Reklama

Reklama

Blbý a blbější

  • USA Dumb & Dumber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde. Netuší, že uvnitř je výkupné, které měla zaplatit únoscům. Ti záhy zazvoní u jeho bytu, ale Lloyd a Harry je považují za úředníky, vymáhající splátky na plyn, a utečou před nimi oknem i s kufříkem. Když se jim nepodaří sehnat práci, rozhodnou se vydat za Mary do Aspenu. Přestože jsou jim únosci v patách, Harry a Lloyd to ve své prostomyslnosti nepostřehnou a vůbec jim nedojde, že jim někdo usiluje o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (733)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10///+záporné postavy, dnes již kultovní vtipy, stopáž -jen pokud na tento druh humoru přistoupíte/// Tak jsem si během filmu říkal, který z nich je ten blbý a který blbější :-) Celý film je postaven na ustřední dvojici a jejich "jednoduchosti", přesto i vedlejší postavy mají dostatek prostoru a pro mě především byly pochuti záporné postavy a zejména mě dostalo jejich logické myšlení a hlašky typu "jsou to profíci" apd. Vtipných scén je ve filmu mnoho, takže i když Jim Carrey není váš největší olíbenec, různým vtipným situacím se zasmějete. Snad nejzdařilejší jsou jak papoušek stratí hlavu a nebo jak sova dostane dělo zátkou od vína, případně samotný závěr filmu, který vypoví leccos o jejich inteligenci. To jsou momenty u kterých jsem se uchechtal a vy na tom budete podobně. Flm je nenásilný a řekl bych že se vám nevnucuje a především film se vás nesnaží prostřednictvím hlavních představitelů nějak moralizovat, prostě pohodový film./// Celkem 65%/// ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nevěděl, jestli dát 3* nebo 4*, protože je to někde na půlící čáře. Není to film, který by mě vyloženě zaujal a který bych vyhledával. Pokud se na něj nemusím dívat, tak tak nečiním. Je tam pár momentů, kdy se člověk zasměje, ale jinak je to docela trapná komedie o tom nejprimitivnějším humoru. Pokud hledáte něco korespondujícího, mrkněte na Natoč to, nebo podobné pořady, věnující se krátkometrážním vtipným situacím. Tohle je jen slepenina takových situací. Na odreagování a výplach mozku je to fajn, ale jinak zde není co hledat. 70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lloyd Christmas a Harry Dunne sú dvaja nerozluční priatelia, ktorým to síce moc nemyslí, ale za to vždy verne stoja pri sebe, čo im pomôže prekonať nejednu prekážku. Ktorý z nich je blbý a ktorý blbší ťažko povedať. Pravideľne si to počas filmu striedajú, popričom ma dokázali fajn pobaviť. Herci, Jim Carrey a Jeff Daniels, stvárnili týchto dvoch sympatických hlupákov perfektným spôsobom. Dobrá, americká, bláznivá komédia. *** ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá morální zábrany. Jazyky přimrzlé k lanovce, prodávání mrtvých zvířat slepým dětem, snový kung-fu fighting v restauraci, Harryho zvrácená představa romantického koulování, močení do lahví od piva a vyluzování nejhnusnějšího zvuku na světě..... Tak tohle je hard-core fekální komedie, tak jak to mám rád. // 2021: tak teď jsem to viděl po letech a tak půlka těch věcí mi přišla trapná. Tak že tři je pět. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím co může být blbějšího než zhlédnout v kině hit známých fekálistů bratov Farrellyovcov „Blbý a blbější“?_____Možná toto: pokud jste hodně výstřední excentrik, tak posadit se do kovové trubky průměru 4m a nechat se v ní vynést do výšky 10km a na trase Praha-Novosibirsk (pokud vám teda Aeroflot pustí tento kinohit) za zvuku a obrazu akutní dysenterie linoucí se z malého kinoplátna přemítat o tom jak velcí šílenci jsou asi ti dva frajeři v kravatách zavření za těmi pancéřovanými vraty. Zdali jeden neomdlí a druhý neusne a vy se ani nedostanete do kokpitu abyste přemluvili autopilota aby přistál i bez těch dvou spících panen._____Jenže realita je taková, že zatímco vy sledujete Blbého a blbějšího ti dva jsou tam a nespí. Horečně řeší problém s palubními přístroji. Co se to děje? Oni netuší že špatně placený pozemní personál nezakryl pitotky a v obou pitotových trubicích se zabydleli chrousti, čímž je vyřadili z provozu._____Když už jste tedy měli ten blbý nápad sedět v trubce v desetikilometrové výšce a jako poslední věc v životě vidět Blbého a blbějšího a na posledním tripu je s vámi v relativně velmi tenké pitotce chroustí rodinka, vaše poslední slova by mohla být: kurva drát! A já dávám jednu hvězdu – ale jen za ty chrousty! Produkce: New Line Cinema ()

Galerie (129)

Zajímavosti (65)

  • Během natáčení filmu se do sebe zamilovali Jim Carrey (Lloyd) a Lauren Holly (Mary). O dva roky později se vzali, ale jejich manželství vydrželo pouhý rok. (korbitch22)
  • Kdyby se Mary (Lauren Holly) vdala za Lloyda (Jim Carrey), jmenovala by se Mary Christmas. „Merry Christmas“ znamená v překladu „Veselé Vánoce“. (Vrata88)

Související novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (více)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (více)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (více)

Reklama

Reklama