomile nebo výchovně, ale mně přesně takovéhle ženské strašně lezou na nervy. ()

Galerie (35)

Související novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno