Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na Mary jsem byl kdysi ještě jako zastydlý puberťák v kině a bezmezně jsem si ji zamiloval, pamatuju se, že jsem se smál jako blázen a dlouho jsem ji potom na potkání každému doporučoval. Cameron Diaz se navíc stala mojí první filmovou láskou (kteréž to místo dnes přísluší Kate Winslet), rozhodně na ní něco bylo... (a je). Dneska se sice můžu kvůli nostalgii povznést nad mnoho přízemních gagů a uznat, že herci si svoje úchylné roličky opravdu užili, ale nic naplat, není to žádné terno. Čili - je-li vám do patnácti, jděte do toho, vy ostatní klidně vyzkoušejte taky, třeba se vám to trefí do vkusu. P.S.: Slyšel jsem, že sám mistr David Lynch o tom prohlásil, že je to nejvtipnější film, jaký kdy viděl... Tak nevím :-) 60% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich obľúbených komédií s megaloserom Stillerom. Tento film obsahuje toľko výborných vtipov a situácií, že ich neviem ani spočítať. Scény so zipsom, barlami, vypočúvaním ma dokážu vždy rozosmiať. Jednoducho perfektná ukážka pohodovej komédii so sympatickými hercami a zároveň najlepší film bratov Farrellyovcov. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi připadá že jsem na filmy nějak moc mírný - dávám větší hodnocení než je průměr. Musím to ale udělat i u téhle věci - Něco na té Mary je. Je totiž málo komedií, které jsou opravdu vtipné - a Mary do nich zrovna řadím. Komedie z časů, kdy Cameron Diaz byla ještě neuvěřitelná kočka dokáže v mnoha místech zvednout bránici. Málo kdy se u filmo vyloženě zasměju, ale scéna s naspeedovaným psem mě doslo málem položila... Jasně Mary není žádný chytrý film, místy je až úchylný, ale kupodivu je natočen tak vyváženě, že humor, normálně braný jako záchodový, neznechutí, a snad možná i naopak. Opravdu jsem se od plic nasmál. Pro mě samotného jedna z klíčových komedií 90.let - doporučuju snad na každou příležitost. 75% Who needs him? I've got a vibrator! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komediální verze Osudové přitažlivosti. Zajímavě postavená zápletka o milostné posedlosti, kdy Stillerově postavě ukradne značnou část filmu Dillonova postava, a dál to, co od farellyovky čekáte - pohodový casting (Dillon je velmi vtipná karikatura slizouna) a soundtrack a řada pamětihodných brutálních gagů (zip, výslech, vězení, vlasy...). A Diaz je perfektní jako Mary. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy romantické komedie byly jak zábavné, tak romantické, Ben Stiler byl dobrý komikem a Cameron Diaz byla příjemná herečka. Jeden z nejlepších "romantickokomediálních" filmů, které byly natočeny. Film se tváří, že má dvě hodiny, ale ty utečou ani nevíte jak, zvlášť pokud máte při sobě podobně založenou romantickou duši. Holt... něco na té Mary asi bude :) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Příhoda se zipem se údajně stala kdysi kamarádovi bratrů Farrellových. (Trainspotter)
  • Režisér Peter Farrelly vedl casting velmi netradičním způsobem. Adeptům na role bez varování ukazoval svůj penis, aby zjistil jejich reakce, podle nichž se rozhodl, zda je obsadí. Farrelly si ale podobné vtípky neodpustil i při natáčení. Cameron Diaz (Mary) na to vzpomínala s humorem. Režisér se za své chování později omluvil. (Trainspotter)
  • Severoamerické tržby byly 176,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 369,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama