Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Wow :) Tak to bych od sci-fi z dob našich prarodičů (a možná i prapra) fakt nečekal. "Star Trek" 10 let před Star Trekem, jež si je v mnohém skutečně (jak je v zajímavostech uvedeno) inspirací více než zjevnou. A tohle je možná ještě o něco lepší, než Roddenberryho federativně-planetární mnohem mladší prvotina :) Na tu dobu prostě WOW, i po takřka 60 letech uznale pokyvuji. Ale netleskám, fakt je to v mnohém hrozně naivní a pitomoučké (na dnešní dobu) - asi jako první Star Treky, no :P ~ PS: Popravdě, Leslieho bych si asi ani nevšiml a vůbec ho nepoznal, nebýt tu o něm zmínky v komentářích. Asi bych si jen zpětně řekl, že hrál nějakého člena posádky stojícího vždy opodál. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Natočit tento film Ed Wood, byl bych překvapen pouze, kde na něj sehnal peníze. Z maximálně 10 metrů vzdálených a naivních kulis v úplně celém filmu párkrát trčí extrémně dobrá falešná perspektiva kilometrových hloubek, ze kterých jde až závrať. Další kontrast -- jako adaptace Bouře od Shakespeara jde parádně na dřeň a filosofickou podstatu... Naproti tomu, dialogy psal někdo po lobotomii a jediný herec bez opravdu šíleného přehrávání a hřmotného deklamování textu byl robot Robby.... no možná i Nielsen, ale jen tak tak. Další věc... ano, já vím, tehdy bylo těžké brát to s nadhledem, ale... hercům předepsali, aby svět budoucnosti vypadal hrozně technologicky cool... a jak to zařídit? Přeci jako vždycky, budeme ohromovat tím, že v běžném hovoru budeme používat co nejvíc nějakých jednotek něčeho... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera M. Wilcoxa nepoznam, ale tymto filmom si ma teda maksimalne ziskal. Sci- fi namet je vyborny, dokonca je tu aj robot Robby. Kulisy su proste vyborne, namet dostatocne strhne a pribeh nenudi ani chvilu. Tak ako jo, chvilu trva, kym sa film rozbehne, a treba preckat tu prvu polhodinu, kde sa dohromady nic nedeje. Ovsem, v dalsich minutach sa vybuduje slusne napatie, atmosfera a dej dostane tempo a aj prislusne zvraty. Mlady Leslie Nielsen bol vyborny, dialogy tiez. Takze za mna dalsia stara klasika, ktoru mozno len odporucit : 100 % ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Zakázaná planeta je velmi zajímavý snímek, který se na první pohled může zdát dnes už jako klasická sci-fi z doby, kdy takové filmy Hollywoodu přímo vzkvétaly, ale opak je pravdou. Nesmrtelnost tomuto dílu zaručuje jistá filosofická rovina, kterou propujčuje shakespearovský námět, potom úctyhodné speciální efekty, které dosahují vynikající kvality a to ještě dokonce 12(!) let před premiérou Odysey a Leslie Nielsen ve vážné roli kapitána Adamse. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

O deset let starší a přitom mnohem koukatelnější a jakoby uvěřitelnější než například Star Trek seriál. Nejen díky přítomnému humoru je Forbidden planet poměrně zábavný film, člověk nemá pocit, že si tvůrci na něco hrají a přitom efekty na svojí dobu jsou výtečné. Mimochodem první film co jsem viděl, kde Leslie Nielsen nemá ještě bílé vlasy :-) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • Zakázaná planeta bývá označována jako první sci-fi film, který disponoval opravdu velkým rozpočtem. Filmy tohoto žánru nebyly do té doby brány příliš vážně ze strany velkých filmových studií, ale úspěch Zakázané planety ukázal, že velkoryse financovaný sci-fi film může být úspěšný. (Dreadd)
  • Film se natáčel na stejném místě jako Čaroděj ze země Oz (1939). Zahrada, ve které přebývají zvířecí miláčci Altairy, je předělávkou vesnice Munchkin. (HellFire)
  • První mainstreamový film, jehož hudba vznikla pouze pomocí elektronických nástrojů. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama