Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (604)

tron 

všechny recenze uživatele

„Má to aj odborný výraz. Máš o koliesko viac.“ Ja, moje druhé ja a Irena som prvý raz videl v roku... v roku... no proste strašne dávno. Vtedy som mu dal (s miernym, ale neskrývaným opovrhnutím) 2*. Keď som si ho ale opäť pozrel v roku 2022, musel som zvýšiť na 3*. Zo začiatku som sa fakt dobre bavil. Prestal som sa na niečo hrať a užívam si už aj buransko-záchodové komédie a v tomto smere je film vcelku vydarený. Drastická hláška („Dúfam, že sa spoznáme lepšie. Prehĺtaš?“) strieda ostrý dialóg, scéna scénu (umlátenie šoférom limuzíny). Myslel som si, že to dosiahne na štvrtú hviezdu. Najviac sa mi páčil brutálny retrospektívny úvod a následne moment, v ktorom sa to v hrdinovi konečne zlomilo a začal sa mstiť ľudským (i zvieracím) obyvateľom mesta. V polovici ale začala nepochopiteľne víťaziť rozvláčnosť. Neviem, či sa tvorcovia naozaj vážne pokúsili analyzovať duševne chorého človeka, alebo aj to bol z ich strany vtip, tak či onak nevyšla ani jedna z možností a je to proste nuda. I v druhej polovici sa síce našťastie nájde pár extra kurióznych WTF okamihov (albín) a zážitkov (Renée Zellweger jemne kopúca do kravy, ktorá odmieta zomrieť) a oceňujem, že bratia Farrellyovci nepoznajú hranice (čo je pri komédii skoro vždy fajn). Ale už to proste nie je ono. Na najlepšie farrellyovské komédie sa to nechytá (Niečo na tej Mary je, Blbý a blbší). Ani zvyšok ľudstva nebol nejak extra nadšený a film síce na celom svete zarobil 149 miliónov, čo pri rozpočte 51 nebolo až také zlé, ale proste od Carreyho sa v tom období čakali iné, oveľa, oveľa lepšie výsledky. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Šíleně rozporuplný film, kde individuálně záleží na vkusu a stylu humoru každého. Já budu nejspíš padat do skupiny, která říká, že jde o trapnou podívanou, i když jsem si opravdu myslel, že by se mi to mohlo líbit - avšak mnohdy je film opravdu nevkusný a přepísklý... na druhou stranu má však tento snímek pár velmi vtipných scén, takže to úplná hrůza nebyla. Ale na mě prostě až moc úlet! :) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mary byla pravděpodobně vrcholem tvorby bratrů Farrellyových. Tohle mělo sice slibný námět i obsazení, ale na komedii mi to přijde málo vtipné. Carreyho grimasy občas vypadají spíš pitomě než vtipně a film skoro nic jiného nenabízí. Nejlepší je ovšem trojice Carreyho „synů“, která byla zábavná prakticky pokaždé, když se ve filmu vyskytla. Což nebylo zrovna často, ale na druhou hvězdičku to stačilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najobľúbenejšia komédia. Veľa vtipných scén. Taktiež rozhodne jeden z najlepších filmov s Jimom Carreym. Vynikajúce výkony ďalších hercov vrátane Renée Zellwegger a Chrisa Coopera. Jimovi traja veľmi vzdelaní synkovia s vybraným slovníkom a Jimova rozpoltená osobnosť, to všetko je dôvod, prečo sa na film pozrieť. Ja osobne som ho videl už niekoľkokrát a nikdy ma nesklamal ..."Ďakujeme že ste pozerali tento skurv*ný film". PS: slovenský dabing je úžasný. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lee Scott: 1. Breakout - Foo Fighters [3:21] ,2. Do It Again - Smash Mouth [3:57] ,3. Deep Inside Of You - Third Eye Blind [4:10] ,4. Totalimmortal - The Offspring [2:50] ,5. The World Ain't Slowin' Down - Ellis Paul [4:48] ,6. Any Major Dude Will Tell You - Wilco [3:06] ,7. Only A Fool Would Say That - Ivy [3:03] ,8. Can't Find The Time To Tell you - Hootie & The Blowfish [2:47] ,9. Bodhisattva - Brian Setzer Orchestra [5:41] ,10. Bad Sneakers - The Push Stars [3:15] ,11. Reelin' In The Years - Marvelous 3 [3:26] ,12. Strange Condition - Pete Yorn [4:33] ,13. Barrytown - Ben Folds Five [3:48] ,14. Razor Boy - Billy Goodrum [3:45] ,15. Where He Can Hide - Tom Wolfe [3:34], ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • Most, po kterém na konci filmu Charlie (Jim Carrey) přechází, spojuje Jamestown s Newportem. (HellFire)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 90,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 149,3 mil. (NIRO)
  • Scéna v níž Charlie (Jim Carrey) vyskočí z auta, byla natočena napoprvé. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama