Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hm, ten synek umí... když mi ve Fight Questu Doug a Jimmy představili indonézský pentjak silat, říkal jsem si, že bych tohle nepříliš známé bojové umění rád viděl v hlavní roli nějakého filmu. Voilá... a je tu Merantau a Iko Uwais. Popravdě jsem nevěřil, že by mě po muay thai, muay boran a krabi krabongu Tonyho Jaa mohlo něco zaujmout natolik, abych si jednotlivé scény ihned pouštěl podruhé a potřetí, ale akční sekvence v Merantau to dokázaly. Uwais rozdává rány v přímých záběrech, choreografie svojí nápaditostí sprintuje bok po boku Tom Yum Goongu, ale nejlepší na tom je, že fighty se s blížícím se koncem zlepšují, bojuje se s využitím atraktivních lokací a dovednosti předvádí i stunt team. Opravdu moc pěkný, boj s tyčema, řežba pod bambusovým lešením a kostolamy na kontejneru patří k vrcholům akčního rázu filmu. Kupodivu však je snímek koukatelný i v neakčních pasážích a finišuje, nebál bych se říct, silným závěrem. Dost dobrý. Už teď se těším na další počin dvojice Evans - Uwais s názvem The Raid... ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Indonéský Ong Bak je rozhodně povedená podívaná. Příběh je stejný jako u spousty jiných martial arts filmů. Chlapec z vesnice se vydává do města aby poznal svět a do toho pomáhá chudým a nevinným lidem, kteří se o sebe postarat neumí a většinou je to proti někomu kdo má velkou ochranku a mnoho peněz. Souboje jsou na výtečné úrovni, ale oproti Ong Bakovi mi chybí větší orginalita, jelikož vše již bylo vidět někde jinde. I tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 3+ ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Určitě každý fanda bojových filmů zná sloního muže, Tonyho Jaa. Toho proslavil především první díl, nyní už trilogie(qudrologie), Ong Bak. To jisté by se mohlo udát i v případě Ikony Uwaise! Jen doufám, že se šťastnějším výběrem svých pokračování. Ale pojďme k Merantau. Musím s úžasem oznámit, že toto jsem fakt nečekal! Rozjezd rozhodně nenapovídá tomu, co se odehraje během příštích několik desítek minut. Spousta soubojů, výborná choreografie, no a závěrečný souboj s fakt hustým záporákem(ten jeden byl fakt šmejd) je pastvou pro mého bojovného ducha. Prostě, co vám budu povídat, nářez! PS: Ještě musím obeslat pošťákem mé "oblíbené", jestli se náhodou nedívali na jiný film. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie 106 min verzie. Po dejovej sranke sa mi paci Merantau najviac z doterajsich Evansovych filmov. Je to sice milionkrat obohraty pribeh, ale stale funguje a Iko Uwais to zvladol nielen v bitkach ale aj po hereckej stranke. Je zaujimave, ze s Yayan Ruhianom tu ma Iko len dve kratke sceny v ktorych prehodia par slov, ale napriek tomu tie sceny funguju natolko, ze z nich citit aky maju k sebe postavy respekt. Takisto linia s dievcinou a jej bratom funguje dobre. Jedine co mi vadilo, bolo prehravanie dvoch hlavnych zaporakov. Ale aspon to vynahradili v bitkach. Nielen finale ale aj bitky, ktore mu predchadzaju su na urovni. Choreograficky su napadite a väcinou aj dynamicke. Len obcas z nich citit urcitu umelost chvatov a ze su nacvicene, takze chlapik poslusne caka na ranu supera. Sem tam je pouzity trik pri padoch z velkych vysok. Kamera je prehladna, ale este nie je tak vypiplana ako v Raidoch. Bitka vo vytahu je zaberana z prilis velkej dialky, takze som nemal pocit, ze sa biju v obmedzenom priestore maleho vytahu. Na filme vidno, ze aj na Indoneske pomery je lacny. Ale to su vsetko malickosti, ktore nic nemenia na tom, ze je to kvalitny film so spickovymi bitkami, ktory stoji za to vidiet. 7/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film, který musí přijít v pravou chvíli a pokud se tak stane, bude z něho každý správný fanoušek akčního žánru nadšený nebo minimálně velmi potěšený. Druhý den po bouřlivé oslavě narozenin jsem sáhl po Merantau schválně, protože jsem potřeboval lehkou jednohubku. Něco v uvozovkách hloupoučkého a řekněme povrchního. Trefa to byla náramná. Iko Uwais je mistr v oboru. Tedy v tom kde se ohání končetinama, protože herecky asi nebylo třeba nic přehánět. Klasický bezelstný kluk s pohledem nevinného štěněte se vydává do světa. Onen pohled se ale promění v pohled nasranýho predátora ve chvíli, kdy jde zachránit dívku v nesnázích. Třešnička na dortu v podobě konce jel potvrdila 78 procent a 4 kvalitní hvězdy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama