Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film,který je oproti Raidu(Zátahu) docela neznámý ve světě,ale už zde ukázal své umění Iko Uwais a také i režisér Gareth Evans.Příběh filmu byl zprvu takový nevýrazný,postupem času se začal rozvíjet a nakonec to nebylo tak špatné.Hlavní náplní tohoto filmu je pak ta akce.Závěrečná bitka byla jedna z nejlepších,kterou jsem mohl vidět,a to ze všech filmů.Konec mě hodně překvapil a rozhodně jsem takový nečekal.Docela mě zajímá,jakou roli obdrží ve Star Wars Iko Uwais.Doufám,že ne padoucha.Hodnocení:75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějakej čas unikalo. Teď jsem se k tomu dostal a rovnou k tý prodloužený verzi. No není to nejhorší počin. Dokonce se mi zdá, že se tu Iko Auwajs předvede víc než v Berandalu. Pravda bohužel mě opět lehce nebavilo, počkat si na to, až se to konečně pořádně rozjede, ale zase jako takovej velkej debut většiny zúčastněných, od režiséra až po hlavního představitele to není zase až tak špatná záležitost. Akční scény a boje jsou celkem přímočarý a nekompromisní a nejsou zbytečně překombinovaný, takže proč by ne.60% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

I Indonézané cítili potřebu prokázat, že mají svého gumového, bojově uměleckého chlapečka, který svýma vychrtlýma ručičkama a nožičkama dokáže zboxovat a zkopat klidně i pět až deset podobně rachitických týpku a brutální úder kamkoliv dvoucoulovou železnou trubkou jej akorát tak motivuje k vyšším výkonům! Choreografie soubojů a zjev hlavního představitele i jeho komparzních boxovacích pytlíků však pouze názorně demonstrují, jak by asi vypadala rozepře v gay klubu rómských anonymních anorektiků. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie tak veľkolepé a krvavé ako neskorší Záťah, ale súboje sú na porovnateľnej úrovni. Jednoduchý príbeh neohromí, ale ani neurazí. Jediné, čo urážalo bola tá papuľnatá go-go striga. Záporákom v orientálnej Ázii musí byť jasne beloch a každý kto ovláda pencak silat či aspoň pouličné mma, ovláda jeden a ten istý štýl boja, ktorý mu v horšom prípade vydrží niekoľko sekúnd, než ho hl. hrdina kopne do brucha či hodí na stôl. Táto platňa sa rýchlo obohráva, a škoda, že hoc je súbojov dosť, takmer všetky sú iba na efekt a ich efektívnosť je na bode mrazu. Aj keď sa nájdu aj výnimky, akou je napr. scéna vo výťahu či súboje s tyčami. Naproti tomu záver milo prekvapuje a zvíha celkové vyznenie. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Začátek je docela pomalý, ale očekávatelně se dostaví strhující akční finále. A kromě toho, příběh není tak jednoduchý, jak jsem čekal (on je jednoduchý, ale přece jen tam jde o více, než o slona), akce je slušně choreograficky zvládnutá a dostatečně drsná, záporák slizký, hlavní hrdina sympatický. Určitě příjemné překvapení. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama