Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na divadle (u mě konkrétně Slezském divadle v Opavě) je to skvost, kdy se prostě celou dobu mlátíte smíchy. Filmový háv tomu sebral veškeré kouzlo a i když je Budař tím nejlepším natěračem - hercem amatérem, nedosahuje to těch kvalit, které by si divák zasloužil. Jinak zápletka hry Donalda Churchilla je jednoduchá a krásná- jak lépe ututlat nevěru, než s dobrovolným spoluaktérem? To, že je onen týpek zapálený herec, může být na škodu. Obzvlášť když neudržíte vážnou tvář a začnete se při pečlivě připravené a nacvičené scéně chechtat... ()

Eraser 

všechny recenze uživatele

Natěrače jsme viděl v divadle hned dvakrát. Jednou asi před 10 lety s Josefem Dvořákem a později pak s Pavlem Zedníčkem a Janou Paulovou. Obě verze považuji za hodně povedené (ta Dvořákova se mi líbila o trošku víc), ale tenhle paskvil co dávali na Nově bylo něco příšernýho. A není to jen v hercích. Divadlo a film má naprosto odlišné zákonitosti a to co je v divadle ukrutná sranda působí ve filmové verzi křečovitě a trapně. Kdyby natočili záznam jednoho z těch divadelních představení (tu Dvořákovu verzi už nestihnou, ale Natěrač se Zedníčkem se stále ještě hraje), udělali by daleko líp. Jedna hvězdička z nostalgie, že mi připomněli úspěšnou divadelní hru ... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasná divadelní záležitost ve které je velmi podstatná úroveň herectví. Zatímco s výkonem Jitky jsem byl vcelku spokojen. Proměny své postavy z defensivního chování na ofensivní a opačně působily velmi dobře u Honzy Budaře jsem měl pocit poměrně velkého přehrávání, byť nezastírám, že jeho postava si o to vyslveně říkala. Marthu Issovou odmítám hodnotit, protože jí lidsky naprosto neuznávám, navíc jí vnímám jako nejhloupější herečku naší země. Samotná hříčka založená na jednom záletu má slušnej start, uprostřed vysadí motory a finále dojíždí na neutrál. ()

Samann odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jen to hvízdne, podle roku natočení koukám, že český film je na hodně hlubokém dně již dlouho. Tato spíše divadelní hra nudou jen hýří. Dvě postavy jsou neuvěřitelné a po chvíli otravné. Vrcholem je pak Martha Issová, která je asi herečkou z donucení, nebo z protekce rodičů. Ta je příšerná i v reklamě. Jen promluví, už mi naskakuje husí kůže. Zajímalo by mě, kolik rodiče platí za její obsazení, nebo jestli je to jako všude, že nejsou lidi, tak se bere kde kdo. Takže snímek o ničem je vyšperkován příšernou herečkou. Celý film by se dal zhrknout do pár minut, myšlenka dobrá, ale dalo se to udělat opravdu komediálně. Takto je v hlavičce chyba, není to komedie, je to tragédie. Jenže Martha nemá na komedii….. ()

spaceCadet 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak hrozný aby to muselo mít 45 %. Divadelní hra přenesená na televizní obrazovku. Docela jsem se i nasmál. Líbili se mi všichni herci hlavně Budař to je jas. Ten to zvládl s přehledem a s nadsázkou, která mi k tej roli vcelku pasovala. Film nemá větší ambice, než aby na něj lidi koukali večír v televizi. Tam byl uveden a tam taky patří. Nic víc nic míň v tom nehledám. Tři hvězdy si zaslouží si myslím. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama