Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

Falko 

všechny recenze uživatele

Urcite mnohi z vas tomuto projektu neverili, tak ako aj ja a mozno ste boli aj mierne prekvapeni alebo aj sklamani, ale mne sa to celkom pacilo. Originalnu verziu KARATE KID (1984) som uz sice dlho nevidel, ale myslim si, ze sa jej tato nova verzia prinajmensom vyrovna. Aj vdaka dedicnemu-hereckemu talentu Jadena Smitha po rodicoch mal film par humornych, ale aj dramatickych situacii, ktore mladsie publikum moze zase nudit - (hlavne dialogove sceny), pretoze sa tesi iba na suboje kung-fu, ale naopak dospelak sa zase nemusi citit ako pri cisto detskom filme, pretoze Ralph Macchio z originalnej verzie bol vtedy o 10 rokov starsi, ako dnesny hrdina Dre Parker. Takze je to celkom mila oddychovka, len netreba od toho vela ocakavat. Prekvapenim pre mna bol neznamy reziser Harald Zwart, ktory natocil komediu RUZOVY PANTER 2 (2009) a preto som mal pochybnosti o jeho rezii... 27.07.2010 ______ Jaden Smith - (Dre Parker) +++ Jackie Chan - (Pan Han) +++ Taraji P. Henson - (Sherry Parker) +++ Wenwen Han - (Meiying) +++ Zhensu Wu - (Meiyingin otec) +++ Rongguang Yu - (Master Li) +++ Michelle Yeoh - (Trénerka Cobry) +++ Produkcia: Will Smith, Jada Pinkett Smith +++ Hudba: James Horner +++ (Videl v kine 27.07.2010) +++ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 9/10/// +Jaden Smith si ukradl film pro sebe, jinak řečeno role mu padne, Jacke Chan sice pana Miyagiho nenahradí, i tak je to ale učitel, kterého by málokdo čekal, výborně poskládaný soudtrack, krásné a nezvyklé prostředí, které je využito naplno -možná o něco delší, nejsem si jist jestli některé scény budou zajímavé i napodruhé/// Tohle je prostě srdcovka, tak jak bych to mohl minout. Dost možná (snad) tohle bude pro současnou generaci za pár let klasika jako kdysi pro nás původní Karate Kid. Vlastně já i ten původní viděl někdy později, takže jsem si tento film hodně přál. Vidět novou moderní verzi a zvou se vžít do malého kluka, který tento příběh hltá od prvního záběru do posledního. Pár výhrad by se našlo, ale to souvisí s tím, že mi už není 12, jinak je tohle ale velmi vydařený remake, kterému nic podstatného nechybí. Ba dokonce bych řekl, že patří v poslední době mezi ty nejpovedenější. A mimochodem být mi tolik co hlavnímu hrdinovy, asi bych se platonicky zamiloval .-) Tohle by si opravdu zasloužilo pokračování./// Celkem 84%/// ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnová pohoda zo starej školy točená, čo už nie je zvykom, najmä pre deti a bez toho, aby sa strápňovala. Proste ako za starých čias, kedy filmári nemali deti za dementov. A Jackie Chan po dlhej dobe nerobí zo seba šaša! Minutáž je síce trošku prepálená, no aj tak si viem predstaviť, že mať teraz 6, tak to na mňa zapôsobí ako vo svojej dobe originál Karate Kid. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie ako hrom! Z dvoch dôvodov. Prvý je, že sa jedná o remake a tie z troch štvrtín dopadnú vždy o stupeň horšie ako ich predlohy, druhý je, že tento remake si vzal do parády tuctový rutinér Harald Zwart, ktorého predchádzajúci pokus o remake dopadol katastrofálne. Preto som naozaj rád, že film sa vydaril tak, ako sa vydaril. Jackiemu vždy fandím a na staré kolená chytil druhý dych, hrá s chuťou a je radosť sa naňho pozerať, a to nielen zo stránky predvádzanej akcie. Jaden Smith hravo zvláda všetko, čo sa od jeho role očakávalo, uveril som mu herectvo aj súboje. Tých bolo síce pomenej, ale na druhej strane bol film vyplnený množstvom iných pekných scén, ktoré to celé dotvárali tak, aby divák nemal pocit, že to bolo všetko zbúchané narýchlo a bez rozmyslu. Samozrejme predvídavosť tu bola, jednoduchosť celej dejovej línie by sa dala zhrnúť do dvoch viet, ale kašlať na to, keď sa mi to páčilo a bolo to natočené pre radosť. Čo sa týka atmosféry a celkového dojmu z filmu, je pekne vydieť stret západu a východu, nielen v tom, o čo sa snažila celá filozofia a hlavné myšlienky filmu, ale aj v štýle natočenia filmu ako celku. 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zobleč bundu..., Zaves bundu...Zves bundu a obleč si bundu..." Už som nejaký ten film s J. Chanom videl a trúfam si povedať, že asi prvý krát som zaregistroval niečo ako herecký výkon. Už dlho mu nič tak dobre nesadlo. Bol pritom netradične minimalistický bez jeho obvyklých grimás, takže v tomto u mňa určite pochvala a konečne som po dlhšej dobe počul hudobný doprovod (dosť dobrý sountrack) od Jamesa Hornera. Celkovo som s novou verziou filmu spokojný a slabšie hodnotenia treba brať trochu s rezervou. Je to film skôr do tých 15 rokov a tu by sklamaný nemali byť.-----------Som akýsi plný vnútornej energie "čchi"...Keďže kung-fu je všade, idem na záchod cvičiť...70%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Justin Bieber nahral k filmu pieseň "Never Say Never". (ČSFD)
  • Režisér Harald Zwart je veľkým fanúšikom klubu Fredrikstad Fotballklubb (FFK) a v každom svojom filme "schová" jeho logo. Je možné ho vidieť na bunde doktora počas záverečného šampionátu. (megajalec)
  • Rozhodnutí přesunout celé natáčení do Číny nebylo snadné. Protože byla celá řada z požadovaných lokací nepřístupná nebo problematicky dostupná, obrátili se producenti s žádostí o pomoc se zajišťováním natáčecích lokací na společnost China Film Group, nejstarší a nejvlivnější státní firmu v Číně, která se natáčením filmů zabývá. „Jeden záběr nás stál měsíce plánování,“ objasnil režisér Zwart. „Například jsme byli prvním filmem, kterému se podařilo získat svolení k natáčení za bránou Tiananmen a v Zakázaném městě od chvíle, kdy tu před více než dvaceti lety natáčel Bertolucci snímek Poslední císař (1987).“ (darek kartac)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama