Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak příjemnou romantickou komedii. Hrubozrného humoru zde moc není a kdyby nebyl vůbec, určitě by to nevadilo, protože kazí miloučký dojem ze zbytku. Výborné obsazení, kde všichni komediálně přímo excelují, množství opravdu úžasných scén (policejní výslech na téma stopování - vražda) a neodolatelná Cameron Diaz dělají z této komedie skvělou komedii. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že je tenhle film někdy dost přitroublý a nereálný, ale na druhé straně je zase docela mile prdlý... Herce vybrali dobře a tady je v pohodě i Cameron Diaz, dobře se k sobě ti dva hodí. Komedie to je vcelku dobrá, nasmějete se a přitom budete kroutit hlavou nad tím, jak někdo vůbec mohl takovou ptákovinu vymyslet. Taky je ale fakt, že je to typicky americké, a to já moc ráda nemám, u mě to filmu sráží body. A v tomhle žánru tu už asi všechno bylo, pořád se tu něco opakuje... ()

Reklama

senor odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit tomu, že se takový ohňostroj trapnosti mohl dostat do seznamu 1001 filmů, které musíte vidět než zemřete. Americká komediální kinematografie v troskách. Gayové, černoši, retardi, lidi s berlema, staří lidé, zuřivý naspeedovaný čoklík a hlavně neustále problematické genitálie hlavního představitele, jsou přece vždy k popukání. Not a single laugh. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto je taková komedie spíše na nižší úrovni. Ale rozhodně se nehrabe někde pozadu za těmi lepšími... Jde tam o romantický příběh Mary a jejich přátel, přičemž dochází ke spoustě vtipných scén... Nejznámější je ta jask si ho mladý muž honí na záchodě u katalogu spodního prádla (ženského :)), a když je po všem tak jasi neví kam se "to" podělo, ale nechal to být. Poté otevře dveře Mary, a zeptá se "to je gel?", a on vůbec nětušíc o co jde, "jó jasně" a Mary si z jeho ucha "to" dá na ruku a jako gelm si je "nageluje", střihem se dostíváme asi o 5 minut vpřed, jak oba s polu sedí u baru a Mary stojí vlasy tam, kde si je "nagelovala"... Toto je také mimo jiné důkaz o vulgárnosti snímku... Vulgární je to opravdu dost, jako třeba polodetail až detail (velikost záběru) na skřípnutý pytel (šourek) v poklopsi atd. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„12 detí zahynulo pri dopravnej nehode. Koľko to bude stáť daňových poplatníkov?!“ Ísť v roku 1998 na tento film do kina znamenalo byť husto in. Bratia Farrellyovci strhli divácku pozornosť už svojim geniálne primitívnym debutom BLBÝ A BLBŠÍ, no už ich druhým spoločným filmom boli biedni KRÁLI BOWLINGU. NIEČO NA TEJ MARY JE je ich tretím a znova výborným počinom a na rozdiel od dua Jeff Daniels/Jim Carrey odo mňa získavajú bod k dobru navyše, lebo táto bláznivá komédia je ako keby akousi nepretržitou sériou „reálne trápnych okamihov“. Predsa len, keď mal minule Jeff Daniels problémy s upchaným WC, bola to strašná sranda. Ale taká... troška... komiksová. Keď si ale tentoraz hneď v úvode mladý Ben Stiller „privrie párok s fazuľkami“, mnohí z nás si na jeho mieste (na rozdiel od Jeffa Danielsa) vedia predstaviť samých seba. Snímka ponúka pestrú galériu vynikajúcich postavičiek (Lee Evans ako zdravotne VEĽMI ťažko postihnutý muž, W. Earl Brown ako "brácha s míčkem“, Keith David ako "trocha afroamerický otec“ a skvele slizký Matt Dillon ako súkromné očko), sympatické ústredné duo (Stiller, Diaz) a nezabudnuteľné okamihy (vypočúvanie na policajnej stanici, vlasový gél). Neodporúčam: psíčkarom, alergikom, zrelým ženám, dievčatám, chlapcom, mužom, dôchodcom, zdravotne postihnutým, stopárom a tým, ktorí radi cikajú v moteloch. Brutálny dialóg alebo drastická hláška každú minútu ("On tam asi masturbuje.", Ty si sa posral alebo čo?", "Neboj sa, je to zubná hygienička, určite ti s tým pomôže.", "Ako je možné, že máš guľky nad pipíkom, to už je trochu moc.", "Dobre, urobím to, ale ak tá buchta skončí v márnici, tak si to s vami vybavím."). Kino Považan NMnV 1998 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Příhoda se zipem se údajně stala kdysi kamarádovi bratrů Farrellových. (Trainspotter)
  • Po finančním neúspěchu filmu Kingpin (1996) počítali bratři Peter a Bobby Farrellyovi s tím, že jejich příští film bude s velkou pravděpodobností i tím posledním. Proto se rozhodli odhodit veškeré zábrany a natočit tu nejšílenější černou komedii, jakou si jen dokázali vymyslet. Jejich film Něco na té Mary je se nakonec stal obrovským kasovním trhákem. (Cheeker)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama