Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

okkac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a rozhodně ne pro každého. Nevěril bych, že Tasmánie dokáže být tak depresivní, to ještě umocněné depresivní hudbou a vlastně celým námětem. Bohužel i přes nádherné záběry se člověk začne po čase trochu nudit, ze které ho vytrhne několik drsnějších scén. Nezatracuji to, ale podíval bych se na to znova až po dlouhé době. 6/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda Tasmánie, tedy pokud tam zrovna nejste v trestanecké kolonii, živoříte a rozhodnete se pro útěk. Tamní krajina je totiž sice nádherná, ale zároveň drsná, nelítostná a hlavně taky záleží, s kým utečete. Pokud totiž nemáte dostatečné zásoby a jediným zdrojem potravy se můžete stát vy sám, je tady problém – zvláště když ostatní mají velký hlad a žádné morální zábrany. Některé scény byly vážně docela drsné (zvláště pak zabití prvního z vězňů), některé pasáže zas pro změnu zbytečně nudné a nezáživné. Tady si člověk prostě nevybere. Příběh zajímavý, krutý – drsný, herecké výkony některých zúčastněných taky nebyli marné, nicméně jsem postrádal pořádně vygradovaný a brutální závěr – pak už jen závěrečné titulky a jak dopadl jediný přeživší – nu špatně… ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Toto nie je horor, ale pojednáva o kanibalizme, tak to sem dám. Najhrôzostrašnejšie na scenári je, že operuje so skutočnými udalosťami. V roku 1822 z tasmánskej trestaneckej kolónie utiekla skupina väzňov, ale skôr, než sa stihla prebrodiť nehostinnou a na potravu chudobnou novozélandskou divočinou... sa navzájom zjedla. Prežil len jeden, toho chytili, zasa utiekol, zasa nie sám a zasa jedol ľudí. Tak keď ho chytili následne, prestalo ich to baviť a popravili ho. O tomto incidente pojednáva i dokumentárne ladený film z roku 2008 Posledná spoveď Alexandra Percaea. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen. Právě jsem jako regulérní masožrout dojedl steak, který byl víc, než krvavý. Sice to chvíli trvalo, příprava a takový ty věci kolem, ale jak došlo na jídlo, byl jsem u stolu zase první! Kdybych nebyl, bůh ví, jak a kde bych skončil, ale na to raději nemyslím. Takový výlet v krajině, která je nádherná a děsivá zároveň za to rozhodně stál a že zrovna nebyla po ruce žádná, pořádná příloha, to já vidím jako zcela drobný, nanicovatý a nepodstatný detail. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Co mi chybělo v The Last Confession of Alexander Pearce, jsem bezezbytku nalezl v tomto taktéž australském, o rok později natočeném snímku. Opět děsivé, opět hladové, psychologické dusno. Opět málomluvný Alexander Pearce. Hrdina či vyvrhel a vrah? ~ Námět je zcela totožný: vzpoura a následný úprk osmi trestanců z britské kolonie, úprk, jenž se v prosté touze po svobodě zvrtne v nelítostný boj o holý život v nevlídné tasmánské divočině. Srovnávat netřeba, oba filmy mají svou kvalitu. ~ Hlad dostihne každého. Jak brilantní se jeví záběr z úvodu, kdy je detailní záběr na ládujícího se strážícího vojáka… Mrazivá podívaná. PS Říci, že film je o ničem či dokonce debilita (viz komentáře s opačným hodnocením), může pouze ignorant. Naopak souhlasím s názorem jednoho z uživatelů, že komorní realistické zpracování bez touhy po senzaci filmu jedině prospívá. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama