Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že Farrellyovci nejsou zcela psychicky zdrávi není nejmenších pochyb, ovšem s Mary udělali docela dobrý tah a tudíž vznikla poměrně slušná komedie, co nestojí jen na úchylárnách a hnusárnách všecho druhu. Scénář sám o sobě je snadno čitelný, prakticky už scénu před nějakým zlomem tušíte, že se to za chvilku zlomí. Místy se pak stává film až nudný nebo nezáživný, ale naštěstí je pak následná vtipná scéna natolik dobrá, že tu nudu před ní dokáže umazat. Ben Stiller je skvělý, dokonce si zachovává svou "vážnost" i s tím zařízením tam dole přiskřípnutým v poklopci. I když scéna s tím zařízením tam nahoře na uchu už je zas typicky úchylně přebytečná. Cameron Diaz je ovšem jako vždy kouzelně krásná, navíc se dokáže smát tak příjemně, že mi až uvadly tulipány ve váze. Něco na té Mary opravdu bude, no a za těch skoro 120 minut se dá zjistit že to je víc než jen hromada chlapů, ale taky kupa zábavy. Solidní počin úchylných bratrů. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jonathan Richman: 1. There's Something About Mary - Jonathan Richman ,2. How To Survive A Broken Heart - Ben Lee ,3. Every Day Should be a Holiday" - The Dandy Warhols ,4. Everything Shines - The Push Stars ,5. This Is the Day" - Ivy ,6. Is She Really Going Out With Him?" - Joe Jackson ,7. True Love Is Not Nice" - Jonathan Richman ,8. History Repeating (featuring Miss Shirley Bassey" - Propellerheads ,9. If I Could Talk I'd Tell You" - Lemonheads ,10. Mary's Prayer" - Danny Wilson ,11. Margo's Waltz" - Lloyd Cole ,12. Speed Queen" - Zuba ,13. Let Her Go Into the Darkness" - Jonathan Richman ,14. Build Me Up Buttercup" - The Foundations , ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála prekvapení zaradenia do knihy 1001 filmov, ktoré musíte vidieť predtým, než umriete. Videl som viacero vtipnejších komédií v 90tych rokoch, ale ako jeden z najznámejších zástupcov žánru hrubozrnnej komédie snáď obstojí aj tento film bros Farrellyovcov v zmienenej knihe. Je to hrubozrnné, niekedy trápne, niekedy vtipné a celkovo milé a dokonca aj romantické. Svojim spôsobom. Takže aj pri filme som sa pobavil "svojim spôsobom". ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Haleluja!!! Konečně jsem se k této komedii dostal, jelikož mi tak nějak stále proklouzávala mezi prsty a nechával jsem si ji ujít! Čekal jsem obyčejnou romantickou komedii, která bude vyhaslá a nepřinese nic nového. Tato komedie mi možná tak přinesla skvělou zábavu a to po celých téměř 120 minut. Velká řada vtipných scén a jedna nechutná! Scéna se psem, no to jsem dlouho rozdejchával, opravdu jsem se smál nahlas! Občas jsem se dočkal nějaké té hlášky. Hlavně ve scéně se stopařem. Páradní herecké obsazení. Já osobně Cameron Diaz moc nemusím a navíc mi přijde docela ošklivá. V tomto filmu jí to ale neuvěřitelně sluší!! Ben Stiller zahrál jednu ze svých rolích, kdy představuje smolaře! Výborný a zábavný byl i Matt Dillon. Jedna z nejlepších romantických komedií, co jsem kdy viděl!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Peter Farrelly a Bobby Farrelly v roku 1998 spoločne zrežírovali snímok "There´s Something About Mary". Hlavné úlohy v ňom stvárnili Cameron Diazová, Ben Stiller a Matt Dillon. Je to celkom príjemná, pohodová, romantická komédia. Nie že by som sa pri nej váľal od smiechu alebo že by som ju musel pravideľne, raz za čas púšťať znovu, ale musím uznať, že "Niečo na tej Mary je". Bez rozpakov a s kľudným svedomím môžem tomuto titulu prideliť tri hviezdičky. *** ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Cameron Diaz (Mary) ve scéně se psem padajícím z okna neječí kvůli psovi, nýbrž kvůli nahému zadku, který na ni v tu chvíli vystrčil jeden z režisérů. (Trainspotter)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 23 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ben Stiller (Ted) byl první volbou bratrů Petera a Bobbyho Farrellyových pro hlavní roli. Studio ale bylo původně proti jeho obsazení. Když se Farrellyovi rozhodli místo něj obsadit tehdy neznámého Owena Wilsona, tak bylo studio ještě více proti tomu a nakonec přece jen souhlasilo s tím, aby byl do hlavní role obsazen Stiller. (Cheeker)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama