Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Ant 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges ve své životní roli. Kromě něj toho na Crazy heart nic až tak výjimečného není. Je to jeden z těch příběhů, který vás donutí litovat a soucítit s hlavní postavou a nakonec vás naplní optimismem. Přesto se toho ve filmu, co se týče příběhu, zas tak moc neděje a celé se to spoléhá na příliš jednoduchý koncept člověka, který si až moc pozdě uvědomí, o co v životě vlastní vinou přišel. Naštěstí má ale film ještě Maggie Gyllenhaal, skvělou hudbu a kameru, kteří ten slabší příběh vynahradí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pohoda prodchnutá pohodou, vážně, takovýhle 'feel good' filmeček jsem už teda dlouho neviděl, až jsem na sebe skoro naštvanej, že jsem s jeho projekcí nepočkal na nějakej parnej lenivej den v létě... Jeff Bridges ve své poloze Dude Lebowskiho je lidskost sama, i se všema jeho mouchama. Nečekejte žádné dechberoucí drama, o tom tohle Šílený srdce fakt není, když se jde na rehab, tak bez keců a tý omáčky o probdělých a propocených nocí okolo, když se otevírají starý rány a křivdy, tak jen v náznacích, navíc ta "špatná strana" tu podává pomocnou ruku (plnou peněz) a když !Bacha, Spoiler! se hroutí vztahy, tak bez kapky slzy a s kamarádským pokecem na konci. Country není styl, kterej bych vyhledával (narozdíl od příbuzného blues), ale od Jeffa ty songy zněj zatraceně dobře. Jo, není nad to se u filmu taky jednou hodit do pohody :-) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Wrestlerovi tu je další zkrachovalá existene, tentokrát bývalá legenda Country, která je v podání skvělýho Jeffa Bridgese neustále vožralá, poblívající se a chrápající na zemi, ale i přesto nepůsobí jako naprostá troska a nula, jeho pití alkoholu tu neni navíc prezentovaný jako nějak nezřízený, akorát má furt skleničku v ruce, což je možná škoda, jelikož film se v podstatě veze pořád na stejný síle příběhu a člověk se nedočká moc silných momentů, který by s nim trochu zamávaly a dodaly příběhu nějakej silnější emocionální impuls, jako to bylo ve Wrestlerovi ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Tabák, pot, whisky a country. Taková Alice už tu nebydlí z Kristoffersonova pohledu. Nebýt toho trochu naroubovaného konce, dal bych plný počet. Film má úžasnou "texaskou" atmosféru. Crazy Heart je předně film Jeffa Bridgese, který je takřka v každém záběru. Nemá zde sice oscarově vyhrocené situace, ale přesvědčivost snímku leží právě na něm (a také na Maggie Gyllenhaal). Z Colina Farrella jsem neměl pocit, že je country jednička, ale jeho obsazení nebolí. Letos rozhodně jeden z nejlepších snímků. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký i pěvecký výkon v podání Bridgese, kterému zdárně sekundují malé vedlejší,zato dost důležité postavičky v podání Gyllenhaalové, Duvalla a v neposlední řadě Farrela. Velmi citlivě vykonstruovaný příběh a výtečná country muzika, dělají z tohoto filmečku nezapomenutelné dílo a staví na jedno z nejvyšších míst filmové tvorby roku 2009. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • V lete 2011 prišiel na trh už druhý hudobný album Jeffa Bridgesa. Jeho súčasťou je aj duet s Roseanne, dcérou Johnyho Casha, či coververzie hitov Toma Waitsa a Bo Ramseyho. Nahrávku a film Crazy Heart produkoval T - Bone Burnett, ktorý sa po 40-ročnej kariére môže pýšiť 12 cenami Grammy. (RatBoj)
  • Ryan Bingham, který hraje Tonyho (muzikant, se kterým mluví Bad (Jeff Bridges) na bowlingu) je doopravdy vycházející country-rocková hvězda. Bingham náhrál titulní píseň "The Weary Kind" a odnesl si za ni Zlatý glóbus pro nejlepší původní píseň. (CliffLee)
  • Film sa mal pôvodne objaviť len na DVD. (slavo_held)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama