Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zrod najväčšieho sci-fi kultu. Možno nie je taký akčný, ako by sa od pilotu žiadalo, ale je aj po rokoch zaujímavý svojou zápletkou i spracovaním. Výborné masky, na tú dobu dobré štúdiové kulisy, aj jemný humor je podarený. Jeffrey Hunter sa na rolu kapitána hodí rovnako ako neskôr Shatner. Skvelý pilotný diel. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl Star Treku je asi hlavně pro ty nějvěrnější fanoušky, neutrálnímu divákovi nemá The Cage moc co nabídnout. Největším problémem je, že film působí strašně lacině. Všechny kulisy a kostýmy jako by byly vyhrabány ze skladišť filmových ateliérů po tom co si své již odsloužily v jiných filmech. Navíc mentální kamufláž není zrovna nejatraktivnjěším tématem. Cítím z toho snahu ukazovat co nejvíce sci-fi, za použití těch nejlacinějších prostředků Na druhou stranu je celé to zpracování poměrně roztomile naviní. ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Jediný Star Trek, který jsem viděl byl z roku 2009 a 2012 a co bylo předtím jsem nikdy nic neviděl. Akorát jsem si pamatoval obličej Spocka. A nikdy by mě nenapadlo, že si někdy pustim nějaký starý film nebo díl ze seriálu. A najednou koukám po starých sci-fi filmech a nedalo mi to a zkusil jsem pilota, když je to tak znamý. A jsem docela překvapen příběhem a Christopher Pike mi hnedka sednul, jako kapitán, když ho hrál Jeffrey Hunter. A najednou se tady dočtu, že tohle je jediný díl a pokračování je s jinou posádkou, že zůstal akorát Spock. No tak trochu zklamání a musim teda zkusit tu známou verzi s jiným kapitánem Kirkem o kterým tady píšou, že je lepší než Pike. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s tímto světem bylo ve filmu Star Trek: Do temnoty, který se mi páčil, ale na Star Wars to prostě nemá i přesto že jde dnes již o kultovní sci-fi. Trvalo dlouhých 6 let a já se odhodlal k tomu, že zhlédnu všechny díly původního seriálu a všech 10 filmů. Bohužel mě moc tento pilot nenadchnul, ale vzhledem k tomu, že jde o tzv. zkušební verzi, jelikož byl poté seriál zrušen a začalo se pracovat na novém scénáři, myslím že to dopadlo celkem fajn. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasický, hodně naivní (ale to s tím souvisí) pilotní film k jednomu z nejslavnějších seriálů všech dob. Zajímavý nápad se vzpomínkami a fůra dalších na dnešní dobu trochu směšných nápadů (jakýsi barbarský válečník apod.). Ale pořád je to sci-fi klasika a jeden z úhelných kamenů televizní vědecké fantastiky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Po nevydařeném pilotním dílu "Klec" si stanice NBC vyžádala po Roddenberrym tři scénáře, ze kterých by vybrala ten pro nový pilotní díl. Rozhodla se pro scénář, který dnes známe jako díl "Kam se dosud člověk nevydal", protože byl nejakčnější a bylo v něm nejvíce vesmíru. Druhé dva scénáře nebyly opuštěny, natočily se podle nich díly "Muddovy ženy" a "Sláva Omegy". (mirliflore)
  • Podtitul „Klec“ byl původně jen pracovní. Posléze byl snímek přejmenován na „Zvěřinec“, avšak poté tvůrci přistoupili zpět k původnímu návrhu. (Terva)
  • V související dvojepizodě "Zvěřinec", odehrávající se po 13 letech, se kapitán Pike (Jeffrey Hunter) vrací na planetu Talos IV, aby zde po nehodě, která ho zmrzačila, klidně dožil v iluzi zdraví. Epizoda je složena převážně ze záběrů pilotního dílu "Klec". V nových záběrech byl Jeffrey Hunter v roli kapitána Pikea nahrazen hercem Sean Kenney. (Doctorow)

Reklama

Reklama