Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indonézký Ong Bak! Po převelikém nadšení na tenhle flick přišlo mírné Zklamání ! Film obsahuje výtečné souboje z dálky bez střihu, ale je jich tak moc, že po čase začnou být až otravné ! Nelíbil se mi soundtrack, který byl velice nevýrazný a první půl hodina byla nezáživná, pak prišlo slušné Martial Arts Peklo.. U mně za 70% tak nějak jsem očekával lepší provedení,asi už jsem rozmazlenéj! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Evansovu filmografii je idealní vidět postupně chronologicky. Protože tím spíš se dá docenit jeho vývoj a posun a stejně tvorby, kterou vyprodukoval. Merantau je dějově pochopitelně slabý, avšak už zdejší dokonale přehledné a tradičně nekompromisní akční pasáže jsou jasnou známkou toho, že potenciál je tu ohromný. Narozdíl od Raidů zde chyběl budget a áčkový profil akčního režiséra. Má to samozřejmě své neduhy, na druhou stranu ten syrový feeling špinavých okrajů Jakarty a místy velmi slušná rubanice to sune vpřed. Na režijní prvotinu parádní, odvážný a v některých aspektech (sub)žánr definující počin. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Děj je tam jednoznačně navíc. Vyplňuje to nudny mezery mezi bitkama, do kterejch si každej uplně nesmyslně bere jako zbraně jenom pěsti a kopance místo střelnejch. Tím, že děj vyplňuje nudny mezery, se ale nic nemění na nudnosti těch mezer, protože ten děj je taky nudnej. Z toho plyne ponaučení - nudným dějem nudny mezery nezakryješ. Jinak po závěrečném (spoiler) skonu nevim, proč tak dlouho trvalo, než film skončil - bylo to jak kdyby ho chtěli jenom uměle prodloužit takovym jakymsi nezajimavym hovnem. Taky bylo zajimavy, že hlavní záporáci byli zrovna běloši, kteři se uměli takhle mlátit, jak nějakej čak noris. Zpracování bitek ušlo, ale viděli jsme už lepši - v Zátahu to bylo rozhodně minimálně o level výš. V podstatě mě to ani moc nebavilo... ale pořád jsem čekal... a čekal... a čekal... a nudil... a nedočkal... ale stejně čekal a dokoukal... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden z najposobivejších martial-arts filmov od dob prvého Ong Baku. Merantau prezentuje indonézske bojové umenie silat, novú vychádzajúcu hviezdu Iko Uwaisa a jednu z najčistejších a najlepších bojových choreografií vobec. Viac sa dočítate v recenzii na blogu Heroes of the East. (9/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film i samotné indonéské bojové umění působí jako umírněnější verze soudobých thajských mlátiček a muay thai. Méně krkolomných gymnastických libovek i méně pestrá choreografie rozhodně nevadí, jelikož souboje jsou krásně přehledné, nepostrádají švih a vzhledem k bojovým dovednostem protagonistů je v nich pořád na co se dívat. Taktéž potěší absence přehrávání a pokusů o humor (z čehož by si Thajci měli vzít příklad) a neprkenný hlavní hrdina. Celkově je pro mě Merantau příjemné překvapení a věřím, že v delší verzi naskočí tradičně jednoduchý příběh do komplexnějšího režimu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno