Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný civilní film, nic více, nic méně. Country není zrovna můj šálek kávy, ale ty pomalejší balady v závěru byly velice dobré. Co se mě týče, nemusím spíš ty rychlé oddrhovačky, které Bad hrál na začátku v bowlingových halách a podobně :). K samotnému filmu, když se nad tím zpětně zamýšlím, tak si možná začínám víc vážit Wrestlera, který byl tak nějak víc "indie" a proto mi je o něco sympatičtější. To však nemění nic na tom, že s Crazy Heart neprohloupí nikdo, kdo chce vidět pohodový příběh jednoho stárnoucího barda, bez zbytečných dějových zvratů nebo přehnaných citových výlevů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $39,471,742Tržby Celosvetovo $47,417,251Tržby za predaj DVD v USA $15,731,290 //počet predaných kusov 896,406║ Režisérsky pútavo natočené, piesne v pohode, herci to veľmi dobre uhrajú, spokojnosť. /65%/ ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges ve své životní roli. Kromě něj toho na Crazy heart nic až tak výjimečného není. Je to jeden z těch příběhů, který vás donutí litovat a soucítit s hlavní postavou a nakonec vás naplní optimismem. Přesto se toho ve filmu, co se týče příběhu, zas tak moc neděje a celé se to spoléhá na příliš jednoduchý koncept člověka, který si až moc pozdě uvědomí, o co v životě vlastní vinou přišel. Naštěstí má ale film ještě Maggie Gyllenhaal, skvělou hudbu a kameru, kteří ten slabší příběh vynahradí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem rád, že můžu bejt s vámi, ale v mým věku je fajn bejt kdekoliv." Country rozhodně nepatří mezi mý nejoblíbenější hudební žánry, ale v tomto případě se mi to neposlouchalo zase tak špatně. Byla to zkrátka hodně příjemná alkoholicko - countryová love story, kterou znuděně hláškující sympaťák Otis Blake vyzpíval o pár tónů výš, než jsem čekal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s ostatními životními příběhy jednotlivých hudebních géniů, tenhle film by byl ze všech nejslabší. Není vysloveně špatnej. Dalo se na to koukat a muzika byla kupodivu slušná, i když bych jí samotně poslouchat nemohl. Průser je ale v tom, že příběh country zpěváka Bad Blakea není natolik zajímavý, aby mě dokázal chytnout. Neobsahuje nijak závratné scény, které by dokázaly zapůsobit. Dokonce ani ta muzika, ačkoliv je pěkná, nedokáže nadchnout. Jediný zajímavý na tom je Jeff Bridges, ale ten se stejně 80 procent filmu válí vožralej a zpocenej před plátnem, takže i když je to výkon od srdíčka(spíš si chtěl ale odnýst nějakou sošku), nijak hotovej z něj taky nejsem. Špatný to není, ale jméno ten zpěvak v mém srdci také nikdy mít nebude, a už vůbec ne po tomto filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Bad (Jeff Bridges) hraje se svým vnukem při prvním setkání tzv. papírový fotbal. Jedná se o populární stolní zábavu americké mládeže. (Coldrex)
  • Film je věnován skladateli a herci Stephenu Brutonovi. Ten je autorem několika písní, které Bad Blake (Jeff Bridges) zpívá. Stephen se premiéry bohužel nedožil, zemřel v 61 letech na rakovinu hrtanu. (Coldrex)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama